<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: slice_title in <b>/var/userdata/web/ayurvedaoktatas.hu/website/www/templates/rt_enigma/overrides/mod_rokgallery/templates/showcase/default.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: slice_title in <b>/var/userdata/web/ayurvedaoktatas.hu/website/www/templates/rt_enigma/overrides/mod_rokgallery/templates/showcase/default.php</b> on line <b>35</b><br />

Ayurvédikus babamasszázs oktatói tanfolyam

Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra!

Ayurvédikus masszázstanfolyamok

A masszázsok királynőjét neked is ismerned kell!

képzések

Tanfolyamok

Ahol nem csak technikát tanulsz, hanem az életet is!


rólunk

Az Ayurvédia

Ismerj meg minket, céljainkat, hitvallásunkat és munkáinkat!

eoktatas

Online lehetőségek

Közelebb hozzád, híd közted és a céljaid közt!


kelet

Nepál - India

Ahol megtaláltam a szépséget.. és ahol megtaláltam a tudást...

Érdekességek

Oldalunkon számos érdekes írást találsz az Ayurvédával kapcsolatban. Talán neked is segítenek megérteni, hogy napjainkban miért növekszik annyira az Ayurvéda rajongók népes támora!

Bővebben

Az Ayurvédáról

Ayurvéda a Mindennapokban (2) - Hermann Mónika holisztikus kozmetikussal

Második interjúnkban Hermann Mónika holisztikus szépségápolóval, kozmetikussal, Ayurvédikus masszőrrel beszélgetünk Halásztelekről. Móni egy teljes évig tanulta nálunk az Ayurvéda sok sok ágát. Olvassátok el, mit tapasztal ő az Ayurvéda gyakorlása során. 

  1. Mikor kezdtél el Ayurvédát tanulni? Mit tanultál, mivel foglalkozol most Ayurvédán belül? 

2016 Májusban kezdtem el Ayurvédát tanulni, a masszázsképzéssel és a szépségápolás tanfolyammal kezdtem egyszerre. Annyira megtetszett, hogy gyors egymásutánban az összes tanfolyamot el is végeztem. Saját szalonomban dolgozom, ahol a tanult összes masszázstechnikát és életmód tanácsadást is el lehet érni.  

  

2. Volt e személyes indítéka annak, hogy elkezdtél Ayurvédát tanulni? Megosztanád velünk, mi volt ez?  

Amikor főiskolára jártam, a szakdolgozatomat a masszázsból írtam és ott ismerkedtem meg az Aurvéda tudományával, bár már előtte vettem részt masszázson, de nem tudtam róla semmit, csak annyit, hogy valami indiai masszázsféle. Aztán ahogy egyre többet olvastam róla, vágyat éreztem, hogy még többet és többet tudjak meg erről a tudományról. Ami különösen megragadott, hogy személyreszabott életmódrendszer, ami miatt tudtam, hogy ez nekem való lesz. Holisztikus szemlélete miatt teljesen azonosulni tudok vele, mert kozmetikusként a holisztikus kozmetikát képviselem. A személyreszabott kezelések lehetővé teszik, hogy remek kiegészítője lehessen a kozmetikai munkámnak. Így jött létre a kis szalonom is, ahol az Ayurvéda és a Holisztikus kozmetika alkot egy egészet.

 

3. Mi az a tanítás, amellyel gazdagabb lettél az Ayurvédával való megismerkedésed által?  

Jobban megismertem önmagam és a körülöttem lévő emberekre is úgy tudok tekinteni, hogy a személyiség típusának megfelelően tudom kategorizálni és nagyon sok mindenben segít másként látni a vele való kapcsolatot. Sokkal toleránsabb lettem, úgy érzem, hogy az ayurvéda minden kérdésemre választ ad. Legyen az egészséggel, mozgással vagy akár étkezéssel kapcsolatos. Ugyanakkor a személyiségemet is formálja, mert mindig beugrik, hogy ez bizony tipikus Pitta, Kapha, Vata dolog:)) Amióta odafigyelek az alkatom szerinti étkezésre, sokkal jobban érzem magam a bőrömben. A mindennapjaim része az Ayurvéda! A legjobb döntés volt elmélyülnöm benne! 

 

4. Megosztanád velünk az egyik olyan élményedet, melynek során segíteni tudtál valakinek egészségesebbé válni? Mivel fordultak hozzád és hogyan tudtál segíteni?   

A mindennapi munkám során a legjobb tudásommal igyekszem segíteni, támogatni az embereket, a vendégeimet, hogy testileg-lelkileg, szellemileg feltöltődve távozzanak. Egy nagyon kedves idős vendégem számára tudtam eddig a legnagyobb segítséget nyújtani, mert egyedül élő özvegy emberként,egyrészt lelki támogatás miatt jár hozzám hetente, másrészt a rendszeres Abhyanga masszázs miatt a mindennapi mozgása vált könnyebbé és a bőre pedig elképesztő változáson ment keresztül. Vata típusú emberként extra száraz bőrrel és különböző Váta problémákkal érkezett, alig csoszogva és mára egy Ő szavaival élve megolajozva az öreg csontokat és megfiatalodva érkezik hozzám hétről hétre. Az ayurvédikus kismama masszázs segítségével sikerült két várandósságot is végig kísérnem és sok örömet szerezni a babának és a mamának egyaránt.

