Rólunk mondták

"Nyitott, barátságos oktató, kellemes helyszín. Nagyon pontos, előzetes tájékoztatás, azt kaptam, amit ígértek. KÖSZÖNÖM :)!" - Melinda

Vizsgaidőszak - 2019

Legközelebbi vizsgák:

2019. november 22.

(jelentkezési határidő: november 13.)

 

Tanfolyami naptár

október 2019
H K SZ CS P SZ V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
november 2019
H K SZ CS P SZ V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Szavazás

Kérem. segítsen! Melyik oktatásokat tartaná vonzónak?
 

Ayurvédia a Facebook-on
Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa64
mod_vvisit_counterTegnap4173
mod_vvisit_counterE héten12414
mod_vvisit_counterE hónapban64858
mod_vvisit_counterMúlt hónapban118316
mod_vvisit_counterÖsszesen4441697

Induló tanfolyamok

Ayurvédikus Babamasszázs oktatói képzés

Kezdő dátum:  

2019. november 11.

 

Ayurvédikus masszázsképzés

Kezdő dátum:  

2019. november 18.

 

Ayurvédikus Kismama masszázsképzés

Kezdő dátum:  

2019. november 18.

 

Ayurvédikus Szépségápolás képzés

Kezdő dátum:  

2019. november 18.

 

Svédmasszázs tanfolyam

Kezdő dátum:  

2019. november 25.

 

Alt. Ayurvéda Tanácsadó képzés

Kezdő dátum:  

2020. január 27.


Ayurvéda oktatás

Ayurvédikus masszázs - megtanulásával új életfilozófiát, és sok elégedett ügyfelet szerezhetsz! Korszerű elméleti és gyakorlati oktatásra alkalmas infrastruktúrával és eszközökkel rendelkezünk az oktatások magas színvonala érdekében. Egyes képzéseink pontszerző képzésként is elérhetők.

 

Babamasszázs

Új képzés Mo-on! Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra! Nem csak a babamasszázst, hanem az oktatói gyakorlat megszerzésésében is segít képzési programunk. Modern tanbabákon tanulhatod meg az ayurvédikus babamasszázs oktatás fortélyait. Szükség esetén leendő munkádhoz a saját tanbabád beszerzésében is segítünk.

 

Wellness

Ayurvédikus alap- és továbbképzések a Wellness szektor számára! Minden igényt kielégítő hordozható ayurvédikus segédeszközökkel (mobil ágyak, mobil állványok, stb.) rendelkezünk, hogy ügyfeleink igényeit akár saját telephelyén is kielégíthessük az ország bármely régiójában.

Életmód

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés! Magyarország legújabb, átfogó holisztikus tanfolyam! Egy képzés, amely egyedülálló a természetgyógyászat területén! Magyarországon elsőként olyan tanfolyamra hívunk, amelynek célja olyan embereket segítő szakma megvalósítása, melynek elvégzésével az ember testi-lelki adottságait figyelembe véve segíthetsz mások életének megreformálásában.

Bővebben...
3. Korzózás a fővárosban és környékén– DELHI és AGRA

Elhagyva Varanaszi városát a korábban még nem látott Delhi felé vettük az útirányt. Korábbi indiai utam során lakótársaim óva intettek Delhitől, mondván gyakoriak a bűnesetek. Nem is mentem Delhibe, idáig. 

Az első benyomásaim kifejezetten jók voltak. A gép este landolt Delhiben, így éppen egy dugó kellős közepébe csöppentünk. Ami érdekes: a dugó Budapesttől eltérően este 8 után nagy. Tehát dugó, viszont szép fények és szökőkutak az utak mentén, valamint több tábla hirdette Delhi tisztaságra való törekvését. Sőt! többször olvashattam a felszólítást: „Ne dudálj!”. Ez azért érdekes, mert amúgy az autók és riksák hátulján feliratok hirdetik, hogy ha akarsz valamit (kanyarodni, előzni, vagy csak jelzed, hogy közeledsz), akkor Dudálj! Akkor dudáljunk vagy ne dudáljunk? :) Ezek csak a szokásos értelmetlen kérdések egy turistától :D

