Rólunk mondták

"Szívesen mentem hozzátok, nemcsak a tudásért, a kellemes környezetért, hanem a családias hangulatért, ami azért mindig nagyon jó egyensúlyba maradt az oktatók és a tanulók között. :)" - Andrea

AAT Ayurvéda képzés

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés

2020. január 27.

Vizsgaidőszak - 2019

Legközelebbi vizsgák:

2020. január 24.

(jelentkezési határidő: január 7.)

február 7.

(jelentkezési határidő: január 17.)

 

Tanfolyami naptár

január 2020
H K SZ CS P SZ V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
február 2020
H K SZ CS P SZ V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Szavazás

Kérem. segítsen! Melyik oktatásokat tartaná vonzónak?
 

Ayurvédia a Facebook-on
Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa525
mod_vvisit_counterTegnap4087
mod_vvisit_counterE héten29419
mod_vvisit_counterE hónapban72539
mod_vvisit_counterMúlt hónapban116818
mod_vvisit_counterÖsszesen4803898

Induló tanfolyamok

Ayurvédikus Fejmasszázs tanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. január 20.

 

Alt. Ayurvéda mentor képzés

Kezdő dátum:  

2020. január 27.

 

 Ayurvédikus talpmasszázs minitanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. február 14.

 

 Marma csikitsza tanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. február 17.


Ayurvéda oktatás

Ayurvédikus masszázs - megtanulásával új életfilozófiát, és sok elégedett ügyfelet szerezhetsz! Korszerű elméleti és gyakorlati oktatásra alkalmas infrastruktúrával és eszközökkel rendelkezünk az oktatások magas színvonala érdekében. Egyes képzéseink pontszerző képzésként is elérhetők.

 

Babamasszázs

Új képzés Mo-on! Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra! Nem csak a babamasszázst, hanem az oktatói gyakorlat megszerzésésében is segít képzési programunk. Modern tanbabákon tanulhatod meg az ayurvédikus babamasszázs oktatás fortélyait. Szükség esetén leendő munkádhoz a saját tanbabád beszerzésében is segítünk.

 

Wellness

Ayurvédikus alap- és továbbképzések a Wellness szektor számára! Minden igényt kielégítő hordozható ayurvédikus segédeszközökkel (mobil ágyak, mobil állványok, stb.) rendelkezünk, hogy ügyfeleink igényeit akár saját telephelyén is kielégíthessük az ország bármely régiójában.

Életmód

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés! Magyarország legújabb, átfogó holisztikus tanfolyam! Egy képzés, amely egyedülálló a természetgyógyászat területén! Magyarországon elsőként olyan tanfolyamra hívunk, amelynek célja olyan embereket segítő szakma megvalósítása, melynek elvégzésével az ember testi-lelki adottságait figyelembe véve segíthetsz mások életének megreformálásában.

Bővebben...
Ayurvéda a Mindennapokban (3) - Interjú Soponyai János Ayurvéda terapeutával

Harmadik interjúnkban Soponyai Jánost faggatom az Ayurvédáról, aki Dunaújvárosban népszerűsíti az ősi bölcseletet. János az Ayurvéda és a Buddhizmus tanait alkalmazva végez komplex egészségmegőrző tevékenységet és segíti mások testi-lelki épségének helyreállítását. 

 Mikor kezdtél el Ayurvédát tanulni? Mit tanultál, mivel foglalkozol most Ayurvédán belül?

Elsőként 2015-ben végeztem el egy Aurvéda tanácsadó és terapeuta képzést. Jelenleg két képzésen veszek részt párhuzamosan, ugyan ebben a témában az ayurvédikus tudásom mélyítése okán. A napi tevékenységem is ehhez kapcsolódik azaz ayurvédikus diagnosztikával, életmódtanácsadással és egészséghelyreállító terápiák beállításával foglalkozom.

Volt e személyes indítéka annak, hogy elkezdtél Ayurvédát tanulni? Megosztanád velünk, mi volt ez?

Semmilyen személyes indíttatásom nem volt az Ayurvéda megismerésével kapcsolatban. Egyszer csak szembe jött velem én pedig nem tértem ki előle. Bumm, elütött és feloldódott bennem. Azóta a részemmé vált, nem tudok szabadulni tőle. Na, nem mintha meg akarnék tőle válni, de oly mértékben átitatódtam vele, hogy már csak rajta keresztül látom a Világot. Mindent ayurvédikus szemmel nézek, figyelek, értelmezek. Nem is akarok másként megnyilvánulni, mert az Ayurvéda tökéletes és ez engem lenyűgöz. Látom a végtelen mélységeit és egyre csak merülök el benne lejjebb és lejjebb. Az életem végéig ezt fogom csinálni.

