<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: slice_title in <b>/var/userdata/web/ayurvedaoktatas.hu/website/www/templates/rt_enigma/overrides/mod_rokgallery/templates/showcase/default.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: slice_title in <b>/var/userdata/web/ayurvedaoktatas.hu/website/www/templates/rt_enigma/overrides/mod_rokgallery/templates/showcase/default.php</b> on line <b>35</b><br />

Ayurvédikus babamasszázs oktatói tanfolyam

Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra!

Ayurvédikus masszázstanfolyamok

A masszázsok királynőjét neked is ismerned kell!

képzések

Tanfolyamok

Ahol nem csak technikát tanulsz, hanem az életet is!


rólunk

Az Ayurvédia

Ismerj meg minket, céljainkat, hitvallásunkat és munkáinkat!

eoktatas

Online lehetőségek

Közelebb hozzád, híd közted és a céljaid közt!


kelet

Nepál - India

Ahol megtaláltam a szépséget.. és ahol megtaláltam a tudást...

Érdekességek

Oldalunkon számos érdekes írást találsz az Ayurvédával kapcsolatban. Talán neked is segítenek megérteni, hogy napjainkban miért növekszik annyira az Ayurvéda rajongók népes támora!

Bővebben

Az Ayurvédáról

Ayurvédát csak autentikus forrásból!

Ha Ayurvédát szeretnél tanulni, kérlek, gondolkodj el azon, hogy mi a célod vele. Magadévá szeretnéd-e tenni hitelesen az Ayurvéda komplex tudományát, hogy legjobb tudásod szerint segíts más embereken, vagy csak betanított munkásként pénzt szeretnél „gyártani”.  Ha az első célt választottad, akkor érdemes autentikus forrástól tanulnod.

Ayurvéda tekintetében autentikusnak tekintjük azt az oktatót, aki kellő mértékben megismerte és megértette az Ayurvéda elméletét, ismeri a lélek és a test között fennálló minden lényeges összefüggést, és a gyakorlati tapasztalatát több hónapos időtartamban, valódi gyógyító környezetben szerezte, a megszerzett tudását önmagán is rendszeresen alkalmazza. A fentiek alapján nem tekinthető autentikusnak, aki

 
 
-   az emberi szellemre csak szenvedélyek tükrén (félelmek és vágyak) keresztül képes tekinteni
-   az Ayurvéda elméletét csak felületesen ismeri, nem képes az emberi szellemet mélyen analitikus és gyakorlati módon átlátni.
-   az Ayurvéda gyakorlatát csak felületesen ismeri, nem képes az emberi testet analitikus és gyakorlati módon átláni.
-   aki nem ismeri az ember lelki objektumainak és testi tüneteinek ok-okozati összefüggéseit.
-   akinek nincs elegendő tapasztalata abban, hogy az Ayurvédát, hogyan kell a gyakorlatban használni a lelki gyógyításban.
-   akinek nincs elegendő klinikai tapasztalata, hogy az Ayurvédát hogyan kell a gyakorlatban gyógyításra használni a testi gyógyításban.
 
 
Az utóbbi időben Magyarországon sok helyen tűntek fel az Ayurvéda szolgáltatásait nyújtó stúdiók, oktatási intézmények, akik nagyon kevés óraszámban rendkívül olcsón árulják tanfolyamaikat. Különlegesen meglepő, hogy nem ritkán olyan embereket látok komplex szolgáltatásokat nyújtani, akikről tudom, hogy az Ayurvéda alapjait is nagyon nehézkesen végezték el, de a kevés tudás, amivel felvértezték magukat felbátorította őket, hogy Internetről, könyvekből szedett információk alapján kitágítsák szolgáltatási palettájukat. Ha ezt tagadják is, őket elsősorban nem az ember gyógyítása, hanem a pénz motiválja.
 
Például egy Abhyanga tanfolyam nem alkalmas arra, hogy Shirodara szolgáltatást nyújtson valaki. A felületes ember azt gondolja, hogy ez technika csupán. Az olajat a homlokra kell csorgatni, a fejet meg kell masszírozni és kész. Aki így gondolkodik, soha nem lesz autentikus ayurvédikus szakértő, ugyanis épp a lényeg veszik el. A technika megfigyelhető, akár egy jó videóról is elleshető. Azonban, ha valaki konkrét tünetekkel jelentkezik a szolgáltatást igénybe venni, akkor a kezelést végző személynek nem árt ismerni a tünet lelki és testi okait, az okok megszüntetését célzó kezelés tartalmát, az olajkeverék összetételét és még sok minden mást. Az ember nem kísérleti alany, ha valaki egyszer hibázik, és a kezeléssel elmélyíti a páciens problémáját, annak jogi következményei is lehetnek. Erre az amatőr, önjelölt oktató, vagy terapeuta nem készít fel, mert ha ismerné az utat, nem jelölné önmagát erre a célra, hanem ő is megdolgozna azért, hogy autentikus oktató és terapeuta legyen.
 
 
Épp ezért óvakodjatok az olyan oktatóktól, akik:
 
 
-   a képzettségüket legfeljebb 10-20 napos tanfolyamon szerezték. Biztos lehetsz benne, hogy nem ismerik az Ayurvéda mélységeit. Az ilyen tanfolyamok arra jók, hogy ayurvédikus masszázst végezzenek, arra nem, hogy oktassanak is. Ez olyan, mint a mérnök és a kőműves kapcsolata. A kőműves fel tud építeni egy házat a tervek alapján, de a tervet, a ház statikai méretezését csak a mérnök tudja elkészíteni.
-   az Ayurvédát nem elegendő óraszámban oktatják. Vagy nem lesz elég az elméleti ismereted, vagy nem lesz elég a gyakorlatod. Mindkettő kizár abból, hogy autentikus szakértő légy.
-   az Ayurvédát ezoterikus tanokkal keverik, a horoszkóp, a reiki és más csoda trükkök a nem tudást kompenzálják.
 
 
Az Ayurvédia autentikus forrásnak tekintethető. A vezető oktató Indiában klinikai körülmények között, az élő Ayurvédát gyakorló orvosoktól tanult hat hónapig, ismereteit ma is folyamatosan bővíti. Ayurvédikus tanfolyamainkat úgy dolgoztuk ki, hogy azok a hallgatóink, akiket komolyan vonz az Ayurvéda megbízható elméleti és gyakorlati tudással kerüljenek ki a piacra.
 
 

 

Rólunk mondták

Közösségi oldalaink

Megtalálsz minket a Facebbok és Instagram felületein is:

@ayurvedia néven

Gyere és csatlakozz hozzánk ott is :)

Az Ayurvédáról - másként

Mesélek arról, amiért itt vagy :)

Sokan próbálták már megfogalmazni előttem az Ayurvéda lényegét, természetét.

Hogyan is lehetne szavakba önteni valamit, ami ennyire komplex, holisztikus és egyedülálló?

Bővebben ...

Alt. Ayurvéda Mentor képzés!

Az őszi tanfolyam kezdő dátuma:

Szeptember 26.

Svédmasszázs tanfolyam!

Induló BM képzés

India Ayurvédikus masszázstradíciója!

Az arc marma kezelése

Záróvizsga dátumok 2022

október 21 (jelentkezési határidő: október 1)

december 5 (jelentkezési határidő: november 14)

 

Online vizsga!