Este fél 11 körül érkezés a szállásra (előzetes foglalás pipa). A szálláson közlik a megfáradt turistával, hogy nem tudnak szobát adni technikai okok miatt. Szuper! Nem baj, megoldjuk. Egy szoba volt, de az dohos, penész szagú, szóval ez törölve, mint opció. Telefonálás a booking-nak, majd egy másfél órás alkudozás veszi kezdetét. Éjfél körül járunk, mikor közlik, hogy amúgy nekik van egy másik szállodájuk is nem messze, megnézzük azt? Már meglepődnöm sem kellene az indiai késedelmes ügyintézésen. Enyhén szkeptikusan rábólintunk a lehetőségre, s csodák csodájára egy teljesen elfogadható szállás látványa tárul elénk. Ágybafekvés éjjel fél 2-kor. Meglepő: totálisan ráálltunk az indiai mentalitásra, ezt az egész 3 órás éjszakai történést higgadtsággal és európaiaktól szokatlan módon türelmesen végigcsináltuk :)

4 óra alvás után irány megnézni Delhit!

Elsőként Parlament és India Gate. Minden nagyobb városban van India kapu :), a Mumbai-i után most megnézzük a Delhi-it is, nem sok különbség van közöttük. A Delhi Gate egy kifejezett turista fogó hely az indiaiaknak. Árulnak karkötőket, ékszereket, könyveket, kapunk indiai zászlót is kitűzőként, de persze ezután következett az adakozzatok az iskolánk javára jellegű kérések :) Egyszerűen nem tudsz semmit sem kapni, hogy mögötte ne álljon egy eszme, vagy valami pénz szag.

India Gate

Parlament

kert az India Gate-nél

Következik Humayun’s tomb nevű látnivaló, ami egy síremlék. Humayun síremlékét 8 évig építették, a Világörökség része, 150 hozzátartozónak ad sírhelyet. Az agrai Taj Mahal ezen síremlék mintájára épült, csak ennek kövei bordó színezetűek, a Taj Mahal pedig gyönyörű szép fehér. Több épület és egy nagy kert is körbeveszi. Annyira csodálatos volt, több órán át lehetne nézni az épületeket és sétálni a kertben. A kertben rátaláltam egy szép Banyan fára, melynek lombkoronája párhuzamosan fut a talajjal és szélesen szétterül, hosszú indákkal az alján. A mogul építészet remeke, de tényleg! A képek beszéljenek helyettem a szépségéről:

Humayun's tomb

A nap végén látogatást tettünk még a Lotus templomnál. Egy szép fehér, bimbózó lótusz virág formája tekint ránk. Az előkert ismét csodálatos, a Nap az utolsókat rúgja. Távolból látjuk a kígyózó sort. Megy a tanakodás, végigálljuk e. Talán egyszer látjuk ezt a templomot, úgyhogy nagy levegő, kezdjük a sorbanállást. Szandál, papucs, cipő levet, lábunk tiszteletet kérő köveket érint. Sorbanállás közben egy indiai hölgy kissé irigykedve megjegyzi, de szép lábunk van. Kaptam sokfajta bókot életemben, de a lábam még nem kapott :) – amúgy is lúdtalpas, de hát a színe az elég világos, itt Indiában ez a menő, a nők fehérebb bőrűek akarnak lenni  és ezért fehérítő krémekkel kenik magukat. Belépve a templomba európai/amerikai önkéntesek fogadnak bennünket. Egyikük mond pár mondatot a templomról, a többiek a templom belsejébe intik a tömeget csendre finom pisszegések hallatásával. A templom teljesen egyszerű, nincs oltára, csak fapadok. A kupoláján láttam egy aranyozott motívumot, de ennyi. A református puritánság és egyszerűség hatja át a falait. Így egy kis idő után távozunk is.

