Rólunk mondták

"Segítőkészség, érdekes előadások, soha nem volt unalmas!" - Kriszta

Svédmasszázs képzés

Svédmasszázs tanfolyam

2020. június 8.

AAM Ayurvéda képzés

Alternatív Ayurvéda Mentor képzés

2020. május 7.

Vizsgaidőszak - 2019

Legközelebbi vizsgák:

április 8.

(jelentkezési határidő: március 18.)

június 19.

(jelentkezési határidő: május 29.)

augusztus 7.

(jelentkezési határidő: július 17.)

szeptember 28.

(jelentkezési határidő: szeptember 7.)

október 16.

(jelentkezési határidő: szeptember 25.)

 

Tanfolyami naptár

március 2020
H K SZ CS P SZ V
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
április 2020
H K SZ CS P SZ V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Szavazás

Kérem. segítsen! Melyik oktatásokat tartaná vonzónak?
 

Ayurvédia a Facebook-on
Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa2144
mod_vvisit_counterTegnap3579
mod_vvisit_counterE héten5723
mod_vvisit_counterE hónapban107294
mod_vvisit_counterMúlt hónapban110820
mod_vvisit_counterÖsszesen5070978

Induló tanfolyamok

Babamasszázs oktatói képzés

Kezdő dátum:  

2020. április 17.

 

 Ayurvédikus masszázsképzés

Kezdő dátum:  

2020. április 24.

 

 Ayurvédikus Kismama masszázsképzés

Kezdő dátum:  

2020. április 24.

 

 Alakformáló masszázstanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. április 27.

 

Alt. Ayurvéda mentor képzés

Kezdő dátum:  

2020. május 7.

 

Ayurvédikus talpmasszázs minitanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. május 29.

 

Svédmasszázs tanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. június 8.


Ayurvéda oktatás

Ayurvédikus masszázs - megtanulásával új életfilozófiát, és sok elégedett ügyfelet szerezhetsz! Korszerű elméleti és gyakorlati oktatásra alkalmas infrastruktúrával és eszközökkel rendelkezünk az oktatások magas színvonala érdekében. Egyes képzéseink pontszerző képzésként is elérhetők.

 

Babamasszázs

Új képzés Mo-on! Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra! Nem csak a babamasszázst, hanem az oktatói gyakorlat megszerzésésében is segít képzési programunk. Modern tanbabákon tanulhatod meg az ayurvédikus babamasszázs oktatás fortélyait. Szükség esetén leendő munkádhoz a saját tanbabád beszerzésében is segítünk.

 

Wellness

Ayurvédikus alap- és továbbképzések a Wellness szektor számára! Minden igényt kielégítő hordozható ayurvédikus segédeszközökkel (mobil ágyak, mobil állványok, stb.) rendelkezünk, hogy ügyfeleink igényeit akár saját telephelyén is kielégíthessük az ország bármely régiójában.

Életmód

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés! Magyarország legújabb, átfogó holisztikus tanfolyam! Egy képzés, amely egyedülálló a természetgyógyászat területén! Magyarországon elsőként olyan tanfolyamra hívunk, amelynek célja olyan embereket segítő szakma megvalósítása, melynek elvégzésével az ember testi-lelki adottságait figyelembe véve segíthetsz mások életének megreformálásában.

Bővebben...
Pancsakarma hetek Indiában

Amióta tudom, hogy létezik Ayurvéda, azóta tudom azt is, mennyire más az ember testi és lelki kihívásaihoz való hozzáállása is. Az Ayurvédában nincs olyan, hogy lehetetlen. Hogy lehetetlen lenne bármiből is kigyógyulni. A régi idők indiai emberei megalkották az egészségmegőrzés és a gyógyítás különleges módját, melyet Pancsakarmának neveztek el, azaz a test teljes méregtelenítésének 5 aktusát hívták életre. 

Valamennyi képzésemen elhangzik el a kissé kacifántos szanszkrit kifejezés, s évek óta ízelítőt is adok nektek belőle a Tavaszi Pancsakarma kihívás elnevezésű tisztító programomon belül is. Ezek az otthon is végezhető, mindennapi egészségmegőrzést célzó napi rítusok azonban eltörpülnek amellett, amiről egy valóságos Pancsakarma program szól. Ezért vettem az irányt elsőként Indiába, mert szerettem volna kipróbálni a saját bőrömön klinikai környezetben is az áldásos hatásokat.

Így érkeztem meg Dharamsalába. Hogy miért oda? Mert mindig érdekelt Buddha szellemisége, és a dharamsalai levegő át van itatva a buddhista szerzetesek jelenlétével, hiszen ebben a városban él a Dalai láma, akit egy nagy tibeti populáció követett évtizedekkel ezelőtti Tibetből Indiába. Úgy gondoltam két legyet is üthetek egy csapásra: meditálhatok a templomokban, és fogadhatom a megtisztulás élményét is.

Mcload Ganj

Nem terveztem el előre, melyik klinikát választom majd, hanem megérkezésemet követően szétnéztem a környéken. Egy családi vállalkozás mellett döntöttem végül, ahova 21 napon át jártam kezelésekre (az első 10 napban jártam, a további időben pedig ott laktam a klinikán).

