<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: slice_title in <b>/var/userdata/web/ayurvedaoktatas.hu/website/www/templates/rt_enigma/overrides/mod_rokgallery/templates/showcase/default.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: slice_title in <b>/var/userdata/web/ayurvedaoktatas.hu/website/www/templates/rt_enigma/overrides/mod_rokgallery/templates/showcase/default.php</b> on line <b>35</b><br />

Ayurvédikus babamasszázs oktatói tanfolyam

Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra!

Ayurvédikus masszázstanfolyamok

A masszázsok királynőjét neked is ismerned kell!

képzések

Tanfolyamok

Ahol nem csak technikát tanulsz, hanem az életet is!


rólunk

Az Ayurvédia

Ismerj meg minket, céljainkat, hitvallásunkat és munkáinkat!

eoktatas

Online lehetőségek

Közelebb hozzád, híd közted és a céljaid közt!


kelet

Nepál - India

Ahol megtaláltam a szépséget.. és ahol megtaláltam a tudást...

Érdekességek

Oldalunkon számos érdekes írást találsz az Ayurvédával kapcsolatban. Talán neked is segítenek megérteni, hogy napjainkban miért növekszik annyira az Ayurvéda rajongók népes támora!

Bővebben

Az Ayurvédáról

Ayurvéda a Mindennapokban (3) - Interjú Soponyai János Ayurvéda terapeutával

Harmadik interjúnkban Soponyai Jánost faggatom az Ayurvédáról, aki Dunaújvárosban népszerűsíti az ősi bölcseletet. János az Ayurvéda és a Buddhizmus tanait alkalmazva végez komplex egészségmegőrző tevékenységet és segíti mások testi-lelki épségének helyreállítását. 

 Mikor kezdtél el Ayurvédát tanulni? Mit tanultál, mivel foglalkozol most Ayurvédán belül?

Elsőként 2015-ben végeztem el egy Aurvéda tanácsadó és terapeuta képzést. Jelenleg két képzésen veszek részt párhuzamosan, ugyan ebben a témában az ayurvédikus tudásom mélyítése okán. A napi tevékenységem is ehhez kapcsolódik azaz ayurvédikus diagnosztikával, életmódtanácsadással és egészséghelyreállító terápiák beállításával foglalkozom.

Volt e személyes indítéka annak, hogy elkezdtél Ayurvédát tanulni? Megosztanád velünk, mi volt ez?

Semmilyen személyes indíttatásom nem volt az Ayurvéda megismerésével kapcsolatban. Egyszer csak szembe jött velem én pedig nem tértem ki előle. Bumm, elütött és feloldódott bennem. Azóta a részemmé vált, nem tudok szabadulni tőle. Na, nem mintha meg akarnék tőle válni, de oly mértékben átitatódtam vele, hogy már csak rajta keresztül látom a Világot. Mindent ayurvédikus szemmel nézek, figyelek, értelmezek. Nem is akarok másként megnyilvánulni, mert az Ayurvéda tökéletes és ez engem lenyűgöz. Látom a végtelen mélységeit és egyre csak merülök el benne lejjebb és lejjebb. Az életem végéig ezt fogom csinálni.

Mi az a tanítás, amellyel gazdagabb lettél az Ayurvédával való megismerkedésed által?

Belemerültem a Védákba keresve az Ayurvéda mélyebb megértését és a kutatás során olyan elvekre bukkantam, amelyeknek köszönhetően szikla szilárd megértést szereztem az Élet végső célját és az Ayurvéda tökéletességét illetően. Innen tovább léptem és letisztáztam magamban a buddhizmus védikus alapjait majd felismertem a Buddhát, mint a Védák reformerét. Jelenleg az Ayurvéda és a buddhista elvek kapcsolódási pontjait elemzem és dolgozom fel, amit remekül alkalmazok a terápiáim során, mivel a kettő nem áll messze egymástól és remekül kiegészítik egymást, pontosabb megértést adva a Tudat és ebből kifolyólag a test működését illetően.

Megosztanád velünk az egyik olyan élményedet, melynek során segíteni tudtál valakinek egészségesebbé válni? Mivel fordultak hozzád és hogyan tudtál segíteni?

