<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: slice_title in <b>/var/userdata/web/ayurvedaoktatas.hu/website/www/templates/rt_enigma/overrides/mod_rokgallery/templates/showcase/default.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: slice_title in <b>/var/userdata/web/ayurvedaoktatas.hu/website/www/templates/rt_enigma/overrides/mod_rokgallery/templates/showcase/default.php</b> on line <b>35</b><br />

Ayurvédikus babamasszázs oktatói tanfolyam

Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra!

Ayurvédikus masszázstanfolyamok

A masszázsok királynőjét neked is ismerned kell!

képzések

Tanfolyamok

Ahol nem csak technikát tanulsz, hanem az életet is!


rólunk

Az Ayurvédia

Ismerj meg minket, céljainkat, hitvallásunkat és munkáinkat!

eoktatas

Online lehetőségek

Közelebb hozzád, híd közted és a céljaid közt!


kelet

Nepál - India

Ahol megtaláltam a szépséget.. és ahol megtaláltam a tudást...

Érdekességek

Oldalunkon számos érdekes írást találsz az Ayurvédával kapcsolatban. Talán neked is segítenek megérteni, hogy napjainkban miért növekszik annyira az Ayurvéda rajongók népes támora!

Bővebben

Az Ayurvédáról

Ayurvéda a Mindennapokban (1) - Mikó Zsófi fitoterapeutával

Új sorozatunkban az olvasó megismerheti az Ayurvédia egykori tanítványainak ayurvédikus tevékenyésük végzése során szerzett tapasztalatait, érzéseit, gondolatait.

Elsőként ismerkedjünk meg Mikó Zsófival, aki Székesfehérváron praktizálja az Ayurvédát :)

1.       Mikor kezdtél el Ayurvédát tanulni? Mit tanultál, mivel foglalkozol most Ayurvédán belül?

Ha jól emlékszem 2014 körül kezdtem el olvasgatni róla az Ayurvédáról, mert nagyon szimpatikusnak találtam a holisztikus nézetét. Hezitáltam, melyik ágában szerezzek mélyebb ismereteket, végül az élet úgy hozta, hogy 2015-ben csatlakoztam az Ayurvédia által szervezett szépségápolás kurzushoz, melyből még abban az évben sikeresen le is vizsgáztam. Természetesen azóta már rengeteg irodalmat forgattam, tapasztaltam saját és vendégeim bőrén, megtanultam, hogy a bőrápolásnál már régen többről szól ez…

2.      Volt e személyes indítéka annak, hogy elkezdtél Ayurvédát tanulni? Megosztanád velünk, mi volt ez?

Amiért akkor arra a tanfolyamra esett a választásom, az a saját, rendkívül érzékeny bőröm ápolása volt. Szerettem volna a fiatalságom megőrizni és természetes hatóanyagokkal táplálni. Imádok magam kevergetni kencéket, ezért is tetszett még. Illetve a fitoterápiás ismereteim bővítése is célom volt.

 

3.       Mi az a tanítás, amellyel gazdagabb lettél az Ayurvédával való megismerkedésed által?

Leginkább az, hogy egészben látja a mindenséget. A tanításai arra emlékeztetnek, hogy mindannyian egyek vagyunk, ugyanazok az „összetevőink”, csak mások az arányok. Mindegy, hogy a világ melyik pontján élünk, ugyanazok az erők hatnak ránk. Gyakran cseng a fülemben az „ahogy fenn, úgy lenn, és ahogy kinn, úgy benn” mondat.  Szeretem, hogy szelíd módszereket használ, amik nem kényszerítenek szélsőséges változásokra, mégis, mindeközben óriási változásokat indítanak el tudati-lelki és testi szinten is.

 

4.    Megosztanád velünk az egyik olyan élményedet, melynek során segíteni tudtál valakinek egészségesebbé válni? Mivel fordultak hozzád és hogyan tudtál segíteni?

Elsősorban nőknek szólnak a foglalkozásaim és a kezeléseim. Elmesélem a számomra eddigi legextrémebb és egyben legvarázslatosabb történetet. Egyik vendégem különösebb panasz nélkül érkezett hozzám szépségkezelésre, relaxálás és feltöltődés céljából. A személyre szabott növényi keverék, finom illóolajok, puha és meleg gőz, lágy érintés és halk zene sikeresnek bizonyult, a hölgy teljesen ellazult állapotba került. Amikor a kezelés végéhez értünk, meglepődve vette észre, hogy a ciklusára igencsak nagy hatással volt ez a folyamat, mert egyáltalán nem kellett volna jelentkezni akkortájt. De mégis így történt. Amikor erre az esetre gondolok, mindig az jut eszembe, hogy az érintésnek milyen varázslatos és gyógyító hatása van…

 

5.     Alkalmazod az életedben az Ayurvédát? Milyen rítusok tetszenek neked leginkább, mely eljárásoknak tapasztaltad meg a jótékony hatásait magadon is?

