<br />
<b>Notice</b>: Undefined variable: slice_title in <b>/var/userdata/web/ayurvedaoktatas.hu/website/www/templates/rt_enigma/overrides/mod_rokgallery/templates/showcase/default.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Notice</b>: Undefined variable: slice_title in <b>/var/userdata/web/ayurvedaoktatas.hu/website/www/templates/rt_enigma/overrides/mod_rokgallery/templates/showcase/default.php</b> on line <b>35</b><br />

Ayurvédikus babamasszázs oktatói tanfolyam

Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra!

Ayurvédikus masszázstanfolyamok

A masszázsok királynőjét neked is ismerned kell!

képzések

Tanfolyamok

Ahol nem csak technikát tanulsz, hanem az életet is!


rólunk

Az Ayurvédia

Ismerj meg minket, céljainkat, hitvallásunkat és munkáinkat!

eoktatas

Online lehetőségek

Közelebb hozzád, híd közted és a céljaid közt!


kelet

Nepál - India

Ahol megtaláltam a szépséget.. és ahol megtaláltam a tudást...

Érdekességek

Oldalunkon számos érdekes írást találsz az Ayurvédával kapcsolatban. Talán neked is segítenek megérteni, hogy napjainkban miért növekszik annyira az Ayurvéda rajongók népes támora!

Bővebben

Ayurvédikus babamasszázs oktatói képzés

Ayurvédikus Babamasszázs Oktatói képzés - Online tanfolyam!

Az Ayurvédia, Ayurvédikus Masszázs-és Oktatóközpont egy olyan szakmai képzést ajánl figyelmedbe, mellyel egyedülállóan nyerhetsz versenyképességet a babaápolás és babamasszázs területén.   

Hazánkban számos babaápolási irányzat kap helyet, azonban az ayurvédikus babaápolás több szempontból is egyedi irányzatnak számít. Miben rejlik egyéni arculata? 

1. Jelenleg Magyarországon csak Oktató Központunk képez Ayurvédikus babamasszázs oktatókat. A tanfolyamon való részvétellel és a tanúsítvány megszerzésével gyarapíthatod azoknak a körét, akik elsőként terjesztik el és adják tovább a környezetükben élő babás családoknak az Ayurvéda egyedülálló gyógyító szemléletét. 

2. Az ayurvédikus szemléletű babaápolás holisztikus szemléletének köszönhetően kiemelkedő jelentőségű a baba-mama foglalkozások terén, hiszen célja nem a babák sablonszerű ápolása, nevelése, hanem az ayurvédikus testalkathoz igazított kezelésmenetek kialakítása és megismertetése az anyukákkal. Az édesanyákkal megértetheted, hogy a cél nem lehet a baba séma szerinti kezelése, hanem a baba testi-lelki alkatához célszerű igazítani a babamasszázs során alkalmazott készítményeket. Ugyanis amíg egy olaj jótékony hatással van az egyik babára, lehet a másik baba számára ellenkező hatást váltunk ki. Ezt az ellenhatást, vagy ellenreakciót az Ayurvéda képes teljesen kiküszöbölni. 

3. Az ayurvédikus babaápolás és babamasszázs során az anyuka megismerheti saját gyermekének testi és mentális jellegzetességeit, ezért a gyermek nevelésében a baba ayurvédikus testalkatának legmegfelelőbb nevelési stratégiákat alkalmazhatja. Te, mint leendő ayurvédikus babamasszázs oktató, olyan értéket adhatsz a családoknak, mellyel a mindennapi életben a szülők nem a problémáik elodázását választják, hanem megértve az őket vezérlő tudati képzeteket képesek tenni azoknak az átformálásáért, s ezáltal idilli családi légkört megteremteni. 

4. Az ayurvédikus szemléletű babamasszázs során nem csupán egy kellemes érzetet nyer a baba és a mama, hanem lehetőséged nyílik a babakorban fellépő tipikus egészségügyi kihívások enyhítésére. Számos alkalommal megfigyeltük ugyanis, hogy a kismamáknak tartott képzéseink elvégzésével a babák izomzata fejlettebbé vált, s a korábbi tartáshibákat, a gyenge izomzat miatt késlekedő mozdulatokat a baba a tanfolyam alatt, vagy közvetlenül utána képes volt önállóan is megtenni. A krónikus székrekedéssel, s hasi görcsökkel küzdő babák kisimultak a babamasszázs tanfolyam után, s anyukájuk szorgos gyakorlásával a fájdalmas babaarcot felváltotta a békés mosoly. Nincs annál jobb érzés, amikor egy családnak te magad adhatod meg a változáshoz, az egészség visszanyeréséhez, megtartásához szükséges támogatást és kezdő lendületet. 

5. Emberileg is sokat fejlődhetsz, hiszen a tanfolyam során hallott és elsajátított ayurvédikus személyiségformáló tényezők megértésével nem csak a szülők gondolkodását formálhatod át, de a saját életedben is megvalósíthatod az Ayurvéda működő törvényszerűségeit. 

