Rólunk mondták

"Segítőkészség, érdekes előadások, soha nem volt unalmas!" - Kriszta

Svédmasszázs képzés

Svédmasszázs tanfolyam

2020. június 8.

AAM Ayurvéda képzés

Alternatív Ayurvéda Mentor képzés

2020. május 7.

Vizsgaidőszak - 2019

Legközelebbi vizsgák:

április 8.

(jelentkezési határidő: március 18.)

június 19.

(jelentkezési határidő: május 29.)

augusztus 7.

(jelentkezési határidő: július 17.)

szeptember 28.

(jelentkezési határidő: szeptember 7.)

október 16.

(jelentkezési határidő: szeptember 25.)

 

Tanfolyami naptár

április 2020
H K SZ CS P SZ V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
május 2020
H K SZ CS P SZ V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Szavazás

Kérem. segítsen! Melyik oktatásokat tartaná vonzónak?
 

Ayurvédia a Facebook-on
Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1698
mod_vvisit_counterTegnap3846
mod_vvisit_counterE héten1698
mod_vvisit_counterE hónapban20662
mod_vvisit_counterMúlt hónapban108846
mod_vvisit_counterÖsszesen5093192

Induló tanfolyamok

Babamasszázs oktatói képzés

Kezdő dátum:  

2020. április 17.

 

 Ayurvédikus masszázsképzés

Kezdő dátum:  

2020. április 24.

 

 Ayurvédikus Kismama masszázsképzés

Kezdő dátum:  

2020. április 24.

 

 Alakformáló masszázstanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. április 27.

 

Alt. Ayurvéda mentor képzés

Kezdő dátum:  

2020. május 7.

 

Ayurvédikus talpmasszázs minitanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. május 29.

 

Svédmasszázs tanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. június 8.


Ayurvéda oktatás

Ayurvédikus masszázs - megtanulásával új életfilozófiát, és sok elégedett ügyfelet szerezhetsz! Korszerű elméleti és gyakorlati oktatásra alkalmas infrastruktúrával és eszközökkel rendelkezünk az oktatások magas színvonala érdekében. Egyes képzéseink pontszerző képzésként is elérhetők.

 

Babamasszázs

Új képzés Mo-on! Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra! Nem csak a babamasszázst, hanem az oktatói gyakorlat megszerzésésében is segít képzési programunk. Modern tanbabákon tanulhatod meg az ayurvédikus babamasszázs oktatás fortélyait. Szükség esetén leendő munkádhoz a saját tanbabád beszerzésében is segítünk.

 

Wellness

Ayurvédikus alap- és továbbképzések a Wellness szektor számára! Minden igényt kielégítő hordozható ayurvédikus segédeszközökkel (mobil ágyak, mobil állványok, stb.) rendelkezünk, hogy ügyfeleink igényeit akár saját telephelyén is kielégíthessük az ország bármely régiójában.

Életmód

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés! Magyarország legújabb, átfogó holisztikus tanfolyam! Egy képzés, amely egyedülálló a természetgyógyászat területén! Magyarországon elsőként olyan tanfolyamra hívunk, amelynek célja olyan embereket segítő szakma megvalósítása, melynek elvégzésével az ember testi-lelki adottságait figyelembe véve segíthetsz mások életének megreformálásában.

Bővebben...
5. Masszázsélményem Indiában – amikor küzdesz az elemekkel!

India nem múlhat el anélkül, hogy egy Ayurvédikus masszázsra el ne mentem volna. Eredetileg azt terveztem, hogy több masszázsra is benevezek, de a végén csak  1 lett belőle. De milyen egy! :) 

A Rishikesh mellettiszállásunkon a gazda ajánlotta nekem a helyet, akiket felhívtam, és be is jelentkeztem egy kezelésre. Ami kapásból furcsa volt, hogy 60 perces masszázsra lehetett bejelentkezni. Egyből elkezdtem kételkedni, hogyan fogják az egész testet 60 perc alatt átmasszírozni, de hát ez India, nyugtáztam magamba, itt minden lehetséges :). Érdeklődtem, hogy a kezeléshez jár e növényi gőzölés lezárásként? Azt mondták nem, azt külön kell kérni. Oké, nem lepődök meg. A végén elintézte annyival a telefon másik végén magyarázó férfi, hogy menjek el az egyeztetett időpontra és majd ott helyben mindent megbeszélünk. Na, gondoltam, ott fogunk alkudozni, de jó lesz :)

Elérkezett a várva várt masszázs napja. Úgy számoltam, hogy riksával úttalan utakon átevickélve szükséges lesz 1 óra, hogy odaérjünk. Már félúton voltunk és benne a reggeli dugó kellős közepén, mikor kapok egy sms üzenetet a Spa-ból, hogy megyünk e, mert ha nem, akkor átadnák másnak a helyünket. Nekem nem kérdés, hogy ha bejelentkezek valahova, akkor ott is leszek :) az indiai megbízhatatlanság tombol, gondoltam és megpróbálják rám is kivetíteni :)

Elöljáróban szeretném megosztani veletek, mi az Ayurvédikus masszázs lényege:

1.       Egy alkatelemzéssel veszi kezdetét a kezelés, melynek célja, hogy a kezelő felmérve az ayurvédikus alkatomat, a személyemhez leginkább illő hidegen sajtolt olajat válassza ki a kezeléshez.