Nincs nap Ayurvéda nélkül. Annyira beszivárgott a mindennapjaimba, hogy ha másra nem is jut időm, az étkezéseknél figyelembe veszem, hogy a családom tagjainak mire van szüksége, mely ételek harmonizálják létüket. Magamon természetesen folyamatosan tapasztalom a bőrszépítő hatásokat és a tisztítókúráimnál is ezt veszem alapul. Reggeli rituálékat alkalmazom leggyakrabban, mint olajrágás, nyelvkaparás, langyos citromos víz stb.

 

6.       Kinek javasolnád az Ayurvédával való megismerkedést? Miért tanuljon ma valaki Ayurvédát?

Azoknak az embereknek ajánlanám, akik szeretnének egy jól működő indiai tradícióval megismerkedni, amely helyt áll a mai rohanó világunkban. Akik a saját és környezetük egészségét szeretnék megőrizni, teljesebb képet kapnának önmagukról és a világmindenségről.

 

7.       Mi az, ami számodra az Ayurvédát szerethetővé, követhetővé teszi?

Úgy látom, hogyha valaki egyszer „megérik” az Ayurvédához, annak nem telik el napja ez a roppant logikus és átlátható, de egyben szenzációs tudomány nélkül. Sőt, inkább életszemlélet! Egyszerűen nagyszerű. Nem véletlen, hogy már többezer éve működik. J Segít megérteni, ezáltal elfogadni mások és önmagunk pozitív és negatív megnyilvánulásait. Ebből következik, hogy könnyebben békére lelhetünk és könnyebben kezeljük a nehézségeket.

 

8.       Mit gondolsz az Ayurvéda magyarországi lehetőségeiről, jelen helyzetéről?

Elégedett vagyok az oktatással, amit megtapasztaltam. Sajnos több helyen olvastam már rövidebb tanfolyamokról, melyeknek már leírás alapján fele annyira se tűntek tradicionálisnak és hitelesnek, mint az Ayurvédiában. Sajnálatos, hogy az ilyen miatt sokan nem ismerhetik meg a lényegét. Legyen szó vendégről vagy tanulóról, mindenki a minőséget érdemelné és azt, hogy pontos fogalmai legyenek arról, amit az Ayurvéda valójában képvisel. Örülnék, ha több lehetőség is lenne a tisztítókúrákra, kezelésekre elérhető áron és kiváló minőségben.

 

Köszönjük a válaszaidat Zsófi!

Mikó Zsófia - Indirā Műhely

Az Ayurvédáról - másként

Mesélek arról, amiért itt vagy :)

Sokan próbálták már megfogalmazni előttem az Ayurvéda lényegét, természetét.

Hogyan is lehetne szavakba önteni valamit, ami ennyire komplex, holisztikus és egyedülálló?

Bővebben ...

Ayurvédikus masszázs – egy ősi tradíció Indiából

Az Ayurvéda egyre népszerűbb Magyarországon, mégis kevesen ismerik valódi regeneráló csodáját.

Az Ayurvéda India holisztikus gyógyító hagyománya, mely több ezer éve óta kíséri az indiai emberek életét, s gyűrűzik be az európai gyógyító hagyományokba is. Az Ayurvéda nem egy vallási rendszer, bár sokszor vallási klisék övezik. Az Ayurvéda az ember testi-lelki adottságait egyaránt figyelembe véve tárja fel az emberi betegségek tüneteinek hátterét.

 Bővebben

Rólunk mondták

Ayurvédát authentikus forrásból

Kérlek, tűnödj el azon, hogy mi a célod az Ayurvédával. Szeretnél hitelesen, megbízhatóan segíteni más embereken az Ayurvédával, vagy csak pénzt szeretnél „gyártani”.

Ha az első célt választottad, akkor érdemes autentikus forrástól tanulnod..

Bővebben

Képzési naptár - 2021

Ayurvédikus Babamasszázs oktatói képzés

(online kurzus)

Kezdő dátum: Január 20.

 

Ayurvédikus masszázstanfolyam

+ Kismama kiterjesztés

(online elmélet, személyes gyakorlat)

Kezdő dátum: Január 20.

 

Alt. Ayurvéda Mentor képzés

(online kurzus)

Kezdő dátum: Január 27.

 

Marma csikitsza képzés

Kezdő dátum: Február 15.

Közösségi oldalaink

Megtalálsz minket a Facebbok és Instagram felületein is:

@ayurvedia néven

Gyere és csatlakozz hozzánk ott is :)