Rólunk mondták

"Hatalmas tudás, jó előadó készség, rugalmasság." - Krisztina

Vizsgaidőszak - 2019

Legközelebbi vizsgák:

2019. február 11.

(jelentkezési határidő: január 21)

 

Tanfolyami naptár

március 2019
H K SZ CS P SZ V
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
április 2019
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Szavazás

Kérem. segítsen! Melyik oktatásokat tartaná vonzónak?
 

Ayurvédia a Facebook-on
Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1228
mod_vvisit_counterTegnap3322
mod_vvisit_counterE héten12349
mod_vvisit_counterE hónapban79558
mod_vvisit_counterMúlt hónapban114141
mod_vvisit_counterÖsszesen3608417

Induló tanfolyamok

Haladó Ayurvéda kurzus

Kezdő dátum:  

2019. április 15.

 

Babamasszázs Oktató képzés

Kezdő dátum:  

2019. április 29.

 

Ayurvédikus Talpmasszázs minitanfolyam

Dátum:  

2019. május 3.

 

Ayurvédikus Fejmasszázs tanfolyam

Kezdő dátum:  

2019. június 24. 

 

 Ayurvédikus marmapontok az arcon

Kezdő dátum:  

2019. július 15.

 

Ayurvéda oktatás

Ayurvédikus masszázs - megtanulásával új életfilozófiát, és sok elégedett ügyfelet szerezhetsz! Korszerű elméleti és gyakorlati oktatásra alkalmas infrastruktúrával és eszközökkel rendelkezünk az oktatások magas színvonala érdekében. Egyes képzéseink pontszerző képzésként is elérhetők.

 

Babamasszázs

Új képzés Mo-on! Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra! Nem csak a babamasszázst, hanem az oktatói gyakorlat megszerzésésében is segít képzési programunk. Modern tanbabákon tanulhatod meg az ayurvédikus babamasszázs oktatás fortélyait. Szükség esetén leendő munkádhoz a saját tanbabád beszerzésében is segítünk.

 

Wellness

Ayurvédikus alap- és továbbképzések a Wellness szektor számára! Minden igényt kielégítő hordozható ayurvédikus segédeszközökkel (mobil ágyak, mobil állványok, stb.) rendelkezünk, hogy ügyfeleink igényeit akár saját telephelyén is kielégíthessük az ország bármely régiójában.

Életmód

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés! Magyarország legújabb, átfogó holisztikus tanfolyam! Egy képzés, amely egyedülálló a természetgyógyászat területén! Magyarországon elsőként olyan tanfolyamra hívunk, amelynek célja olyan embereket segítő szakma megvalósítása, melynek elvégzésével az ember testi-lelki adottságait figyelembe véve segíthetsz mások életének megreformálásában.

Bővebben...
Ayurvéda a Mindennapokban (1) - Mikó Zsófi fitoterapeutával

Új sorozatunkban az olvasó megismerheti az Ayurvédia egykori tanítványainak ayurvédikus tevékenyésük végzése során szerzett tapasztalatait, érzéseit, gondolatait.

Elsőként ismerkedjünk meg Mikó Zsófival, aki Székesfehérváron praktizálja az Ayurvédát :)

1.       Mikor kezdtél el Ayurvédát tanulni? Mit tanultál, mivel foglalkozol most Ayurvédán belül?

Ha jól emlékszem 2014 körül kezdtem el olvasgatni róla az Ayurvédáról, mert nagyon szimpatikusnak találtam a holisztikus nézetét. Hezitáltam, melyik ágában szerezzek mélyebb ismereteket, végül az élet úgy hozta, hogy 2015-ben csatlakoztam az Ayurvédia által szervezett szépségápolás kurzushoz, melyből még abban az évben sikeresen le is vizsgáztam. Természetesen azóta már rengeteg irodalmat forgattam, tapasztaltam saját és vendégeim bőrén, megtanultam, hogy a bőrápolásnál már régen többről szól ez…

2.      Volt e személyes indítéka annak, hogy elkezdtél Ayurvédát tanulni? Megosztanád velünk, mi volt ez?

Amiért akkor arra a tanfolyamra esett a választásom, az a saját, rendkívül érzékeny bőröm ápolása volt. Szerettem volna a fiatalságom megőrizni és természetes hatóanyagokkal táplálni. Imádok magam kevergetni kencéket, ezért is tetszett még. Illetve a fitoterápiás ismereteim bővítése is célom volt.