Először egy teljes ayurvédikus feltérképezésen vettem részt, ahol a doktornő alaposan kikérdezett és elvégezte az alapvető vizsgálódásokat, pl. pulzus, ízületek állapota, szívműködés, szem, körmök, légzés, nyelv stb.

Kikérdezett a szokásaimról, a testi tüneteimről, s szót ejtettünk arról is, jelenleg hogy érzem magamat lelkileg. Volt egy érdekes meglátása a bennem zajló lelki folyamatokról, s megdöbbentem, honnan tudja ezeket … a válasza az volt, hogy a pulzusomból. Kaptam egy részletes táplálkozási irányelvet a kúra idejére. Igazából nem volt nehéz tartani. Cukrot, kenyeret már egy ideje nem fogyasztok, a húsról könnyen le tudtam mondani, a reggeli ghí evést pedig meg lehet szokni, akárcsak a napi szinten szedendő ayurvédikus növényi orvosságok szedését is.

Reggelim :)

A 21 nap során megcéloztuk a tüdő, a máj, a bélrendszer és a női szervek megtisztítását. A napjaim átlag így teltek:

  • kelés 7 óra körül, ghí felolvasztása, majd elfogyasztása éhgyomorra
  • reggelizés, 1 óra séta a klinkára
  • kezelések a klinikán 9.00-12.30-ig (testmasszázsok, gőzölés, olajos tisztítások, pl. orr tisztítás, hánytatás, beöntés)
  • ebéd (thali vagy kicseri)
  • hazaséta, meditálás

Az első 10 nap során, amíg nem laktam a klinkán, egy csodás erdőn gyalogoltam át minden nap. Mivel tartott a monszun, így előfordult, hogy esőben sétáltam, óriási párafelhők között. Reggelente a mcload ganj-i tibetiek lakta negyeden sétáltam keresztül, idős néniket és bácsikat látva imáik mormolása során. Őszintén megható volt számomra a mód, ahogy élnek. Ahogy a hitük áthatja a mindennapjaikat, imaláncaikat sodorgatva és imáikat zümmögve.

Úton a klinikához

Imakerekek

A Dalai láma főtemplomában

Visszatérve a Pancsakarma kúrához, a doktornővel minden reggel konzultáltunk. Minden reggel megkérdezte hogy vagyok, hogyan aludtam, hogyan érzem magamat lelkileg. Ami amúgy elég érdekesen alakult esetemben. Ugyanis azt éreztem, hogy ahogy lazítjuk fel a testemben az amákat (méreganyagok), úgy szabadulnak elő belőlem olyan lelki élmények, amelyek nem voltak kellemesnek mondhatók. Az elején sokat sírtam, rengeteget álmodtam olyan eseményekről, melyek bántottak. Már már azt éreztem soha nem lesz ennek vége. De vége lett. ÉS ismét legyőztem magamat, mint oly sokszor már korábban, hiszen van bennem egy jó nagy adag makacs kitartás, számomra általában nincsen lehetetlen. A kúra végére nem csak vége lett, hanem azt éreztem, hogy elengedtem dolgokat … ez volt az egyik legjobb része a kúrának. ÉS amikor a legmélyebben voltam, egyik nap mellém sétált egy tibeti idősebb hölgy, aki elhalmozott a végtelennek tűnő szeretetével és aznap együtt sétáltunk a Dalai láma templomába, ahol egy nagy közösségi élményben volt részem: több száz buddhista szerzetessel és hívővel körülvéve mantráztunk hosszú ideig együtt.

Egyik nap egy 30 éves, nagyon laza buddhista szerzetes csapódott hozzám hazafele sétálva. Elmesélte, hogy azért jött Dharamsalába, mert meg akarja tanítani az embereket arra, hogyan vessék le a haragvásaikat. Kiábrándultnak tűnt, azt érezte nem vevők arra, amit át szeretne adni. Megfáradtnak tűnt lélekben …. valahol néha mindannyian azok vagyunk, ezért érdemes elmenni egyedül is akár és belevágni egy nagy tisztulásba, mint most tettem én is.

Gőzdoboz

Sokan ha meghallják, hogy beöntés vagy hánytatás, idegenül ódzkodnak ezektől a kezelésektől, de én teljesen az elmémet ráállítva, fegyelmezetten végigcsináltam mindent. Igazán jó érzés volt önmagammal szemben ez a gördülékenység és alkalmazkodás, ami ezekben a napokban született ott bennem a kúra elemeivel kapcsolatban. Kezdetben a testem még szemérmes volt, de ahogy teltek a napok, úgy adtam át magamat a kezelőmnek, egy fiatal ayurvédikus masszőrhölgynek, aki szintén megnyílt és sok mindent mesélt magáról és a családjáról.

21 nap után aztán 5 kilóval szabadabban hagytam el ezt a helyet, hogy felfedezzem Nepál szépségeit. A búcsú napja megható volt, nagyon megszerettük egymást a kezelőimmel, akik úgy engedtek utamra, hogy még találkozunk. Hiszen 1-2 évente érdemes megismételni ezt a programot, melyet jószívvel én is ajánlok minden olvasómnak.