Tegyél te is azért, hogy a kisgyermekes családok már a gyermek megszületésétől kezdve egészségesen szabad elvek mellett nevelve gyermekeiket képesek legyenek őket elvezetni a testi-lelki felszabadultság állapotába!

 

Babamasszázs oktatói képzés - a tanfolyam menete

Jelenleg a képzés Online, E-learning formában érhető el. Ezzel régi álmunk teljesült, valamint tanulóink igényeihez is még inkább van igazodni az online tanulás megvalósításával.

Így mostantól otthonodban vehetsz részt a tanfolyamon, a saját ütemedben tanulva, online konzultációk segítségével az oktató részéről.

Milyen előnyei vannak az Online tanulásnak?

 • A tanfolyam ideje alatt bármikor hozzáférhetsz a tananyaghoz, újrahallgathatod az előadásokat
 • Saját tempódban, a munkád mellett tudsz tanulni
 • Nem szükséges utaznod, szállást keresned és távol lenned a családodtól
 • Külföldön élő magyarként is anyanyelveden tanulhatsz, ráadásul jóval kedvezőbb áron, mint a külföldi országokban
 • Élő online konzultációk segítségével az oktató válaszol minden, a tanulás során felmerülő kérdésedre, így végig azt érezheted, hogy „fogva van a kezed”
 • Ugyanúgy minden információt megkapsz, mint a személyes kurzusoknál
 • A tananyagot hang formátumban rögzítheted az okos telefonodon, így akár inaktív időszakaidban (pl. a munkába utazás során) is hallgathatod a tananyagot
 • Ha kisbabád van és nehezen szakadsz el még tőle, akkor neked találták ki az online tanulási módot
 • Vizsgázni is tudsz online, értve ezalatt a modulzáró vizsgákat, illetve a tanfolyam végén a záróvizsgát is
 • Videók segítségével elsajátíthatod a babamasszázs gyakorlatát is, az oktató végig hasznos információkkal lát el az egyes lépések kivitelezésénél
 • Egyéni tanrend összeállítása is lehetséges egyéni igényeidhez igazodva
 • Tanulási folyamatodat online elérhető jegyzetekkel, fogalomtárral, videó felvételekkel támogatjuk

Mire van szükséged az online tanuláshoz?

Egy jól működő számítógépre, illetve internet kapcsolatra. Szükséged van az önfegyelemre is, mert bár az online tanulásnál óriási előny a saját időbeosztás, de a halogatásra is nagy a kísértés. A modulzáró vizsgák meghatározott időben történnek, így ez ad egy támpontot a tanulásodhoz.

Hogyan zajlik az online babamasszázs tanfolyam?

A képzés során az elméleti tananyagot 6 nagy témakörre osztottuk, melyek:

 1. Ayurvéda anatómiája (rendelkezésre álló időd a meghallgatásához kb. 4 hét)
 2. Ayurvédikus személyiségek (4 hét)
 3. Baba-mama kapcsolatok (érzelmi és létbiztonság megalapozása, babák bizalmi szintje, ayurvédikus alkatok találkozási pontjai)
 4. Masszázselmélet (A 3. és 4. modulra van 3 hét időd)
 5. Oktatási módszertan (tanfolyamszervezési ismeretek)
 6. A babamasszázs gyakorlata (az 5.és 6. modulra van 3 heted)

A zárójelben említett időszak azt jelenti, hogy a modulzáró vizsgákra 2 illetve 3 hét tanulási idő áll rendelkezésedre. A már meghallgatott tananyagok, illetve a teljes képzési tananyag az egész tanfolyam idején rendelkezésedre áll, ha ismételni szeretnél.

Így a képzési idő kb. 14 hét.

Az online tanfolyam végén van egy Írásbeli záróvizsga teszt (online felületen), valamint egy oktatói gyakorlat.

Az oktatói gyakorlat során egy előre kiválasztott témakörből szükséges felkészülnie a tanulónak, valamint bemutatnia a teljes babamasszázs gyakorlatát. Ennek formája online videókonferencia. Tökéletesen látható minden mozdulat a vizsga során, ezért is bízunk az online formában.

 

Az Ayurvédikus babamasszázs során elsajátítható elméleti ismeretek

I.                    modul: az Ayurvéda anatómiája. Ebben a fejezetben megismerkedünk az Ayurvéda szerinti egészség és betegség fogalmával, a minket felépítő elemek testi-lelki hatásaival.

II.                  modul: Az ayurvédikus személyiség elmélete: izgalmas fejezet a tanfolyam során. Az Ayurvéda nem sablonokban, hanem személyiségekben gondolkodik, mely szerint mindenki egyedi és egyedi elbánást is igényel. A 2. modul során a baba és a mama személyiségekkel ismerkedünk meg, külön kitérve azok erős pontjaira és érzékenységeire is.