Lótusz templom

Este dugó, így a Red Fort-ot (Vörös erőd) bezárás után érjük el, így bemenni nem tudunk, de az épület kívülről is csodás a lemenő Nap fényében. Ez a hely egy igazi találkozóhely az indiaiak számára! Itt újra élvezhettük az emberek szelfi függését, ismét sokan kértek közös képet. Még mindig nem barnultam semmit, pedig ez már az 5. nap Indiában :), így a képeken is nagy a kontraszt. Azért már mi is megvicceljük őket, beállunk egy egész seregnyi száriba öltözött asszonyság közé fényképezkedni :)

 

Red Fort

Másnap indulás Agrába, megnézni a lenyűgöző Taj Mahalt!

14 éve láttam utoljára. Emlékszem akkor csak álltam előtte és majdnem csorogtak a könnyeim. Ugyanis fiatal serdülőként kaptam egy könyvet, a világ 100 csodájáról és ez az épületegyüttes közötte volt. Hányszor átlapoztam Istenem és megadatott, hogy élőben is láthassam! És ismét láthatom, ez már aztán túl sok a jóból :)

Nem lepődtök meg, ha azt mondom, hogy az Agrába vezető út is tartogatott meglepetéseket? :) Az utazás utolsó napján elkezdtem listát írni arról, hogy melyik nap milyen extra meglepetésben volt részünk. Tényleg minden napra akadt valami :)

Most „csak” annyi volt, hogy a sofőr, aki vitt minket Delhiből Agrába, az agrai megérkezésünk előtt telefonálgatásba kezdett. Ekkor még nem sejtettem semmit. Majd Agrába érve megállt velünk az utcai forgatag kellős közepén, kiszállított minket az autóból és azt mondta, innen riksával kell tovább mennünk, és egy idegenvezető gondjaira bízott minket. Nahát itt kissé bepipultam. Nem értettem miért nem tud elvinni a sofőr, akit megfizettünk egy teljes napra, a Taj Mahal bejáratához? Nem szerettünk volna idegenvezetőt, mert már voltunk itt, illetve szerettük volna élvezni a csendes szemlélődést. Ok, nem vitatkoztunk, az idegenvezetést nem kértük, fogtunk egy riksát, és irány a Taj Mahal. Most nem írom le, de ezután is jöttek kihívások :D, a végén mégis egy idegenvezetővel mentünk be, mert azt mondták így a leggyorsabb, ő be tud minket vinni gyorsan kikerülve a tömeget. Ebből a végén az lett, hogy átpofátlankodtunk a tömegen. Ezt én sem preferálom, amikor én állok sorban és velem történik ez, na de ki tudta ezt előre? Az idegenvezető kapcsolatai által az őrök minden forgalmas ponton beengedtek minket a tömeg előtt. Legközelebb önálló bejutás lesz :)

A Taj Mahalt láttán ismét éreztem magamban a megilletődöttséget. Hogy tud egy épület ilyen hatást kiváltani? Csodaszép fehér márvány mindenhol …. a Taj Mahal bejárata vörös kapu, a kapuból belátni az egész kertet. Visszatérve az érzéshez: az ember talán érzi még most is a levegőben azt a szerelmet, amit a Taj Mahalt építtető Sáh Dzsahán mogul érzett szeretett felesége, Mumtaz Mahal iránt, akinek a Taj Mahal nyugvóhelyeként szolgál. Az épület 15 évig készült, mögötte pedig a Yamuna folyó hömpölyög. Az a Yamuna folyó, ami Delhit és átszeli.

14 évvel ezelőtt álltam a Taj Mahal előtt, készült rólam egy kép, amin a háttérben 3-4 ember sétálgatott. Na most ugyanez a kép elkészült ismét, tömeggel  a háttérben. Hihetetlen emberáradatot tapasztaltam most. A kert talán még csodálatosabb, mint volt! Növénykülönlegességek a kertben, itt láttam életemben először szantálfát is. Közeledett a naplemente is, amikor köztudottan más fények vetülnek a Taj Mahalra. Ha ott jársz, nézd meg reggel, napközben és naplementekor – ezt mondják az indiaiak.

A Taj Mahal kapuja

A szépség :)

A kapu és a Taj Mahal épülete közötti vizes medence

Yamuna folyó

Indulás vissza Delhibe, vár ránk az esti dugó. Másnap repülés tovább északra, a Himalaya lábához, hogy eddig nem remélt újabb megpróbáltatások útján tökéletesedjen a lelkünk :)