Rólunk mondták

"Csodálatos volt a hangulat! Szerettem és szeretek itt lenni! Csak így tovább, és nagyon sok sikert kívánok a továbbiakban!" - Angéla

AAT Ayurvéda képzés

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés

2020. január 27.

Vizsgaidőszak - 2019

Legközelebbi vizsgák:

2020. január 24.

(jelentkezési határidő: január 7.)

február 7.

(jelentkezési határidő: január 17.)

 

Tanfolyami naptár

január 2020
H K SZ CS P SZ V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
február 2020
H K SZ CS P SZ V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Szavazás

Kérem. segítsen! Melyik oktatásokat tartaná vonzónak?
 

Ayurvédia a Facebook-on
Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa3431
mod_vvisit_counterTegnap4087
mod_vvisit_counterE héten32325
mod_vvisit_counterE hónapban75445
mod_vvisit_counterMúlt hónapban116818
mod_vvisit_counterÖsszesen4806804

Induló tanfolyamok

Ayurvédikus Fejmasszázs tanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. január 20.

 

Alt. Ayurvéda mentor képzés

Kezdő dátum:  

2020. január 27.

 

 Ayurvédikus talpmasszázs minitanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. február 14.

 

 Marma csikitsza tanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. február 17.


Ayurvéda oktatás

Ayurvédikus masszázs - megtanulásával új életfilozófiát, és sok elégedett ügyfelet szerezhetsz! Korszerű elméleti és gyakorlati oktatásra alkalmas infrastruktúrával és eszközökkel rendelkezünk az oktatások magas színvonala érdekében. Egyes képzéseink pontszerző képzésként is elérhetők.

 

Babamasszázs

Új képzés Mo-on! Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra! Nem csak a babamasszázst, hanem az oktatói gyakorlat megszerzésésében is segít képzési programunk. Modern tanbabákon tanulhatod meg az ayurvédikus babamasszázs oktatás fortélyait. Szükség esetén leendő munkádhoz a saját tanbabád beszerzésében is segítünk.

 

Wellness

Ayurvédikus alap- és továbbképzések a Wellness szektor számára! Minden igényt kielégítő hordozható ayurvédikus segédeszközökkel (mobil ágyak, mobil állványok, stb.) rendelkezünk, hogy ügyfeleink igényeit akár saját telephelyén is kielégíthessük az ország bármely régiójában.

Életmód

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés! Magyarország legújabb, átfogó holisztikus tanfolyam! Egy képzés, amely egyedülálló a természetgyógyászat területén! Magyarországon elsőként olyan tanfolyamra hívunk, amelynek célja olyan embereket segítő szakma megvalósítása, melynek elvégzésével az ember testi-lelki adottságait figyelembe véve segíthetsz mások életének megreformálásában.

Bővebben...
Ayurvéda a Mindennapokban (4) - Interjú Szakács Mónika ayurvédikus terapeutával

Szakács Mónika Ayurvédikua terapeuta, egy Budapesthez közeli szálloda wellness részlegét vezeti. Őt kérdeztem mit gondol az Ayurvédáról. Ayurvéda a Mindennapokban sorozatunk 4. beszélgetését olvashatjátok, melyet tanítványaimmal folytatok. 

Mikor kezdtél el Ayurvédát tanulni? Mit tanultál, mivel foglalkozol most Ayurvédán belül?

Úgy érzem jóval korábban, mint ahogy azt az évszám mutatja, kezdtem meg az ayurvéda tanulmányaimat. Kisiskolás koromban éreztem a bent és a kint egymásra ható működéseit. Az ayurvéda tanulmányaim 2014-ben kezdődtek, amikor is tudatosult bennem, hogy ami kint az bent, ami bent az kint és a Pindabrahma egy valóban létező ayurvéda alapelv.

Az ayurvéda masszázs tanulmányokkal kezdődött a kapcsolatunk, majd az Ayurvéda Tanácsadói kurzus belevitt az Élet tudásába. Az Ayurvéda masszázs többféle technikáját művelem azóta is napi szinten.

Volt e személyes indítéka annak, hogy elkezdtél Ayurvédát tanulni? Megosztanád velünk, mi volt ez?

Az ayurvéda nagyszerűségére egy hozzám közelálló barátnőm irányította rá a figyelmemet. Női megbetegedésében kapott megoldást az egészsége helyreállításában egy ayurvéda klinikán. Műtétek nélkül tudott változni. Mintha csoda történt volna!

Az ő esete késztetett és ébresztett vágyat bennem a mélyebb ismeretek megszerzésére.

