<br />
<b>Notice</b>: Undefined variable: slice_title in <b>/var/userdata/web/ayurvedaoktatas.hu/website/www/templates/rt_enigma/overrides/mod_rokgallery/templates/showcase/default.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Notice</b>: Undefined variable: slice_title in <b>/var/userdata/web/ayurvedaoktatas.hu/website/www/templates/rt_enigma/overrides/mod_rokgallery/templates/showcase/default.php</b> on line <b>35</b><br />

Ayurvédikus babamasszázs oktatói tanfolyam

Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra!

Ayurvédikus masszázstanfolyamok

A masszázsok királynőjét neked is ismerned kell!

képzések

Tanfolyamok

Ahol nem csak technikát tanulsz, hanem az életet is!


rólunk

Az Ayurvédia

Ismerj meg minket, céljainkat, hitvallásunkat és munkáinkat!

eoktatas

Online lehetőségek

Közelebb hozzád, híd közted és a céljaid közt!


kelet

Nepál - India

Ahol megtaláltam a szépséget.. és ahol megtaláltam a tudást...

Érdekességek

Oldalunkon számos érdekes írást találsz az Ayurvédával kapcsolatban. Talán neked is segítenek megérteni, hogy napjainkban miért növekszik annyira az Ayurvéda rajongók népes támora!

Bővebben

Ayurvédikus kismama masszázstanfolyam

Részletek az ayurvédikus kismama masszázstanfolyamról


Az ayurvédikus szemléletű terhesgondozás, kismama ápolás nem újkeletű dolog. Az Ayurvéda őshazájában, Indiában nem csak a babák masszírozására, ápolására helyeződik a fókusz, hanem ugyanúgy az édesanyák szervezetének a változásra, szülésre való  felkészítésében és a szülés utáni regenerációban kiemelkedő szerepet kap a meleg olajokkal, gyógynövényekkel történő kismama masszázs. 

Az új világ a várandósságot is egyre ingoványosabb területként kezeli, és hasonlóan történik ez az áldott állapotban lévő kismamával szemben is. Sok a ha, a kérdőjel, azonban egy olyan ősi, évezredes tradícióról van szó az ayurvédikus kismama masszázs esetében, mely áthatol mindenfajta hiedelemrendszeren. Az áldott állapot, ahogy a nevében is szerepel, ajándék, egy védett korszak, mely védettséget az ayurvédikus szemlélet csak erősít. 

Ayurvédikus kismama masszázstanfolyamunk hiánypótló képzés a kismama masszázsok piacán. Hiánypótló, hiszen a többi masszázsfajtához viszonyítva sokkal intenzívebb pihenést, bőrregenerálódást, szülés előtti ellazulást, s a mama szervezetének teljesebb felkészítését eredményezi a babájával való találkozás útján. 

Azért, hogy a kismama masszázsanfolyamon résztvevők ne csak az ayurvédikus kismama masszázs gyakorlati ismereteit sajátíthassák el, gondot fordítunk az ayurvédikus szemléletű várandós gondozás megismertetésére tanfolyami résztvevőinkkel. 

Miért van szüksége egy anyukának arra, hogy a várandósság ideje alatt is masszázzsal kényeztessék? 

 

1.       Az ayurvédikus masszázsok kíméletesek a kismamához. Kíméletesek és odafigyelőek, hiszen a masszázs során felvett testhelyzetek tekintetében is alkalmazkodóak.

2.       Miközben a bőséges meleg olajok segítik a bőr tágulását, úgy a kismama szervezet is felkészül a megnyílásra, az elernyedésre, melyet nem csak a különböző légzőgyakorlatok segítenek, de a meleg olajos masszázsterápia is lazítja a szöveteket, izmokat, hogy azok, amikor eljön az ideje, megfelelően tágulni tudjanak.

3.       Az anyuka teste a baba fejlődése és növekedése folytán terhelődik, felléphetnek egészségügyi panaszok, pl. a lábak vizesedése, levertség érzése, idegek elnyomása, ízületek és a derék fájdalma, melyet a kismama masszázs hatékonyan kezel és megszüntet.

4.       A szülést követően regenerálja és tonizálja a fellazult kötőszövetet, ösztönzi a szervezet kiürülését, erősíti az anyuka immunrendszerét és ellenállóképességét a különböző fertőzésekkel szemben. 

