<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: slice_title in <b>/var/userdata/web/ayurvedaoktatas.hu/website/www/templates/rt_enigma/overrides/mod_rokgallery/templates/showcase/default.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: slice_title in <b>/var/userdata/web/ayurvedaoktatas.hu/website/www/templates/rt_enigma/overrides/mod_rokgallery/templates/showcase/default.php</b> on line <b>35</b><br />

Ayurvédikus babamasszázs oktatói tanfolyam

Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra!

Ayurvédikus masszázstanfolyamok

A masszázsok királynőjét neked is ismerned kell!

képzések

Tanfolyamok

Ahol nem csak technikát tanulsz, hanem az életet is!


rólunk

Az Ayurvédia

Ismerj meg minket, céljainkat, hitvallásunkat és munkáinkat!

eoktatas

Online lehetőségek

Közelebb hozzád, híd közted és a céljaid közt!


kelet

Nepál - India

Ahol megtaláltam a szépséget.. és ahol megtaláltam a tudást...

Érdekességek

Oldalunkon számos érdekes írást találsz az Ayurvédával kapcsolatban. Talán neked is segítenek megérteni, hogy napjainkban miért növekszik annyira az Ayurvéda rajongók népes támora!

Bővebben

Nepál - India

Amit hazahoztam (Nepál 1. rész)

Ez az iromány sürgeti magát bennem, hogy még frissében leírjam és átadjam az olvasóknak mindazt, amiben az elmúlt hónapokban éltem.

A történet még 2018 elején kezdődött bennem, amikor Indiában voltam és egy belföldi repülőút során megpillantottam a Himalája egyik havas csúcsát. Éreztem abban a pillanatban, hogy én ezt akarom látni élőben, ott állva előtte, így a kérdés csak annyi volt, hogy mikor? 

Nem kellett sokáig várni, 2019 júliusában eljött az én időm, utazhattam Ázsiába. A terv az volt és a valóság ehhez társult is, hogy Indiában töltök pár hetet, majd átrepülök Nepálba az időm nagy részében. Végül Nepálban 2 hónapot sikerült eltöltenem.

Sokan kérdezték még itthon is, de Nepálban is, hogy mit keresek, mi a célom, miért jöttem? Erre a kérdésre nagyon sok választ tudok adni, de amit igazán kerestem, azt nem mondtam el senkinek. Viszont megtaláltam. Sok utazótól hallottam, hogy elfáradt, megrekedt, szüksége van egy kis szünetre. Nagyon is érthető ez az európai vagy amerikai világot szemlélve, ahol mindennapos a mérhetetlen stressz és annak következményeinek a legyűrése. És ez nem is mindig sikerül. Természetesen ez engem tekintve is jelen volt, viszont kerestem valamit, ami már-már kihúnyófélben van itthon, de még létezik valahol.

Így találtam szeretetet. Kivétel nélkül mindig szeretve éreztem magamat az emberek által. Az a derű, ami a nepáli emberekből sugárzik, felbecsülhetetlen.

Találtam békét. Bár sokak szerint Buddha Indiában született, de valójában Nepálban (Lumbini környékén). Miért gondolom ezt, miért hiszek inkább a Nepáliaknak? Azért, mert Buddha békéje tükröződik a nepáli emberekből vissza. Az ott töltött hetek során egyszer sem voltam szem vagy fültanúja hangos szóváltásnak emberek között. Nem éreztem haragot, nem éreztem megbélyegzést, nem éreztem ítéletet. Pedig jócskán sűrű arrafelé az élet, sokan vannak, sokszor tűnik a forgatag kaotikusnak, és mégis őrzik a békét. Van bőven a tarsolyukban türelem is, nem sietnek, nem siettetnek, minden úgy jó, ahogy van. Az élet áramlik és mi vele áramolunk.

Találtam tiszteletet. A NAMASTE köszöntés jelentése a szemem előtt vált valóra (jelentése: A Bennem lévő isteni köszönti a benned lévő Istenséget). Egy olyan kultúrából jövök, ahol ez a tiszteletadás leáldozóban van. Nepálban az emberek találkozáskor összeérintik a tenyereiket, meghajolnak egymás felé és kiejtik a bűvös szót: Námászté! Ahogy telt az idő, úgy vált számomra is egyre könnyebbé és tisztelettel átitatva a köszöntés és az azt követő meghajlás embertársaim felé. Teljesen természetessé vált, hogy tisztelem a másik embert. A tiszteletük úgy is megnyilvánult felém, hogy ha kérdeztek valamit (pl. szeretnék e taxival utazni) és én nem-mel válaszoltam, nem követtek tovább, nem erősködtek, egyszerűen elfogadták a válaszomat (valljuk be sok ázsiai országban, ahol a lét a tét, egy válasz után nem szokás békén hagyni a turistát)

Találtam bizalmat. Miért is kell mindig mindent tudni előre? Vagy millió kérdéssel körbebombázni egy adott témát? Ismerős? Nekem is az :) ….  De minden busz elindul, lehet nem 8 órakor, hanem fél 9-kor (addig jól megtelik a busz); minden domboldal megmászható járható út nélkül is; ha nem is tudod valamire a választ azonnal, majd megkapod időre.

Találtam közösséget, családi élményeket. Bárhova mentem is, mindig azt éreztem, hogy szívesen fogadnak. Senki nem háborodik fel, ha előzetes bejelentkezés nélkül érkezik az ember. A vendég minden házban szívesen látott, ahol gondoskodnak róla és ahol tisztelet veszi körül.

Találtam egyszerűséget, találtam letisztultságot, nem hiányzott semmi, ami bonyolult, ami kiszámítható, ami körülírható.

Találtam reményt, hogy a Földön még létezik olyan közösség, nép, akik aszerint élnek, mint amiben hisznek!

Egyszerűen csak léteztem, háborítatlanul.

 

 

Rólunk mondták

Az Ayurvédáról - másként

Mesélek arról, amiért itt vagy :)

Sokan próbálták már megfogalmazni előttem az Ayurvéda lényegét, természetét.

Hogyan is lehetne szavakba önteni valamit, ami ennyire komplex, holisztikus és egyedülálló?

Bővebben ...

Ayurvédikus talpmasszázs minikurzus

Őszi kurzusunk:

OKTÓBER 25.

Induló BM képzés

Induló Babamasszázs oktatói képzés!

OKTÓBER 29.

India Ayurvédikus masszázstradíciója!

Új képzés induló dátuma:

2021. NOVEMBER 3.

Záróvizsga dátumok 2021

Október 6

November 11

 

Valamennyi vizsga Online vizsga!

Közösségi oldalaink

Megtalálsz minket a Facebbok és Instagram felületein is:

@ayurvedia néven

Gyere és csatlakozz hozzánk ott is :)