2.       Lényeges a bőséges olajhasználat és az olaj meleg mivolta. A hideg olaj nem jó érzés, a meleg olaj könnyebben a mélybe szivárog, a sok olaj pedig átáztatja a testet fontos növényi hatóanyagokkal.

3.       A kezelés zárása nem választható, hanem must have, azaz mindenképp egy meleg puhító terápiával zárul, ami alapvetően a gőzölést jelenti. A gőz ugyanis fellazítja a méreganyagokat, megnyitja a bőr pórusait, hogy a salakanyagok könnyebben eltávozhassanak a szervezetből.

A kis kitérő után térjünk vissza a kezeléshez, amit kaptam.

A spa fogadótere egyszerű volt. A falon egy polcon ayurvédikus és semmitmondó nevű készítmények voltak felsorakoztatva, az asztalon egy kis mű lótuszvirág lebegett a vízen. Egy kedves, széles csípőjű masszőr hölgy fogadott minket, majd betessékeltek minket 1-1 szobába. Ezeket úgy kell elképzelni, hogy volt egy tér, amit falakkal elválasztottak egymástól, létrehozva így 3 kezelőfülkét, viszont mivel minden egy térben volt, így a hangok szabadon terjedtek.

 

A kis fülke elég árnyas volt, működtették a ventillátort is, így amikor vetkőztem, már éreztem, hogy nem lesz ez így jó, mert hűvös van és fázom. Szerencsére a ventillátort lekapcsolták. A kezelőágy keskeny volt, de elfértem rajta és a felszínét lepedővel borították. Bevallom én megnéztem, hogy mi van a lepedő alatt. Egy matrac és az alatt pedig a fa ágy maga. Tradícionálisan az Ayurvéda masszázst faágyon végzik, a kényelem kedvéért ez lehet matracos ágy, de takarni sohasem takarjuk, különben a lepedő beszívja az összes olajat, amit a testem hasznosíthatott volna. Bár sok furcsaságot tapasztaltam, amit itthon én biztosan nem így csinálok/nék, de úgy döntöttem nem foglalkozom ezekkel, jó kis tapasztalatgyűjtés ez a masszázs nekem, így állok hozzá.

Miután levetkőztem a masszázshoz, meg is érkezett a masszőröm, egy alacsonyabb hölgy. Kedvesen bemutatkozott, ez elég bizalomnövelően hatott, majd kapva kaptam az alkalmon, hogy elmondjam neki és egyben megkérjem, hogy szeretem az erősebb masszázst, így kérem próbáljon meg egy olyant kivitelezni.

Mivel tudom milyen mennyei érzés, amikor az első meleg olajcsorgatás éri a testet (az ember teste és elméje képes hirtelen kioldódni ettől), így én is vártam ezt a jó érzést. Cserébe azonban hideg olaj kezdett el csorogni rajtam. Össze is ugrottak az izmaim szerintem azonnal :) és nem értettem, hogy ez most hogyan, miért, kinek jó? Nekem nem :) jó Dia, engedd el ezt is,  gondoltam. Az olaj nem volt olyan sok, én a kezelések alatt olajban áztatom a testet, itt ezt nem éreztem.

Néhol olyan erős volt a masszőr, hogy lélekben kapaszkodtam és imádkoztam, hogy kibírjam :). Thaiföldön korábban már jártam így. Kiválasztottam a legerősebb kezű masszőrt, aki megtapogatta az izmaimat és mondta, hogy bírni fogom. Az életemért könyörögtem komolyan :), és ez most megismétlődött. Ettől eltekintve a masszőrt ügyes volt, a kedvemben akart járni, éreztem. Azonban a masszázs inkább volt egy jó erős svédmasszázs néhány ayurvédikus masszázselemmel tarkítva, mintsem egy hagyományőrző ayurvédikus masszázs.

A masszázs egy arc-fejmasszázzsal zárult. Az arcmasszázshoz krémet használtak (Ayurvédában sohasem használunk krémet!!!, csakis olajat), a fejmasszázshoz pedig egy mentás olajat. Ez nagyon kellemes volt, intenzíven hűsített.

A kezelés végén megkérdeztem, hogy milyen olajat használt rám, mert semmilyen illatot nem éreztem és az általában használt kókusz/szezám olajnak erős aromája van. Kaptam valami érthetetlen választ, így nem derült ki számomra az olaj neve. Az olajválasztást amúgy is meg kellett volna előzzön az alkatelemzésem, de az nem történt meg.