Nem tudok olyanról beszámolni, amikor az Ayurvéda nem tudott volna segíteni. Igazából teljesen mindegy, hogy milyen tünettel jött bárki is (pattanás, bőrpír, porckopás, tumor, stb.) mindenki jobb állapotba került. Én, elsősorban a mentális munkára helyezem a fő hangsúlyt, ami a Tudattal való munkát jelenti. A gyógyulás egy szellemi fejlődést igénylő út, ahol a terapeuta legfőbb dolga annak a felismertetése, hogy a kibillent fizikai állapot egy kibillent tudati állapotnak köszönhetően jelenik meg. Ennek okán a feladat, ennek az állapotnak a felismerése, az állapotot fenntartó feltételek felismerése, az ezek megszüntetéséhez vezető út kijelölése és a szükséges terápiák végrehajtása. Az persze más lapra tartozik, hogy a páciens mennyire képlékeny, de hát ez ettől lesz kihívás. Szóval, mindenre van megoldás.

Alkalmazod az életedben az Ayurvédát? Milyen rítusok tetszenek neked leginkább, mely eljárásoknak tapasztaltad meg a jótékony hatásait magadon is?

Elsősorban az alkatomhoz illeszkedő táplálkozás, életritmus és tevékenységek azok, amelyekben alkalmazom az Ayurvédát, vagyis konkrétan mindenhol, ahol csak megoldható. Folyamatosan fogyasztom a „csodaszereket”, amik egyensúlyban tartanak, így alapvetően jól vagyok. Gyakrabban kellene masszázsokat beillesztenem az életembe, mert.....de.....majd ha nagy leszek, nem ilyen fiatal és bohó.

Kinek javasolnád az Ayurvédával való megismerkedést? Miért tanuljon ma valaki Ayurvédát?

Mindenkinek. Tekintve, hogy az Élet tudománya, így senki sem mehetne el mellette úgy, hogy nem csippent le magának valamit az Ayurvédából. Az ember az Ayurvédát először önmagáért tanulja, majd ez „kifordul” és mások felé kezd el áramlani. Az Ayurvéda benne foglaltatik a Tudatban, így a része mindenki tudatának. Hogy ezt ki, mikor és minek a hatására ismeri fel önmagában? Pontosan akkor, amikor eljött az ideje úgy, ahogy nekem is eljött. Nem előbb és nem később. Másrészről rajta van a listámon egy iskolásoknak szánt tankönyv az Ayurvédáról, mivel fixa ideám, hogy ezt be kell vinni az iskolákba, amilyen gyorsan csak lehet.

Mi az, ami számodra az Ayurvédát szerethetővé, követhetővé teszi?

Az Ayurvédát nem szeretem, hanem benne élek. A tudatom része és egy vagyok vele. Megy előttem és söpri az utat. Nekem nincsen semmilyen viszonyom az Ayurvédával, nem függ semmitől, bennem van. Nem tudom letenni, felvenni, elhagyni, mellőzni, kizárni. Olyan, mint a testem. Nem vagyok vele se jóban se rosszban. Vele együtt, rajta keresztül nyilvánulok meg. Itt van és kész. Nem rajtam kívül van. Egyébként sincs kint semmi.

 

Köszönjük a válaszaidat János!

Ayurvédus

Ayurvédát csak autentikus forrásból!

Ha Ayurvédát szeretnél tanulni, kérlek, gondolkodj el azon, hogy mi a célod vele. Magadévá szeretnéd-e tenni hitelesen az Ayurvéda komplex tudományát, hogy legjobb tudásod szerint segíts más embereken, vagy csak betanított munkásként pénzt szeretnél „gyártani”.  Ha az első célt választottad, akkor érdemes autentikus forrástól tanulnod.

Bővebben ...

Rólunk mondták

Az Ayurvédáról - másként

Mesélek arról, amiért itt vagy :)

Sokan próbálták már megfogalmazni előttem az Ayurvéda lényegét, természetét.

Hogyan is lehetne szavakba önteni valamit, ami ennyire komplex, holisztikus és egyedülálló?

Bővebben ...

Közösségi oldalaink

Megtalálsz minket a Facebbok és Instagram felületein is:

@ayurvedia néven

Gyere és csatlakozz hozzánk ott is :)

Alt. Ayurvéda Mentor képzés

Március 18.

Kismama masszázsképzés

Április 25.

Babamasszázs oktató képzés

Április 29.

Ayurvédikus masszázstanfolyam

Április 25.

Ayurvédikus Fejmasszázs tanfolyam

Május 6.

Záróvizsga dátumok 2024

Február 15  (jelentkezési határidő: január 24)

 

Valamennyi Online vizsgaalkalom!