Várunk ayurvédikus kismama masszázstanfolyamunkra, amennyiben:

 1. Masszőrként meglévő szolgáltatásaidat szeretnéd a babájukat váró kismamákra is kiterjeszteni
 2. Dúlaként, nővérként, szülésznőként dolgozol és híve vagy a természetes gyógymódoknak, az alternatív kismamavárás gondolatával barátságban állsz, hiszen a babavárás és a szülés is több mint pusztán fizikai esemény
 3. Védőnőként, jóga oktatóként dolgozol, mert munkádnak tökéletes kiegészítését nyújtja az ayurvédikus kismama masszázs
 4. Közel áll hozzád mások segítése, egészségének támogatása, szívesen dolgoznál masszőrként a masszázs világ eme különleges irányzatának képviselőjeként

 

Mit tanulhatsz meg, ha úgy döntesz, megismerkedsz India bölcseletével a várandós anyukák testi-lelki egészségének megőrzésével?

Kismama masszázstanfolyamunkat hasonlóan további masszázstanfolyamunkhoz, modulok szintén oktatjuk. 1-1 modul során az elméleti tananyag 1-1 jelentős fejezetével ismerkedhetsz meg.

 

Figyelem! Egy képzéssel most 2 képesítést is szerezhetsz! Hogyan?

A kismamák masszázsa ugyanis más a várandósság ideje alatt a 9 hónapban és más a szülést követően. Más, hiszen más a célja a két kezelésnek. A várandósság idején cél a test krémezése a Navarakizi rizses batyus átdörzsöléssel, szülést követően pedig a méh minél fájdalommentesebb tisztulása a cél, ennek pedig legjobb masszázstechnikája az Abhyanga masszázs.

Képzénük elvégzésével tehát 2, de valójában 4 masszázstechnikát sajátíthatsz el és szolgáltathatod őket önálló kezelésként. Melyek ezek?

 • Shiroabhyanga: ayurvédikus fej-, homlok-, nyak-vállöv és arc masszázs
 • Padabhyanga: ayurvédikus talpmasszázs
 • Abhyanga: ayurvédikus masszázs meleg gőzöléssel (szülést követően)
 • Navarakizi: ayurvédikus kismama masszázs (a várandósság 9 hónapja alatt)

 

Modulok 

             I.      Az Ayurvéda bemutatása és anatómiája – ez az első modul különös jelentőségű valamennyi elméleti modul közül. A modul során elhangzó információkkal megismerheted az Ayurvéda eredetét, céljait, alapfilozófiai elemeit, majd elmélyülhetsz az őselemek, doshák tanában, melyeknek jelentősége az ayurvédikus személyiség- és testalkatok során bontakozik ki. 

          II.      Ayurvédikus személyiséganalízis – ez az elméleti modul az 1. modulra szervesen épül. Eddigi tanfolyami résztvevőink mindig nagy izgalommal várták ezt a fejezetet, hiszen az ember igen sok mindent megtudhat fizikai és lelki sajátosságairól. Az Ayurvéda fontos tanításokat közöl az ayurvédikus mama testalkatokról is, mely nem különbözik az édesanyák várandósság előtti személyiségétől, mégis a várandósság különös megnyilvánulásait adja az ayurvédikus testalkatoknak. 

       III.      Ayurvédikus masszázselmélet – ebben a modulban a résztvevők megismerkednek az ayurvédikus kismama masszázsok során használható olajokkal, a kismama masszázs jelentőségével, hatásaival, ajánlott és ellenjavallt állapotairól. 

       IV.      A várandósság – ebben a fejezetben hasznos életmódbeli praktikákkal gazdagodhatnak résztvevőink, melyek ismeretében a várandós kismamáknak számos könnyítő és egészségmegőrző tanáccsal szolgálhatnak a várandósság ideje alatt. 

V.        Ayurvédikus egészségmegőrzés – Elsősorban a lelki egészségmegőrzésre koncentrálva olyan hasznos ismereteket dolgozunk fel, melyekkel a masszőrök leendő vendégeik számára tudnak ayurvédikus tanáccsal szolgálni egészségük megőrzése érdekében. Ezenkívül az ayurvédikus tisztító terápiák (Panchakarma kezelések) elmélete és szerepe is bemutatásra kerül.

          VI.      A felnőtt/kismama masszázs gyakorlata – az ayurvédikus felnőtt/kismama masszázs gyakorlata, melyet a résztvevők a képzés egésze alatt folyamatos gyakorlás során elsajátítanak. 