 

3.       Mi az a tanítás, amellyel gazdagabb lettél az Ayurvédával való megismerkedésed által?

Leginkább az, hogy egészben látja a mindenséget. A tanításai arra emlékeztetnek, hogy mindannyian egyek vagyunk, ugyanazok az „összetevőink”, csak mások az arányok. Mindegy, hogy a világ melyik pontján élünk, ugyanazok az erők hatnak ránk. Gyakran cseng a fülemben az „ahogy fenn, úgy lenn, és ahogy kinn, úgy benn” mondat.  Szeretem, hogy szelíd módszereket használ, amik nem kényszerítenek szélsőséges változásokra, mégis, mindeközben óriási változásokat indítanak el tudati-lelki és testi szinten is.

 

4.    Megosztanád velünk az egyik olyan élményedet, melynek során segíteni tudtál valakinek egészségesebbé válni? Mivel fordultak hozzád és hogyan tudtál segíteni?

Elsősorban nőknek szólnak a foglalkozásaim és a kezeléseim. Elmesélem a számomra eddigi legextrémebb és egyben legvarázslatosabb történetet. Egyik vendégem különösebb panasz nélkül érkezett hozzám szépségkezelésre, relaxálás és feltöltődés céljából. A személyre szabott növényi keverék, finom illóolajok, puha és meleg gőz, lágy érintés és halk zene sikeresnek bizonyult, a hölgy teljesen ellazult állapotba került. Amikor a kezelés végéhez értünk, meglepődve vette észre, hogy a ciklusára igencsak nagy hatással volt ez a folyamat, mert egyáltalán nem kellett volna jelentkezni akkortájt. De mégis így történt. Amikor erre az esetre gondolok, mindig az jut eszembe, hogy az érintésnek milyen varázslatos és gyógyító hatása van…

 

5.     Alkalmazod az életedben az Ayurvédát? Milyen rítusok tetszenek neked leginkább, mely eljárásoknak tapasztaltad meg a jótékony hatásait magadon is?

Nincs nap Ayurvéda nélkül. Annyira beszivárgott a mindennapjaimba, hogy ha másra nem is jut időm, az étkezéseknél figyelembe veszem, hogy a családom tagjainak mire van szüksége, mely ételek harmonizálják létüket. Magamon természetesen folyamatosan tapasztalom a bőrszépítő hatásokat és a tisztítókúráimnál is ezt veszem alapul. Reggeli rituálékat alkalmazom leggyakrabban, mint olajrágás, nyelvkaparás, langyos citromos víz stb.

 

6.       Kinek javasolnád az Ayurvédával való megismerkedést? Miért tanuljon ma valaki Ayurvédát?

Azoknak az embereknek ajánlanám, akik szeretnének egy jól működő indiai tradícióval megismerkedni, amely helyt áll a mai rohanó világunkban. Akik a saját és környezetük egészségét szeretnék megőrizni, teljesebb képet kapnának önmagukról és a világmindenségről.

 

7.       Mi az, ami számodra az Ayurvédát szerethetővé, követhetővé teszi?

Úgy látom, hogyha valaki egyszer „megérik” az Ayurvédához, annak nem telik el napja ez a roppant logikus és átlátható, de egyben szenzációs tudomány nélkül. Sőt, inkább életszemlélet! Egyszerűen nagyszerű. Nem véletlen, hogy már többezer éve működik. J Segít megérteni, ezáltal elfogadni mások és önmagunk pozitív és negatív megnyilvánulásait. Ebből következik, hogy könnyebben békére lelhetünk és könnyebben kezeljük a nehézségeket.

 

8.       Mit gondolsz az Ayurvéda magyarországi lehetőségeiről, jelen helyzetéről?

Elégedett vagyok az oktatással, amit megtapasztaltam. Sajnos több helyen olvastam már rövidebb tanfolyamokról, melyeknek már leírás alapján fele annyira se tűntek tradicionálisnak és hitelesnek, mint az Ayurvédiában. Sajnálatos, hogy az ilyen miatt sokan nem ismerhetik meg a lényegét. Legyen szó vendégről vagy tanulóról, mindenki a minőséget érdemelné és azt, hogy pontos fogalmai legyenek arról, amit az Ayurvéda valójában képvisel. Örülnék, ha több lehetőség is lenne a tisztítókúrákra, kezelésekre elérhető áron és kiváló minőségben.

 

Köszönjük a válaszaidat Zsófi!

Mikó Zsófia - Indirā Műhely