Mi az a tanítás, amellyel gazdagabb lettél az Ayurvédával való megismerkedésed által?

Egy új és helyes Élet szemlélete. Az élet egészséges és tartalmas megélése vált világossá a számomra. Legfőképpen az, hogy mitől működik helyesen, illetve rosszul a testem és a gondolataim?  A testem változásainak milyen korábbi történések voltak az elindítói és honnan fakadtak? Minden felbukkanó kérdésemre választ kaptam!

Megosztanád velünk az egyik olyan élményedet, melynek során segíteni tudtál valakinek egészségesebbé válni? Mivel fordultak hozzád és hogyan tudtál segíteni?

Minden esetben tudok az ayurvéda eszközeivel segíteni azoknak, akik személyes kapcsolatba kerülnek velem.  Pusztán egy beszélgetéssel felismerések sora következik be, töltések oldódnak és ez az elégedettség érzetét nyújtja a vendégeim számára. Naná, hogy már ettől a tartalmas időtöltéstől jobban érzik magunkat.

Volt olyan esetem, amikor egy zárkózott személyiségű, nagyon szégyenlős páciens érkezett, hyper-érzékeny (gyulladásra hajlamos) köldökkel. Meleg olajos Abhyanga masszázst kapott és a masszázs hatására teljesen megváltozott. A masszázst követően a köldök érzékenysége a múlté lett. Pár nappal később, azon kapta magát, hogy régóta nem látott ismerősöket hívogat telefonon. Baráti összejövetelekre kezdett járni és azóta sem gyulladt be a köldöke. A romokban heverő társasági élete felélénkült.

Kapcsolatban maradtunk és azóta is rendszeresen jár Abhyanga masszázsra.

Másik esetnél a recsegő és fájdalommal teli térdek álltak helyre az. első kettő Janu basti után. Könnyedén ki tudott már az ágyból kelni és a tizedik kezelés után fájdalom mentes lett a járás is. Azt mondta, hogy „Csoda történt”. Nem, ezt tudja az ayurvéda. 

Alkalmazod az életedben az Ayurvédát? Milyen rítusok tetszenek neked leginkább, mely eljárásoknak tapasztaltad meg a jótékony hatásait magadon is?

A napi rítusomban elengedhetetlen a reggeli meleg olajos önmasszázs. A kötőszövetem igen hálás érte. A meleg reggeli ital is kihagyhatatlan, amit az emésztőrendszerem köszön szépen! Az étkezésemben figyelmet kap a hat Íz, ezáltal tartalmasabbak az étkezések és kevesebb étel is elég. A légzőgyakorlatok is helyett kaptak a napi rítusomban, így aztán a prána harmonikusan áramlik!

Kinek javasolnád az Ayurvédával való megismerkedést? Miért tanuljon ma valaki Ayurvédát?

Mindenkinek javaslom, hogy legyen némi ismerete az Ayurvéda tanairól.

Az egészség a legnagyobb kincsünk! Az egészségünket könnyebb megőrizni, mint helyre állítani és mind kettőben utat mutat az ayurvéda.

Szeretünk boldogok lenni. A boldogságunk függ az önismeretünktől, hogy mi folyik a fejünkben. A téves gondolataink oszlatásához tudásra van szükségünk, így aztán a nemtudás megszüntetésében, segít minket az Ayurvéda tudománya. 

Mi az, ami számodra az Ayurvédát szerethetővé, követhetővé teszi?

A természetes anyagok felhasználása, ami közelebb hozza a minőségibb életet! Az ayurvéda holisztikus megközelítése hat a testemre, az érzéseimre és a gondolataimra. Ez a teljesség, egységet kovácsol bennem. Imádom ezt a békés és nyugodt érzést!

Mit gondolsz az Ayurvéda magyarországi lehetőségeiről, jelen helyzetéről?

Úgy érzem, hogy nagyon nagy szükség van a természetes kezelésekre.

A holisztikus megközelítés elengedhetetlen, ha igazán segíteni akarunk. Az Ayurvéda kezelések iránt egyre nő az igény, aki megtapasztalja az erejét és hatékonyságát az terjeszti is tovább.

Örömmel tölt el, hogy olyan emberrel és oktatóval találkozhattam, aki elhivatott az Ayurvéda tanokkal kapcsolatosan, és saját tapasztalatait is beleszővi az oktatásába.

Köszönöm mesterem, Horváth-Kovács Diána!

 

Köszönöm Mónika a válaszaidat! :)

Szakács Mónika Dunaújváros, ayurvédikus terápiák Dunaújvárosban