 

5. Alkalmazod az életedben az Ayurvédát? Milyen rítusok tetszenek neked leginkább, mely eljárásoknak tapasztaltad meg a jótékony hatásait magadon is?

Igen. Az olajrágás a napjaim része, odafigyelek a gyógyteákra és a jógalégzést is gyakran alkalmazom. Az önmasszázst és a haj olajozását is gyakran beiktatom. Sokkal több és jobb állapotú a hajam tőle. Kipróbáltam a Panchakarmát is tavassszal, pedig nagyon féltem tőle, mert még sosem böjtöltem. Nagyon tetszett és már bátrabban kezdem el újra.         

 

6. Kinek javasolnád az Ayurvédával való megismerkedést? Miért tanuljon ma valaki Ayurvédát? 

Az Ayurvédát minden embernek meg kell ismerie, mert egyszerűen jobb az élet tőle! Azért tanuljon minden ember Ayurvédát, mert most amikor minden felgyorsult körülöttünk és mindenki csak teszi a dolgát, miközben nem ismeri magát, a szükségleteit, csak végzi a napi rutinját,talán soha nem volt ennyire időszerű mint most. Egyre kevesebbet töltünk a szabad levegőn és a sok diéta rejtelmeiben nehéz kiigazodni, pedig elvileg most egyre több a tudatos ember, de mégis a napi hajszában nincs idő rendesen megfelelően táplálkozni, mozogni. Az Ayurvéda ebben is segít, hogy minden ember megismerje önmagát és el tudjon igazodni a számára ideális ételek, italok, mozgás választásában, sőt még abban is, hogy milyen munka számára az ideális. Ez is teljesen időszerű, hiszen egyre több az átképződő ember, aki tudja, hogy eddig nem azt csinálta amit szeret. A sok kemikália okozta allergia miatt is sok ember számára nyújthat segítséget a személyraszabott olaj választása.      

 

7. Mi az, ami számodra az Ayurvédát szerethetővé, követhetővé teszi? 

 

Az, ahogy az élet minden részében ott van, mert bármit csinálok, vagy bármi körülvesz az Ayurvéda. Azzal, hogy ismerem a személyiségtípusom, mindig jelen van és tudom a dolgokat, embereket hová rakni.

 

 

8. Mit gondolsz az Ayurvéda magyarországi lehetőségeiről, jelen helyzetéről?

Kevesen ismerik az Ayurvédát hazánkban és a képzők is csak masszázstechnikai képzést adnak, a végzettek semmit sem tudnak arról, hogy ez nem csak egy masszázs, hanem egy komplett életmód rendszer is. Egyedüli képzőként az Ayurvédia Masszázs és Oktató Központ az, ahol a hallgató átfogó tudást kap az Ayurvédáról és nem utolsó sorban egy komoly elméleti és gyakorlati tudással gazdagodik. Még a nagyobb jobb szállodák sem tudnak pontos ismeretekkel szolgálni, csak a masszázst hírdetik, ami sokszor kicsit több olajjal végzett svédmasszázs. Több és jobb szakemberek képzésére volna szükség, hogy az Ayurvédáról alkotott kép ne torzuljon el.     

 

 

 

 

Köszönjük a válaszaidat Móni!

  Hermann Mónika, Véda Garden - Halásztelek

Ayurvédát csak autentikus forrásból!

Ha Ayurvédát szeretnél tanulni, kérlek, gondolkodj el azon, hogy mi a célod vele. Magadévá szeretnéd-e tenni hitelesen az Ayurvéda komplex tudományát, hogy legjobb tudásod szerint segíts más embereken, vagy csak betanított munkásként pénzt szeretnél „gyártani”.  Ha az első célt választottad, akkor érdemes autentikus forrástól tanulnod.

Bővebben ...

Rólunk mondták

Az Ayurvédáról - másként

Mesélek arról, amiért itt vagy :)

Sokan próbálták már megfogalmazni előttem az Ayurvéda lényegét, természetét.

Hogyan is lehetne szavakba önteni valamit, ami ennyire komplex, holisztikus és egyedülálló?

Bővebben ...

Közösségi oldalaink

Megtalálsz minket a Facebbok és Instagram felületein is:

@ayurvedia néven

Gyere és csatlakozz hozzánk ott is :)

Ayurvédikus talpmasszázs

Május 27.

Babamasszázs oktató képzés

Június 17.

Ayurvédikus Fejmasszázs tanfolyam

Június 3.

Záróvizsga dátumok 2024

Február 15  (jelentkezési határidő: január 24)

 

Valamennyi Online vizsgaalkalom!