Rólunk mondták

"Csak megerősíteni tudlak, nem találkoztam még ilyen összeszedett rendszerben zajló oktatással!!!"

AAT Ayurvéda képzés

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés

2020. január 27.

Vizsgaidőszak - 2019

Legközelebbi vizsgák:

2020. január 24.

(jelentkezési határidő: január 7.)

február 7.

(jelentkezési határidő: január 17.)

április 8.

(jelentkezési határidő: március 18.)

június 19.

(jelentkezési határidő: május 29.)

augusztus 7.

(jelentkezési határidő: július 17.)

szeptember 28.

(jelentkezési határidő: szeptember 7.)

október 16.

(jelentkezési határidő: szeptember 25.)

 

Tanfolyami naptár

január 2020
H K SZ CS P SZ V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
február 2020
H K SZ CS P SZ V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Szavazás

Kérem. segítsen! Melyik oktatásokat tartaná vonzónak?
 

Ayurvédia a Facebook-on
Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa2148
mod_vvisit_counterTegnap3600
mod_vvisit_counterE héten5748
mod_vvisit_counterE hónapban108428
mod_vvisit_counterMúlt hónapban116818
mod_vvisit_counterÖsszesen4839787

Induló tanfolyamok

Ayurvédikus Fejmasszázs tanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. január 20.

 

Alt. Ayurvéda mentor képzés

Kezdő dátum:  

2020. január 27.

 

 Ayurvédikus talpmasszázs minitanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. február 14.

 

 Marma csikitsza tanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. február 17.

 

 Babamasszázs oktatói képzés

Kezdő dátum:  

2020. április 17.

 

 Ayurvédikus masszázsképzés

Kezdő dátum:  

2020. április 24.

 

 Ayurvédikus Kismama masszázsképzés

Kezdő dátum:  

2020. április 24.

 

 Alakformáló masszázstanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. április 27.

 

Svédmasszázs tanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. június 8.


Ayurvéda oktatás

Ayurvédikus masszázs - megtanulásával új életfilozófiát, és sok elégedett ügyfelet szerezhetsz! Korszerű elméleti és gyakorlati oktatásra alkalmas infrastruktúrával és eszközökkel rendelkezünk az oktatások magas színvonala érdekében. Egyes képzéseink pontszerző képzésként is elérhetők.

 

Babamasszázs

Új képzés Mo-on! Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra! Nem csak a babamasszázst, hanem az oktatói gyakorlat megszerzésésében is segít képzési programunk. Modern tanbabákon tanulhatod meg az ayurvédikus babamasszázs oktatás fortélyait. Szükség esetén leendő munkádhoz a saját tanbabád beszerzésében is segítünk.

 

Wellness

Ayurvédikus alap- és továbbképzések a Wellness szektor számára! Minden igényt kielégítő hordozható ayurvédikus segédeszközökkel (mobil ágyak, mobil állványok, stb.) rendelkezünk, hogy ügyfeleink igényeit akár saját telephelyén is kielégíthessük az ország bármely régiójában.

Életmód

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés! Magyarország legújabb, átfogó holisztikus tanfolyam! Egy képzés, amely egyedülálló a természetgyógyászat területén! Magyarországon elsőként olyan tanfolyamra hívunk, amelynek célja olyan embereket segítő szakma megvalósítása, melynek elvégzésével az ember testi-lelki adottságait figyelembe véve segíthetsz mások életének megreformálásában.

Bővebben...
Ayurvédikus masszázs, svédmasszázs

Ez a cikk nem azért született, hogy éles határvonalat állítson az Ayurvédikus masszázs és az összes többi masszázság közé, sokkal inkább azért, hogy érzékeltetni tudjuk az ayurvédikus kezelések egyediségét, és gyógyító  céljait, ezáltal mutatva be az Ayurvéda valódi törekvéseit. Az Ayurvédikus egészségmegőrző praktikák a mai indiai ember számára követendő példa. Fél évig tartó tanulmányutam során megtapasztaltam, hogy az indiai emberek igen sok momentumát betartják az ayurvédikus elveknek, mégsem tudatosan, sokkal inkább egy jól működő tradíció részeként alkalmazzák azokat nap, mint nap.

 

 

Az Ayurvéda elvei az évezredek modernizációjának ellenére a mai napig változatlanok maradtak. Azért, hogy jól tudjuk érzékeltetni az Ayurvédikus testkezelések egyediségét, összehasonlító elemzést végzünk az Ayurvédikus és az Európában honos, sokak által ismert Svédmasszázzsal.

