<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: slice_title in <b>/var/userdata/web/ayurvedaoktatas.hu/website/www/templates/rt_enigma/overrides/mod_rokgallery/templates/showcase/default.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: slice_title in <b>/var/userdata/web/ayurvedaoktatas.hu/website/www/templates/rt_enigma/overrides/mod_rokgallery/templates/showcase/default.php</b> on line <b>35</b><br />

Ayurvédikus babamasszázs oktatói tanfolyam

Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra!

Ayurvédikus masszázstanfolyamok

A masszázsok királynőjét neked is ismerned kell!

képzések

Tanfolyamok

Ahol nem csak technikát tanulsz, hanem az életet is!


rólunk

Az Ayurvédia

Ismerj meg minket, céljainkat, hitvallásunkat és munkáinkat!

eoktatas

Online lehetőségek

Közelebb hozzád, híd közted és a céljaid közt!


kelet

Nepál - India

Ahol megtaláltam a szépséget.. és ahol megtaláltam a tudást...

Érdekességek

Oldalunkon számos érdekes írást találsz az Ayurvédával kapcsolatban. Talán neked is segítenek megérteni, hogy napjainkban miért növekszik annyira az Ayurvéda rajongók népes támora!

Bővebben

Cikkek

Az Ayurvédáról

Mesélek arról, amiért itt vagy :)

Sokan próbálták már megfogalmazni előttem az Ayurvéda lényegét, természetét. Hogyan is lehetne szavakba önteni valamit, ami ennyire komplex, holisztikus és egyedülálló?

Tudtad például, hogy az Ayurvéda a hangsúlyt nem a fizikai test épülésére fordítja, hanem jóval kiemelkedőbb törekvése a lelki egészség elérése, az abban való támogatás? Valóban létezik ayurvédikus szemléletű napi rítus, táplálkozás, fűszer- és gyógynövényhasználat, ahogy masszázsterápiák személyre hangolva is szolgálják az egészségedet, viszont ezen terápiák a lelked által a testedben kiváltott következményeket hivatottak kontrolálni. Mi lehet az a cél, ami mindent felülír?

Az Ayurvéda örök érvényű üzenete számodra:

„Ismerd meg a Valódi természetedet, mely túlmutat a testi működéseiden! Fedezd fel magadban az eredeti állapotot, amelyhez visszatérni igyekszel egész életedben! Teremts kapcsolatot a Teremtőddel, mert életed célja a Boldogság, amely csak helyes önismerettel érhető el.”

Ahogy Charaka, a leghíresebb Ayurvéda ősatya is hangsúlyozza: az igazi és teljes gyógyuláshoz nem a külsőségek hangsúlyozása vezet el. Feküdhetsz a legkényelmesebb masszázsasztalon, ülhetsz a legszebben berendezett konzultációs térben, ha a kezelőd, tanácsadód nem képes megérteni a lelki folyamataidat, s megmutatni neked is, hogy milyen hitrendszerednek mi a következménye a testedben. Erre csak olyan tanítók képesek, akik maguk is foglalkoztak kellő mértékben a saját pszichéjükkel és igazi lelki felismerésekre tettek szert.

Visszakanyarodva az Ayurvédához:

Ő egy szemlélet, egy igazi útmutató az életed helyes mértékű megéléséhez. Gondolkodási mód, holisztikus tudás, a legelevenebb tradíció, melyet az indiaiak hagyományoztak ránk.

Fontos kihangsúlyozni, hogy az Ayurvéda semmiképpen sem vallás, és nem csak vallásos, vagy hindu emberek kiváltsága az alkalmazása. Mivel minden Egy, egy igazság van és annak sok arca, így az Ayurvéda is csak arra tanít, amit az a kultúra, amiben felnevelkedtél. Csupán a megközelítés, a szavak és kifejezések hangozhatnak először ismeretlenül, melyet egy jó tanító képes a saját nyelvedre lefordítani.

Az Ayurvéda megtanít arra, hogy tartsd a testedet és az elmédet tisztán. Része olyan napi és szezonális rítusok követése, melyekkel a szervezetünk mentesül a ki nem ürülő salakanyagoktól. Megfiatalító tudományterülete a Pancsakarma eljárások, melyek pont ezen ki nem ürülő salakanyagok eltávolítására összpontosít. Ezen tisztító programokat leginkább klinikai körülmények között érheted el. Általuk állnak helyre a szervezet öntisztító mechanizmusai és fiatalodnak meg a szövetek. Az Ayurvéda a hosszú élet titkának az őrzője.

Egyik kedves Ayurvéda szerzőm (Sunil V. Joshi) gondolatait idézve:

„A tökéletes egészség első titka, hogy saját választásunk eredménye legyen. Csak annyira lehetek egészséges, amennyire azt lehetségesnek tartom. A tökéletes egészség olyan gondolkodást feltételez, amely a betegséget eleve elfogadhatatlannak tartja. Ahhoz, hogy ezt a döntést meghozzuk magunkban, és minden megnyilvánulásunkban megvalósítsuk, nagy segítséget ad az Ájurvéda védikus bölcseleti rendszere.”

Oktatásaim során törekszem tanítványaimnak is átadni ezt a szellemiséget, mely szerint Minden lehetséges! Nincsen gyógyíthatatlan betegség, a védikus elvek követésével ismét szabaddá válhatunk! Ez a korszak, amelyben élünk, leginkább ezt vágyja, keresi és kutatja. Az Ayurvéda, ha kitartóan tanulmányozod, megválaszolja keresésedet.

 

Ayurvédát csak autentikus forrásból!

Ha Ayurvédát szeretnél tanulni, kérlek, gondolkodj el azon, hogy mi a célod vele. Magadévá szeretnéd-e tenni hitelesen az Ayurvéda komplex tudományát, hogy legjobb tudásod szerint segíts más embereken, vagy csak betanított munkásként pénzt szeretnél „gyártani”.  Ha az első célt választottad, akkor érdemes autentikus forrástól tanulnod.

Bővebben ...

Rólunk mondták

Az Ayurvédáról - másként

Mesélek arról, amiért itt vagy :)

Sokan próbálták már megfogalmazni előttem az Ayurvéda lényegét, természetét.

Hogyan is lehetne szavakba önteni valamit, ami ennyire komplex, holisztikus és egyedülálló?

Bővebben ...

Közösségi oldalaink

Megtalálsz minket a Facebbok és Instagram felületein is:

@ayurvedia néven

Gyere és csatlakozz hozzánk ott is :)

Alt. Ayurvéda Mentor képzés

Március 18.

Kismama masszázsképzés

Április 25.

Babamasszázs oktató képzés

Április 29.

Ayurvédikus masszázstanfolyam

Április 25.

Ayurvédikus Fejmasszázs tanfolyam

Május 6.

Záróvizsga dátumok 2024

Február 15  (jelentkezési határidő: január 24)

 

Valamennyi Online vizsgaalkalom!