Rólunk mondták

"Jól éreztem magam a Dia nagyon kedves, fiatalos, lendületes, alapos oktatásán."

AAT Ayurvéda képzés

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés

2020. január 27.

Vizsgaidőszak - 2019

Legközelebbi vizsgák:

2020. január 24.

(jelentkezési határidő: január 7.)

február 7.

(jelentkezési határidő: január 17.)

 

Tanfolyami naptár

január 2020
H K SZ CS P SZ V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
február 2020
H K SZ CS P SZ V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Szavazás

Kérem. segítsen! Melyik oktatásokat tartaná vonzónak?
 

Ayurvédia a Facebook-on
Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1977
mod_vvisit_counterTegnap4087
mod_vvisit_counterE héten22634
mod_vvisit_counterE hónapban69904
mod_vvisit_counterMúlt hónapban116818
mod_vvisit_counterÖsszesen4801263

Induló tanfolyamok

Ayurvédikus Fejmasszázs tanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. január 20.

 

Alt. Ayurvéda mentor képzés

Kezdő dátum:  

2020. január 27.

 

 Ayurvédikus talpmasszázs minitanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. február 14.

 

 Marma csikitsza tanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. február 17.


Ayurvéda oktatás

Ayurvédikus masszázs - megtanulásával új életfilozófiát, és sok elégedett ügyfelet szerezhetsz! Korszerű elméleti és gyakorlati oktatásra alkalmas infrastruktúrával és eszközökkel rendelkezünk az oktatások magas színvonala érdekében. Egyes képzéseink pontszerző képzésként is elérhetők.

 

Babamasszázs

Új képzés Mo-on! Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra! Nem csak a babamasszázst, hanem az oktatói gyakorlat megszerzésésében is segít képzési programunk. Modern tanbabákon tanulhatod meg az ayurvédikus babamasszázs oktatás fortélyait. Szükség esetén leendő munkádhoz a saját tanbabád beszerzésében is segítünk.

 

Wellness

Ayurvédikus alap- és továbbképzések a Wellness szektor számára! Minden igényt kielégítő hordozható ayurvédikus segédeszközökkel (mobil ágyak, mobil állványok, stb.) rendelkezünk, hogy ügyfeleink igényeit akár saját telephelyén is kielégíthessük az ország bármely régiójában.

Életmód

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés! Magyarország legújabb, átfogó holisztikus tanfolyam! Egy képzés, amely egyedülálló a természetgyógyászat területén! Magyarországon elsőként olyan tanfolyamra hívunk, amelynek célja olyan embereket segítő szakma megvalósítása, melynek elvégzésével az ember testi-lelki adottságait figyelembe véve segíthetsz mások életének megreformálásában.

Bővebben...
A magas hegyek bűvöletében (Nepál 2. rész)

Egy pillantás elég volt ahhoz, hogy úgy döntsek, látni akarom közelről. Hogy vele akarok maradni hetekre …. hogy érezni akarom a tisztaságát, a fenségességét, megannyi csodáját. 

Ilyen érzésekkel megtelve kezdtem el a 15 napos túrámat 2019 szeptemberében. Az útvonal, amit végigjártam, az Annapurna Circuit trek elnevezésű volt. Hogy miért az egyik legnehezebb túrát választottam kezdő túrázóként? Erre a kérdésre őszintén nem tudok válaszolni :), de nem bántam meg, sőt! Minden kínjával, izzadságával együtt nekem Ő volt elrendelve.

A Lonely Planet legfrissebb kiadása (2016) szerint nehézsége a közepes és a kemény között váltakozik. Alátámasztom. Legmagasabb pontja: Thorung La Pass a maga 5416 méterével. Én a túra 10. napján értem el a csúcsot és az idő alatt rengetegszer elhagyta számat az a bizonyos kérdés a sherpám felé: milyen lesz a mai nap? Felfele megyünk vagy lesz lankás útszakasz is? Egy idő után csak azt a választ kaptam, hogy „up and up”, vagyis csak felfelé megyünk (grimasz).

