Rólunk mondták

"Csak megerősíteni tudlak, nem találkoztam még ilyen összeszedett rendszerben zajló oktatással!!!"

Svédmasszázs képzés

Svédmasszázs tanfolyam

2020. június 8.

AAM Ayurvéda képzés

Alternatív Ayurvéda Mentor képzés

2020. május 7.

Vizsgaidőszak - 2019

Legközelebbi vizsgák:

április 8.

(jelentkezési határidő: március 18.)

június 19.

(jelentkezési határidő: május 29.)

augusztus 7.

(jelentkezési határidő: július 17.)

szeptember 28.

(jelentkezési határidő: szeptember 7.)

október 16.

(jelentkezési határidő: szeptember 25.)

 

Tanfolyami naptár

március 2020
H K SZ CS P SZ V
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
április 2020
H K SZ CS P SZ V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Szavazás

Kérem. segítsen! Melyik oktatásokat tartaná vonzónak?
 

Ayurvédia a Facebook-on
Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1201
mod_vvisit_counterTegnap3579
mod_vvisit_counterE héten4780
mod_vvisit_counterE hónapban106351
mod_vvisit_counterMúlt hónapban110820
mod_vvisit_counterÖsszesen5070035

Induló tanfolyamok

Babamasszázs oktatói képzés

Kezdő dátum:  

2020. április 17.

 

 Ayurvédikus masszázsképzés

Kezdő dátum:  

2020. április 24.

 

 Ayurvédikus Kismama masszázsképzés

Kezdő dátum:  

2020. április 24.

 

 Alakformáló masszázstanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. április 27.

 

Alt. Ayurvéda mentor képzés

Kezdő dátum:  

2020. május 7.

 

Ayurvédikus talpmasszázs minitanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. május 29.

 

Svédmasszázs tanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. június 8.


Ayurvéda oktatás

Ayurvédikus masszázs - megtanulásával új életfilozófiát, és sok elégedett ügyfelet szerezhetsz! Korszerű elméleti és gyakorlati oktatásra alkalmas infrastruktúrával és eszközökkel rendelkezünk az oktatások magas színvonala érdekében. Egyes képzéseink pontszerző képzésként is elérhetők.

 

Babamasszázs

Új képzés Mo-on! Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra! Nem csak a babamasszázst, hanem az oktatói gyakorlat megszerzésésében is segít képzési programunk. Modern tanbabákon tanulhatod meg az ayurvédikus babamasszázs oktatás fortélyait. Szükség esetén leendő munkádhoz a saját tanbabád beszerzésében is segítünk.

 

Wellness

Ayurvédikus alap- és továbbképzések a Wellness szektor számára! Minden igényt kielégítő hordozható ayurvédikus segédeszközökkel (mobil ágyak, mobil állványok, stb.) rendelkezünk, hogy ügyfeleink igényeit akár saját telephelyén is kielégíthessük az ország bármely régiójában.

Életmód

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés! Magyarország legújabb, átfogó holisztikus tanfolyam! Egy képzés, amely egyedülálló a természetgyógyászat területén! Magyarországon elsőként olyan tanfolyamra hívunk, amelynek célja olyan embereket segítő szakma megvalósítása, melynek elvégzésével az ember testi-lelki adottságait figyelembe véve segíthetsz mások életének megreformálásában.

Bővebben...
Ayurvédikus masszázsoktatás
60 órás ayurvédikus masszázstanfolyam

Legközelebb 2020. április 24-től!

Milyen tudással gazdagodhat az, aki 60 órás masszázsképzésünket választja? 

A 60 órás masszázstanfolyam során a résztvevők, nemcsak az ayurvédikus masszázsok alapjául szolgáló Abhyanga masszázs, és az ahhoz kapcsolódó kétféle részmasszázs (Shiro-Abhyanga, Padabhyanga) gyakorlatát sajátítják el, hanem az Ayurvédáról, annak gyógyító, egészségmegőrző filozófiájáról és gyakorlati tanácsairól szóló gazdag elméletét is.  

Végzett masszőreink tehát a tradicionális mozdulatokkal kivitelezett, nyugtató, lazító és testi-lelki-szellemi harmóniát megteremtő ayurvédikus masszázs mellett olyan életmódbeli tanácsokkal is tudják támogatni jövendőbeli vendégeiket, melyek az ősi filozófia elemeiből táplálkoznak, és olyan egyetemes értékekkel foglalkoznak, melyek a mai világban is hasznos eszközei az egészségmegőrzésnek és egyes betegségek kezelésének.  

Mivel ezek az elvek az önismeretet és mások megismerését, elfogadását segítik elő, az ayurvédikus masszőrjelölteknek is hasznára válnak, segítségükre lehet munkájuk, de akár teljes életük során. Ilyen ismeretek például az ayurvédikus személyiségtípusok megismerése, meghatározása, a betegségek lelki és tudati okaira való rávilágítás, valamint az elméleti és gyakorlati tanácsokat nyújtó betegségmegelőző napi és szezonális rítusok, valamint az embertársakkal folytatott kiegyensúlyozott kapcsolatot támogató alapelvek.  