 FILOZÓFIA
 
Az Ayurvédikus gyógyítás mögött több ezer éve fennálló, jól felépített rendszer áll. Az emberek között szájhagyomány útján terjedt el, úgy képzelhetnénk el az elterjedt tanokat, mint a közmondásokat, szólásokat, melyek a mi népünk ajkán is tovább szállnak apáról, fiúra. Mivel ilyen hosszú múltra tekint vissza az Ayurvédikus gyógyítás, így jól bevált rendszere és kipróbált egészségmegőrző eszközei a mai kor emberének is hatékony segítséget nyújtanak a mindennapi életben. A svédmasszázs nem rendelkezik távolba nyúló múlttal, mert azt az 1900-as években fejlesztette ki egy svéd szakember. Nem rendelkezik olyan filozófiával sem, amelyre szervesen építene a kezelések kivitelezésében, szemben az Ayurvédával, amely az emberre ható erőket vizsgálva jut közelebb a betegségek testi és lelki kiváltó tényezőihez. A svédmasszázs a test lazításával, az izommerevségek és izomcsomók eltávolításával igyekszik helyreállítani a testi jó közérzetet.
 
MIRE ÉS HOGYAN HAT?
 
Az Ayurvéda amellett, hogy a svédmasszázshoz képest oldja a test feszültségeit és a kellemes ellazultság állapotát nyújtja, sokkal többre is képes. Az ayurvédikus testtípus feltérképezésével a kezelésekhez személyreszabottan választunk olajat, melynek kiválasztása nagyfokú odafigyelést és elemzőkészséget kíván meg. Az olajoknak igen nagy szerepük van az ayurvédikus kezeléseknél, egy esetleges rossz olajválasztás fel is boríthatja az adott emberre ható erőket. A svédmasszázs kezeléseknél többféle vivőanyagot használunk, amely lehet pl. krém, hintőpor, aromás olaj stb. Itt a kenőanyagnak nincsen jelentősége és igazi funkciója, hatása mindösszesen annyi, hogy segíti a masszőrt a mozdulatok kivitelezésében.
 
A MASSZÁZS JELLEGE
 
Az ayurvédikus masszázs kellemes dörzsölő, kimozgató, simító mozdulatok összhangjából áll. A kezelések során nem végzünk hirtelen és megerőltető mozdulatokat. A svédmasszázs ezzel szemben simító, dörzsölő, gyúró és ütögető mozdulatokból áll. Ez esetben maga a fizikai erő fejti ki a lazító hatást. Az Ayurvéda esetében ez nem szükséges, mert ott a megfelelően kiválasztott olaj elvégzi ugyanezt a feladatot, miközben a meleg olajok, illatok nyugtatólag hatnak a tudat számára is. Az ayurvédikus kezelések után következő puhítási, melegítési eljárások (gyógynövényes gőzfürdő, rizses-gyógynövéyes átdörzsölések) megnyitják a bőr pórusait, hogy azokon keresztül az olajok hatóanyagai egészen mélyre, sejtszintre is leszivárogjanak, és ott fejtsék ki gyógyító hatásaikat.
 
CÉLOK
 
Az Ayurvédikus kezelések célja az emberre ható testi-lelki erők harmonizálása, a felborult (túl- vagy alulműködő) elemeket visszavinni az egyensúlyi állapotba, hogy azok egymást kiegészítve ismét az ember egészségét szolgálják. Az Ayurvéda legfőbb célja a testnek és gondolatainknak, mentális jellemvonásainknak egységben tartása, maga az egészség állapotának megőrzése. Ennek biztosításához az ayurvédikus orvos olyan mindennapi táplálkozási, mozgás és mentális kiegyensúlyozottságot megalapozó tevékenységeket javasol betegének, mellyel a kívánt harmónia megőrizhető. A svédmasszázs célja oldani a fájdalmas csomókat, lazítani az izmok merevségét, hogy azok felfrissülve ismét könnyedén és szabadon mozoghassanak. Mindkettő célja az egészség megőrzése, bár a svédmasszázst legtöbben akkor veszik már csak igénybe, amikor arra a test már igazán fájó pontokkal telített.
 
 
A masszázsra érkező vendégeim sokszor kérdezik meg tőlem, melyik masszázst szeretem jobban. Ilyenkor mindig bajban vagyok a válaszadással, ugyanis én mindkettőt szeretem és preferálom, hiszen mind a két masszázsfajta megtanulásához az a hit vezetett el, hogy segítségemmel az emberek felfrissüljenek testileg, lelkileg és könnyebben éljék mindennapjaikat, kevesebb testi és lelki feszültség felhalmozásával.