A túra könnyedén kezdődött, a búja növényzet a mélyben vadul hömpölygő folyó látványával együtt lenyűgöző volt. Az elterülő rizsföldek hihetetlenül zöld színükkel kísérték utunkat. Az első napok után a táj jelentősen kezdett megváltozni, a hegyoldalak egyre kopárabbá váltak, a növényzet a magassághoz igazodott, a rizsföldek eltűntek. Egyre inkább körülvett bennünket a hegyek szellemisége, váratlanul bukkantak elő a felhők közül, sokszor a lélegzetemet is elállítva.

A lélegzetemet azonban valami más is megakasztotta. Kb. 3000 méter magasságtól kezdtem el érezni, hogy fáradtabb vagyok. Ez köszönhető annak az egy hétnek is, ami akkor már mögöttem állt, ugyanakkor volt valami más is, ami környékezett. Az az oxigénhiány, amiről korábban már olvastam, de felfogni nem tudtam, hogy is tudtam volna, mikor sohasem tapasztaltam.

Először csak azt éreztem, hogy fáj a fejem, 2-3 napig elég erősen, igaz valamiért kevesebbet is ittam akkor. De az étvágyam is kezdett elmenni, ugyanakkor voltak esték, amikor szemhunyásnyit sem aludtam. Elkezdtem azon gondolkodni, hogy ez már vajon az e? Az AMS (Acut Mountain Sickness), magyarul magashegyi betegség. 2500 m magasságtól a levegő oxigéntartalma ritkul, szüksége van a szervezetnek akklimatizációs napokra, amikor a test próbál alkalmazkodni a megváltozott légnyomáshoz és ritkuló oxigénes levegőhöz.

Az enyhébb tünetek közé tartozik a fejfájás, a letargia, étvágytalanság, hányinger, émelység, szédülés, nehézlégzés, álmatlanság. A hegyi emberek esküsznek a gyömbéres teára és a fokhagyma levesre. A tüneteket érdemes komolyan venni és több akklimatizációs napot is beiktatni. Az alapvető mondás az, hogy ha rendszeresen találkozik valaki eme tünetcsoporttal, akkor sose aludjon magason, mindig ereszkedjen vissza pár száz métert és töltse alacsonyabban az éjszakát.

Lehetségesek komolyabb tünetek is, például nehézlégzés, bizonytalan járás (pl. mint amikor valaki részeg), koordinációs zavarok, zavarodottság, hányás. Ezen tünetek mellett jobb a túrát befejezni.

Amit én éreztem a fejfájáson, étvágytalanságon és álmatlanságon kívül, hogy Manangtól (3500 m) kezdve pár lépés után már elfáradtam. Sokszor meg kellett állnom és többször is pihentem. Ezért egy 2-3 órás túra nálam dupla időbe került. Előfordult, hogy éjszaka arra ébredtem (a hágó előtti éjjel), hogy a szívem majd kiugrik a mellkasomból. Napközben is éreztem, hogy mennyire dolgozik, napokig fájdalom volt a mellkasomban emiatt. Ilyen magasságban előforduló rosszullétnél már helikopter viszi le az embert a hegyről valamely közeli kórházba. Bár volt biztosításom, kifejezetten helikopteres mentésre való, belül imádkoztam, hogy végig tudjam csinálni a túrát. Voltak napok, amikor egész nap mantráztam vagy imádkoztam vagy énekeltem, fókuszáltam, hogy a figyelmemet a célon tudjam tartani és végig tudjak menni az adott napi szakaszon. Igen kemény szellemi ébrenlét kellett ahhoz, hogy tudjak járni és megmaradni az úton.

Aztán pedig a csúcsra jutás után megélni annak örömét, hogy ismét van elég oxigén: na az pazar érzés. Emlékszem nevettem, mosolyogtam és egyből áradt a lélek bennem :)

Az utolsó napon ültem a sherpám mellett könnyes szemekkel és kifejeztem felé is, hogy szeretném újrakezdeni. Jót nevetett, de én tényleg ezt éreztem. Azokban a napokban ez volt az életem: korán kelni, órákon át úton lenni, megérkezni, hálát adni. A mai napig viszem magammal mindenhova a hátizsákomat, igaz már hazaértem, de valahol még mindig a hegyeket mászom és úton vagyok.