Az egyes modulok tananyagának számonkérése 

A kismama masszázstanfolyam alatt kettő köztes vizsgát írnak a hallgatók. Fontosnak tartjuk, hogy mielőtt a záróvizsgára kerülne a sor, a résztvevők az elméleti számonkérés segítségével bizonyítsák rátermettségüket, felkészültségüket.

A köztes vizsgák  során a gyakorlati modul kivételével valamennyi modul számonkérése megtörténik. 

‒        A 12  napos kismama masszázsanfolyam ideje alatt az első köztes vizsga az 5. hallgatói napon történik, témája: I. modul anyaga.

‒        A második köztes vizsga a 9. hallgatói napon történik, témája: II-IV. modul anyaga. 

A köztes vizsga sikeres, ha a résztvevő az összpontszám 60%-át elérte helyes válaszaival. Sikertelen köztesvizsga esetén az adott vizsga maximum 3 alkalommal pótolható. Eddigi oktatásaink során még nem volt alkalom arra, hogy valakinek annyira ne sikerült volna a köztes vizsgája, hogy mind a 3 pótvizsgázási lehetőséget felhasználta volna.  

A záróvizsga a kismama masszázstanfolyam befejezését követő vizsgaidőszakok valamelyikén lehetséges, a képzés utolsó napjától számított 1 éven belül. A záróvizsgán való részvétel nem kötelező, de a Tanúsítvány kiadásának feltétele. Amennyiben a résztvevő nem szeretne záróvizsgát tenni, abban az esetben kérésére Tanfolyamlátogatási igazolást állítunk ki.

 

A kismama masszázstanfolyam időtartama 

Az Ayurvédikus kismama masszázstanfolyam időtartama: 72 óra. A masszázstanfolyami napok száma: 12 nap. A képzést 6*2 nap alatt bonyolítjuk le, így van ideje a hallgatóknak készülniük az egyes tanfolyami napokon esedékes köztes vizsgákra. 

 

A tanfolyam napjai (12):

2020. április 24-25 (péntek-szombat)

május 11-12 (hétfő-kedd)

június 5-6 (péntek-szombat)

június 29-30 (hétfő-kedd)

július 17-18 (péntek-szombat)

július 27-28 (hétfő-kedd)

 

A kismama masszázstanfolyamra való jelentkezés menete 

A tanfolyamon való részvétel feltételei a következők:

 1. A Letöltés menüpontban letölthető jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése e-mailen (info Kukac ayurvedia.hu)
 2. A tanfolyami előleg (20 ezer Ft) befizetése postai csekken, személyesen (előzetes időpontegyeztetést követően Oktatási központunkban), vagy bankszámlára befizetve (a jelentkezési lapon feltüntetett számlaszámra)
 3. Középfokú iskolai végzettség megléte (mely lehet szakmunkásképző bizonyítvány, érettségi vagy szakközépiskolai érettségi) 

Részletfizetés 

A kismama masszázstanfolyam ára: 150.000 Ft. Azért, hogy tanfolyami résztvevőknek megkönnyítsük a tanfolyami díj kiegyenlítését, maximum 4 részletben engedélyezzük a részletfizetést. Valamennyi részlet kiegyenlítése a soron következő tanfolyami alkalom 1. napján esedékes. A részletek összege egyenként 37.500 Ft.

A részletfizetés feltétele: az 1. tanfolyami alkalommal a részletfizetést igénylő másolatot hoz személyi igazolványáról és lakcímkártyájáról, valamint a képzési szerződés részeként kölcsönszerződést kötünk.

 

Várjuk szeretettel tanfolyamunkra!

Rólunk mondták

Az Ayurvédáról - másként

Mesélek arról, amiért itt vagy :)

Sokan próbálták már megfogalmazni előttem az Ayurvéda lényegét, természetét.

Hogyan is lehetne szavakba önteni valamit, ami ennyire komplex, holisztikus és egyedülálló?

Bővebben ...

Ayurvédikus talpmasszázs minikurzus

Őszi kurzusunk:

OKTÓBER 25.

Induló BM képzés

Induló Babamasszázs oktatói képzés!

OKTÓBER 29.

India Ayurvédikus masszázstradíciója!

Új képzés induló dátuma:

2021. NOVEMBER 3.

Záróvizsga dátumok 2021

Október 6

November 11

 

Valamennyi vizsga Online vizsga!

Közösségi oldalaink

Megtalálsz minket a Facebbok és Instagram felületein is:

@ayurvedia néven

Gyere és csatlakozz hozzánk ott is :)