<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: slice_title in <b>/var/userdata/web/ayurvedaoktatas.hu/website/www/templates/rt_enigma/overrides/mod_rokgallery/templates/showcase/default.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: slice_title in <b>/var/userdata/web/ayurvedaoktatas.hu/website/www/templates/rt_enigma/overrides/mod_rokgallery/templates/showcase/default.php</b> on line <b>35</b><br />

Ayurvédikus babamasszázs oktatói tanfolyam

Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra!

Ayurvédikus masszázstanfolyamok

A masszázsok királynőjét neked is ismerned kell!

képzések

Tanfolyamok

Ahol nem csak technikát tanulsz, hanem az életet is!


rólunk

Az Ayurvédia

Ismerj meg minket, céljainkat, hitvallásunkat és munkáinkat!

eoktatas

Online lehetőségek

Közelebb hozzád, híd közted és a céljaid közt!


kelet

Nepál - India

Ahol megtaláltam a szépséget.. és ahol megtaláltam a tudást...

Érdekességek

Oldalunkon számos érdekes írást találsz az Ayurvédával kapcsolatban. Talán neked is segítenek megérteni, hogy napjainkban miért növekszik annyira az Ayurvéda rajongók népes támora!

Bővebben

Az Ayurvédáról

Az Ayurvédáról

A legtöbb ember számára ismerősen cseng a szó, bár lehet, hogy nem tudja mit is takar az valójában. Ez az írás arra hivatott, hogy bemutassa az Ayurvéda igazi lényegét.

Az Ayurvéda India több ezer éves múltra visszatekintő gyógyító filozófiája, amely holisztikus szemléletű. Az Ayurvéda holisztikusságából eredően nem csak a testben lezajló változásokat kíséri figyelemmel, de a lélek folyamatait is vizsgálja.   
Az Ayurvéda alapfilozófiája az 5 őselem tana, mely szerint a világegyetemet éppúgy, mint a fizikai testünket, 5 őselem építi fel, ezek: éter, levegő, tűz, víz és föld. Ha megfigyeljük a természetet, ezeket az elemeket könnyen felfedezhetjük, pl .a tűz elemet, mint a Nap melegét, égető érzését, a vizet, mint a folyók, tavak és csapadék nedvességét, a földet, mint a föld keménységét, szilárdságát stb. Az 5 őselemet a fizikat testben tulajdonságaik szerint képzelhetjük el, tehát az éter üressége, a  levegő szárazsága, mozgékonysága, a tűz temperamentuma, melegsége, a víz nedvessége, táplálása, a föld nehézkessége, stabilitása van jelen bennünk. Az elemek nem csak fizikai testünket építik fel, de lelki, mentális működésünket is meghatározza.
 
Egészség állapotáról akkor beszél az Ayurvéda, amikor a test 5 őseleme, és az őket keringető 3 hatóerő, ún. doshák, a test szövetei és a test végtermékei (széklet, vizelet, verejték) harmonikus egyensúlyban vannak és segítik, kiegyensúlyozzák egymás működését. Abban az esetben, ha egyik vagy másik őselem, de akár több is, felborul a szervezetben (azaz túlműködik, vagy alulműködik), máris felborul az egységes rendszer működése, és ez különböző testi-lelki tünetekhez vezet. Az Ayurvéda elsőként az egészség megőrzésére hivatott, másodrészt a gyógyítást tűzte ki céljául. Az egészség megőrzésére a napi és szezonális rítusokat, a vegyes táplálkozást, a tudat nyugtatására a meditációt, relaxációt, a jógát, a test méregtelenítésére és karbantartására az ayurvédikus, meleg gyógyolajos masszázsokat, valamint a méregtelenítő, ún. Pancsakarma eljárásokat alkalmazzák hatékonyan.
 
Az Ayurvédikus kezelések fontos támpontja az Ayurvédikus testtípus meghatározása. Az Ayurvédikus testtípus nem más, mint az emberben dominánsan meglévő őselemek kombinációja. Természetesen minden embert áthat az 5 őselem lénye, de kiben másban egyik vagy másik elem, elemek dominánsan vannak jelen. Ezeknek a meghatározásával a terápiákhoz szükséges olajokat, gyógynövényeket, és gyógyító anyagokat tudja az ayurvédikus orvos, vagy terapeuta pontosan kiválasztani és a kezelést ezáltal személyreszabottá tenni.
 
Minden keleti tudomány, a thai, a tibeti és a kínai gyógyítás rendszerei mind az Ayurvédát vették alapul tanaik kidolgozásakor. Az Ayurvéda, bár az évezredek alatt folyamatosan változott, mégis mindmáig megőrizte eredeti törekvéseit és alapelveit. A ma emberének, aki különösen sok környezeti hatásnak van kitéve, egészségmegőrző és gyógyító elveivel jelentős támogatást nyújt a testi-lelki egészség állapotának megőrzéséhez.

 

Rólunk mondták

Közösségi oldalaink

Megtalálsz minket a Facebbok és Instagram felületein is:

@ayurvedia néven

Gyere és csatlakozz hozzánk ott is :)

Az Ayurvédáról - másként

Mesélek arról, amiért itt vagy :)

Sokan próbálták már megfogalmazni előttem az Ayurvéda lényegét, természetét.

Hogyan is lehetne szavakba önteni valamit, ami ennyire komplex, holisztikus és egyedülálló?

Bővebben ...

Alt. Ayurvéda Mentor képzés!

Az őszi tanfolyam kezdő dátuma:

Szeptember 26.

Svédmasszázs tanfolyam!

Induló BM képzés

India Ayurvédikus masszázstradíciója!

Az arc marma kezelése

Záróvizsga dátumok 2022

október 21 (jelentkezési határidő: október 1)

december 5 (jelentkezési határidő: november 14)

 

Online vizsga!