III.                modul:  baba-mama kapcsolatok. A modul során vizsgáljuk a baba-mama kapcsolatot erősítő lét- és érzelmi biztonság kérdéseit (táplálkozás, alvás, napi rutinok), valamint az egyes baba és mama testalkatok kapcsolati jellegzetességeit.

IV.                modul: masszázselmélet modul. Ebben a 4. modulban taglaljuk a babamasszázs végzésének nagyszerű hatásait, az ayurvédikus babaápolás egyediségét, azokat az állapotokat, amikor nem végezhető babamasszázs. Beszélünk az oktatás módszertanáról, melynek során hasznos praktikákkal gazdagodhatnak a leendő babamasszázs oktatók az általuk szervezett babamasszázs tanfolyam szervezése során. A babamasszázs során alkalmazott készítmények jótékony hatásait is elemezzük.

V.                  modul: a babamasszázs gyakorlata. A modul során megtanítjuk a babamasszázs menetét, különböző praktikus helyzetváltoztatási fogásokat, a jóga segítő hatásait.

 

 

Vizsgák

A tanfolyam során a résztvevők két féle számonkéréssel találkozhatnak: modulzáró teszttel és egy szóbeli-gyakorlati oktatói gyakorlattal.

A tanfolyam során 3 alkalommal modulzáró tesztet írnak a résztvevők online az elméleti modulok tananyagából. Ezzel mindenki lehetőséget kap, hogy tudásszintjét felmérje. Ugyanakkor a köztesvizsga megfelelt szintű teljesítése feltétele a záróvizsgára bocsátásnak.

Az oktatási gyakorlat az oktatási tapasztalat megszerzését szolgálja. A résztvevők egymás előtt prezentálják az előző alkalommal kihúzott tétel alapján összeállított előadásukat. Ugyanakkor oktatási formában bemutatják a babamasszázs fogásait a gyakorlatban. A két nap alatt mindenkire sor kerül és a cél, hogy a résztvevők egymást segítve építő jellegű tanácsokat adjanak. Az oktatási gyakorlat megfelelő felkészülés esetén egy jó hangulatú, tapasztalatokkal teli élmény szokott lenni a résztvevők számára.  

A képzés végén a záróvizsga nem kötelező, de a tanúsítvány kiadásának feltétele. Amennyiben valaki a tanfolyam végén nem szeretne vizsgát tenni, mert nincs szüksége a végzettséget igazoló tanúsítványra, igény esetén számára tanfolyamlátogatási igazolást állítunk ki.

 

A következő induló Ayurvédikus Babamasszázs oktatói tanfolyamunk formája: online.

Kezdő dátuma: 2024. Június 17.

A képzéshez folyamatos jelleggel is be lehet csatlakozni. Kérünk, ez ügyben írj nekünk e-mailt!

 

Árak

A tanfolyam díja: 130.000 Ft. A képzés során van lehetőség 3 részletben kiegyenlíteni a tandíjat, így a havi tandíj összege: 43.333 Ft.

A díj tartalmazza az oktatási jegyzetet, valamint az Online oktatási felületen videó alapú hanganyagok hallgatását, tesztek, modulzáró vizsgák szervezését, online konzultációkon való részvételt..

A tanfolyami díj kiegészül egy egyszeri vizsgadíjjal, amelynek összege: 10 000 Ft. A sikeres elméleti és gyakorlati vizsga feltétele a Tanúsítvány kiállításának.

Sikertelen vizsga esetén a pótvizsga díja 10.000 Ft.

 

Várjuk szeretettel jelentkezésedet az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen!

Ayurvédát csak autentikus forrásból!

Ha Ayurvédát szeretnél tanulni, kérlek, gondolkodj el azon, hogy mi a célod vele. Magadévá szeretnéd-e tenni hitelesen az Ayurvéda komplex tudományát, hogy legjobb tudásod szerint segíts más embereken, vagy csak betanított munkásként pénzt szeretnél „gyártani”.  Ha az első célt választottad, akkor érdemes autentikus forrástól tanulnod.

Bővebben ...

Rólunk mondták

Az Ayurvédáról - másként

Mesélek arról, amiért itt vagy :)

Sokan próbálták már megfogalmazni előttem az Ayurvéda lényegét, természetét.

Hogyan is lehetne szavakba önteni valamit, ami ennyire komplex, holisztikus és egyedülálló?

Bővebben ...

Közösségi oldalaink

Megtalálsz minket a Facebbok és Instagram felületein is:

@ayurvedia néven

Gyere és csatlakozz hozzánk ott is :)

Alt. Ayurvéda Mentor képzés

Szeptember 30.

Alkatelemző tanfolyam

Július 22.

Babamasszázs oktató képzés

Június 17.

Ayurvédikus masszázstanfolyam

Augusztus 26.

Záróvizsga dátumok 2024

Július 8  (jelentkezési határidő: június 17)

 

Online vizsgaalkalom!