Az ayurvédikus masszázs során egy alapvető élettani hatás indul meg a szervezetben. A masszőröknek fontos tisztában lenni az általuk a testben generált folyamatokkal ezért ezek, valamint az indikációk (javallt állapotok) és kontraindikációk (ellenjavallt egészségügyi állapotok) megismerésére a masszázselmélet során nagy hangsúlyt fektetünk. Akárcsak a kezelések során használandó olajok megismertetésére. 

Az ayurvédikus masszázs kivitelezéséhez, mint a többi egészségügyi terápia, vagy úgynevezett segítő szakmák esetében, nem elhanyagolandó a szolgáltatást nyújtó ember személyisége. Hogy végzett masszőreink sikeresen megállják helyüket és szakmailag, emberileg is felkészültek legyenek a masszőri hivatásra, a fentiekben a teljesség igénye nélkül (a tanfolyam teljes tematikája a letöltések menüpontban megtalálható) ismertetett elméleti tudás mellett a személyi, jogi és tárgyi feltételek kialakításában is segítséget kapnak a tanfolyam során.  

A gyakorlat során megismert ayurvédikus masszázsok fogásai gazdag tradícióra épülnek. A bölcs masszőr figyel saját egészségére is. Teszi ezt természetesen fizikai, lelki és mentális szinten is. Ez utóbbi két szinten hasznosított filozófiai tudáson kívül a fogások során alkalmazott testtartások segítik megóvni a masszőr egészségét és fokozni teljesítőképességét.  

 

És hogy mit ad vendégeinek? A teljes test olajos masszázsa (Abhyanga) során nyugtatja az idegeket, feszesíti a bőrt és az izmokat, fiatalítja ezzel a testet, a hatóerők harmonizálásával hat a lelki egyensúly kialakulására, segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. A két speciális területre irányuló fej-nyak-vállöv (Shiro-Abhyanga) és a talp (Padabhyanga) ayurvédikus masszázsa pedig e két terület problémáit orvosolja, mint a szem- és hajproblémák, fejfájás, álmatlanság, illetve a láb fáradtsága és az idegrendszer zavarai.  

Az ayurvédikus egészségmegőrző filozófiát átható holisztikus szemléletmód kialakítása minden az emberi egészséggel és lényeggel foglalkozó terapeuta számára hatékonyságot, sikerélményt és örömet tartogat.   

 

Kinek ajánljuk 60 órás ayurvédikus masszázstanfolyamunkat? 

Azoknak:   

        új szakmában, vagyis a masszázs világában szeretnének kiteljesedni;   

        akik keresik hivatásukat, szeretnének emberközeli szakmát tanulni és érdeklődnek az egészségmegőrzés, a masszázsok iránt;   

        akik a megerőltetőbb masszázsformákat (gyógymasszázs, gyúró jellegű svédmasszázs) az erős fizikai igénybevétel miatt kizárják lehetséges tanulási céljaik közül;  

        akik előnyben részesítik a holisztikus szemléletet az egészségmegőrzés és a kialakult problémák kezelése kapcsán és ezzel a szemléletmóddal másoknak is szeretnének segíteni ayurvédikus masszőri tevékenységük által;  

        akik nem későbbi szolgáltatás céljából, hanem hobbiként szeretnének elsajátítani egy különleges masszázst, mellyel önmaguk, barátaik és családjuk egészségét, jó közérzetét is támogatják;    

        már végzett masszőrök és szeretnék masszázstudásukat az ayurvédikus masszázs gyakorlatával és mélyebb elméletével kiegészíteni.  

Tanfolyamunkon a leendő masszőrök nemcsak gyakorló masszőrként, hanem masszázsalanyként is részt vesznek, így lehetőségük nyílik megismerni a masszázs által nyújtott érzeteket, jótékony hatásokat. Ezáltal hitelesebb masszőrökké válnak, hiszen tudják, hogy mi az, amit vendégeiknek nyújtanak. 

Az alábbiakban a tanfolyamon elsajátítható modulokat és azok rövid időtartamát ismertetjük. A tanfolyam részletes tematikája a

Letöltések menüpont alatt megtalálható és onnan letölthető.  

 

Modulok  

        I.            Az Ayurvéda bemutatása és anatómiája – Bevezetésként a tanfolyamon először az Ayurvéda eredetétvel, céljaival, alapfilozófiájával ismerkedhetsz meg, majd bővebben tárgyaljuk az őselemek és doshák tanát, melyek alapul szolgálnak az ayurvédikus személyiségtípus megértéséhez.  