A gőzölés nem tartozott szervesen a masszázshoz, de én mindenképpen szerettem volna puhítást a végére, így igényeltem a szolgáltatást. Picit várni kellett, mert az egyik turistatársamat előttem beültették a gőzbe. Amíg vártam a soromra, a masszőr lány hozott néhány saját névjegykártyát, amit átadott nekem és buzdított arra, hogy ha szeretnék még én, vagy bárki más kezelésre jönni, akkor őt hívjam fel. Csinálta magának a bizniszt a munkahelye mellett :) és közben sokszor elmondta és a szájára mutatott, hogy ezt ne mondjam el a főnökének. Jó, persze nem teszem meg … bár őszintén egy ilyen húzásnak én sem örültem volna, ha a főnöke helyében lettem volna, de a főnököt elnézve nem csodálkoztam a masszőrök hűtlenségén.

Felszabadult a gőz doboz, így én következtem. A gőz doboz olyan, mint egy szekrény, nagy ajtajait széjjel kell tárni ahhoz, hogy be lehessen ülni, majd amikor bent ültem, rám zárták az ajtaját. Fantasztikusan jó érzés volt, ahogy átjárt a meleg! Végre meleg a hideg olaj után! Bár kint meleg volt az utcán, mégis most nagyon jólesett ez a fajta nedves meleg. El tudtam volna aludni!

A gőzkabinból úgy tudtam kiszállni, hogy a masszőröm kinyitotta a gőz doboz ajtaját. Ezt elég figyelmetlenül tette meg, mert elengedte az ajtót, ami visszacsapódott rám. Nem mondom, sikerült hirtelen felébrednem a meleg gőz okozta álomból! Azt hittem megsemmisülök, olyan erős fájdalmat éreztem az állkapcsomban. A masszőröm nagyon megijedt, ahogy én is. Konkrétan azt éreztem, hogy kitörött a fogam. És már láttam előre sanyarú sorsomat, hogy most mehetek valami sötét kis fogorvosi rendelőbe, ahol próbálnak belőlem embert varázsolni. De szerencsém volt. Nem törött ki a fogam. Csak a szájnyálkahártyám repedt fel belül és folyt a vér a számból. Mivel a masszőrlány kétségbeesett, így én kértem, hogy hozzon gyorsan aloe verát vagy kókusz olajat. Egyik sem volt nála, de talált egy aloe verás krémet, azzal bekentük a számat. Többször is bocsánatot kért, láttam, hogy nagyon bántja az incidens. Én elnéző voltam, éreztem, hogy fél a főnökétől, a következményektől, így nem tettem szóvá azt, ami történt. Lehet itthon máshogy reagáltam volna …

A gőz doboz

Ezek után próbáltam letörölni a testemet az olajtól (fürdési lehetőség nem volt), majd dagadó szájjal kimentem a recepcióra. A főnök széles mosollyal fogadott és közölte, hogy itt az idő, hogy most őt tegyük boldoggá, azaz fizessünk a szolgáltatásért. Kaptunk egy finom teát, majd élményekkel telve elindultunk hazafelé.

Tudtam, hogy érdekes élmény lesz ez a masszázs majd, de India mindig felülmúlja a várakozásaimat. Találtunk aztán egy kellemes tetőteraszt, gyönyörű kilátással a Gangeszre, majd ott nyugtattam ajkaimat egy finom frissen facsart ananász lével. A nap hátralévő részében még vásárolgattunk kicsit és én rátaláltam egy Jóga-Ayurvéda könyvesboltra. Wooow nagyon boldog voltam, hiszen ráleltem egy könyvre, amire már régóta vágytam illetve örömmel konstatáltam, hogy a legtöbb könyv már nekem is megvan.

Masszázs utáni megérdemlemmerttúléltem ital :)

Terasz Gangesz kilátással

Hazafele vissza a kis farmunkra azon gondolkodtam, mennyire hálás lehetek azért, hogy 12 évvel ezelőtt arra a kis Mumbai-i klinikára vetődtem, ahol aztán megtanulhattam az Ayurvédikus kezelések és gondolkodás számtalan elemét. Hiszen egy olyan gyakorlati tudást kaptam, egy olyan soklépéses, komplex masszázst tanulhattam meg, ami azóta is azt látom, tapasztalom, hogy egyedi a masszázsok piacán. Nem egy hányavetett, elnagyolt, 50 perces kezelés, hanem egy teljes testi-lelki élményt adó, legalább 90 perces masszázs. Aztán eszembejutottak a tanítványaim, hogy ők is milyen szerencsések, hiszen megtanulhatják ugyanazt, amit anno én, hiszen én semmit sem változtattam a masszázson, ugyanolyan eredetiségében adom tovább, mint ahogy én kaptam. Lehet, néha nem értik a tanítványaim miért kell a köztes vizsga, de éppen azért kell, hogy tudják: kinek mi a jó olaj, hogy embert hideg olajjal nem masszírozunk, hogy átérezzék mire jó a gőzölés, és egyáltalán, tudjanak válaszolni arra a kérdésre, hogy mi az az Ayurvéda?

Egyet biztosan javasolok mindenkinek: ne hagyd úgy el Indiát, hogy ki ne próbáltál volna egy Ayurvédikus masszázst! S ha szerencsés vagy, kellemesebb, de hasonlóan élmény gazdag tapasztalatban lesz részed, mint nekem :)