Mi az a tanítás, amellyel gazdagabb lettél az Ayurvédával való megismerkedésed által?

Belemerültem a Védákba keresve az Ayurvéda mélyebb megértését és a kutatás során olyan elvekre bukkantam, amelyeknek köszönhetően szikla szilárd megértést szereztem az Élet végső célját és az Ayurvéda tökéletességét illetően. Innen tovább léptem és letisztáztam magamban a buddhizmus védikus alapjait majd felismertem a Buddhát, mint a Védák reformerét. Jelenleg az Ayurvéda és a buddhista elvek kapcsolódási pontjait elemzem és dolgozom fel, amit remekül alkalmazok a terápiáim során, mivel a kettő nem áll messze egymástól és remekül kiegészítik egymást, pontosabb megértést adva a Tudat és ebből kifolyólag a test működését illetően.

Megosztanád velünk az egyik olyan élményedet, melynek során segíteni tudtál valakinek egészségesebbé válni? Mivel fordultak hozzád és hogyan tudtál segíteni?

Nem tudok olyanról beszámolni, amikor az Ayurvéda nem tudott volna segíteni. Igazából teljesen mindegy, hogy milyen tünettel jött bárki is (pattanás, bőrpír, porckopás, tumor, stb.) mindenki jobb állapotba került. Én, elsősorban a mentális munkára helyezem a fő hangsúlyt, ami a Tudattal való munkát jelenti. A gyógyulás egy szellemi fejlődést igénylő út, ahol a terapeuta legfőbb dolga annak a felismertetése, hogy a kibillent fizikai állapot egy kibillent tudati állapotnak köszönhetően jelenik meg. Ennek okán a feladat, ennek az állapotnak a felismerése, az állapotot fenntartó feltételek felismerése, az ezek megszüntetéséhez vezető út kijelölése és a szükséges terápiák végrehajtása. Az persze más lapra tartozik, hogy a páciens mennyire képlékeny, de hát ez ettől lesz kihívás. Szóval, mindenre van megoldás.

Alkalmazod az életedben az Ayurvédát? Milyen rítusok tetszenek neked leginkább, mely eljárásoknak tapasztaltad meg a jótékony hatásait magadon is?

Elsősorban az alkatomhoz illeszkedő táplálkozás, életritmus és tevékenységek azok, amelyekben alkalmazom az Ayurvédát, vagyis konkrétan mindenhol, ahol csak megoldható. Folyamatosan fogyasztom a „csodaszereket”, amik egyensúlyban tartanak, így alapvetően jól vagyok. Gyakrabban kellene masszázsokat beillesztenem az életembe, mert.....de.....majd ha nagy leszek, nem ilyen fiatal és bohó.

Kinek javasolnád az Ayurvédával való megismerkedést? Miért tanuljon ma valaki Ayurvédát?

Mindenkinek. Tekintve, hogy az Élet tudománya, így senki sem mehetne el mellette úgy, hogy nem csippent le magának valamit az Ayurvédából. Az ember az Ayurvédát először önmagáért tanulja, majd ez „kifordul” és mások felé kezd el áramlani. Az Ayurvéda benne foglaltatik a Tudatban, így a része mindenki tudatának. Hogy ezt ki, mikor és minek a hatására ismeri fel önmagában? Pontosan akkor, amikor eljött az ideje úgy, ahogy nekem is eljött. Nem előbb és nem később. Másrészről rajta van a listámon egy iskolásoknak szánt tankönyv az Ayurvédáról, mivel fixa ideám, hogy ezt be kell vinni az iskolákba, amilyen gyorsan csak lehet.

Mi az, ami számodra az Ayurvédát szerethetővé, követhetővé teszi?

Az Ayurvédát nem szeretem, hanem benne élek. A tudatom része és egy vagyok vele. Megy előttem és söpri az utat. Nekem nincsen semmilyen viszonyom az Ayurvédával, nem függ semmitől, bennem van. Nem tudom letenni, felvenni, elhagyni, mellőzni, kizárni. Olyan, mint a testem. Nem vagyok vele se jóban se rosszban. Vele együtt, rajta keresztül nyilvánulok meg. Itt van és kész. Nem rajtam kívül van. Egyébként sincs kint semmi.

 

Köszönjük a válaszaidat János!

Ayurvédus