      II.            Ayurvédikus masszázselmélet – A résztvevők elsajátítják azokat a javallatokat és ellenjavallatokat, melyek ismerete elkerülhetetlen az ayurvédikus masszázs végzése során, megismerkednek továbbá a használt készítményekkel és azok előnyeivel.

    III.            Ayurvédikus személyiséganalízis – Az ayurvédikus filozófia legfontosabb alapköve a személyreszabottság. Éppen ezért nagy hangsúlyt fektetünk az ayurvédikus személyiségtípusok bemutatására, azok felismerésére a gyakorlatban. A testtípusok jellemzőinek megismerése nagyfokú önismeretet biztosít a leendő masszőrök számára is!  

    IV.            Ayurvédikus egészségmegőrzés – Elsősorban a lelki egészségmegőrzésre koncentrálva olyan hasznos ismereteket dolgozunk fel, melyekkel a masszőrök leendő vendégeik számára tudnak ayurvédikus tanáccsal szolgálni egészségük megőrzése érdekében. Ezenkívül az ayurvédikus tisztító terápiák (Panchakarma kezelések) elmélete és szerepe is bemutatásra kerül.

      V.            Az ayurvédikus masszázs gyakorlata – A tanfolyam teljes időtartama alatt (vagyis minden hallgatói napon) hangsúlyt kap a masszázs gyakorlata, mely során a masszázsok királynőjeként ismert ayurvédikus Abhyanga masszázst, valamint a fej és a talp régióit érintő részmasszázsokat (Shiro-Abhyanga, Padabhyanga) sajátítják el a résztvevők. A tanfolyami időpontok között 4 hét telik el annak érdekében, hogy az órákon megtanult és gyakorolt mozdulatokat a leendő masszőrök a tanfolyami oktatás keretein kívül is tovább mélyítsék.  

A tanfolyam utolsó előadásán hasznos tanácsokkal igyekszünk ellátni a leendő masszőröket, melyek az ayurvédikus masszőri élet jogi-, személyi- és tárgyi ismereteire vonatkoznak.  

 

A tanfolyam napjai (10):

2020. április 24-25 (péntek-szombat)

május 11-12 (hétfő-kedd)

június 5-6 (péntek-szombat)

június 29-30 (hétfő-kedd)

július 17-18 (péntek-szombat)

 

Vizsgák és megszerezhető képesítés 

A sikeres záróvizsga után hivatalos Tanúsítványt állítunk ki, mely frissítő masszőri munkavégzésre jogosítja fel birtokosát.


A tanúsítvány kiadásának feltétele: 

        a résztvevő jelenléte a tanfolyami óraszám legalább 80%-án (48 óra), 

        a két köztesvizsga dolgozat megfelelt szintű teljesítése, 

        a vizsgadíj befizetése, 

        a záróvizsga (írásbeli, szóbeli, gyakorlati) megfelelt szintű teljesítése legkésőbb a tanfolyam befejezése utáni 1 éven belül, szabadon választott vizsgaidőszakban. 

A tanfolyam időtartama: 60 óra. A tanfolyami napok száma: 10 nap. A képzést 5*2 nap alatt bonyolítjuk le. 

 

A tanfolyam során a résztvevők két köztesvizsgán adnak számot tudásukról. Ezek időpontjai: 

1.      köztesvizsga (I. modul tananyaga): 5. tanfolyami nap 

2.      köztesvizsga (II-IV.modul tananyaga): 9. tanfolyami nap  

A köztes vizsga sikeres, ha a résztvevő az összpontszám 60%-át elérte helyes válaszaival. Sikertelen köztesvizsga esetén az adott vizsga maximum 2 alkalommal pótolható. 

 

A tanfolyamra való jelentkezés menete   

A tanfolyamon való részvétel feltételei a következők: 

A Letöltés menüpontban letölthető jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése e-mailen (info Kukac ayurvedia.hu)  

  1.  A tanfolyami előleg (20 ezer Ft) befizetése postai csekken, személyesen (előzetes időpontegyeztetést követően Oktatási központunkban), vagy bankszámlára befizetve (a jelentkezési lapon feltüntetett számlaszámra)

  2. Középfokú iskolai végzettség megléte (mely lehet szakmunkásképző bizonyítvány, érettségi vagy szakközépiskolai érettségi)   

Részletfizetés   

A képzés ára: 120.000 Ft. Azért, hogy tanfolyami résztvevőinknek megkönnyítsük a tanfolyami díj kiegyenlítését, maximum 4 részletben engedélyezzük a részletfizetést. Valamennyi részlet kiegyenlítése a soron következő tanfolyami alkalom 1. napján esedékes. A részletek összege egyenként 30.000 Ft.

A részletfizetés feltétele: az 1. tanfolyami alkalommal a részletfizetést igénylő másolatot hoz személyi igazolványáról és lakcímkártyájáról.   

Szeretettel várunk tanfolyamunkon!