Rólunk mondták

"Az Ayurvéda tudása az Ayurvédia szellemiségében fontos kísérőmmé vált, rátaláltam arra, ami segített újjászületni egy teljesebb minőségben. Nagy utazás végén és egy még nagyobb kezdetén állok. Része vagytok annak, ami az átlépés kapuját jelenti a számomra. Köszönet a tudásotoknak és az odaadásotoknak, köszönet a láng tiszta őrzőinek." - Sára

AAT Ayurvéda képzés

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés

2020. január 27.

Vizsgaidőszak - 2019

Legközelebbi vizsgák:

2020. január 24.

(jelentkezési határidő: január 7.)

február 7.

(jelentkezési határidő: január 17.)

április 8.

(jelentkezési határidő: március 18.)

június 19.

(jelentkezési határidő: május 29.)

augusztus 7.

(jelentkezési határidő: július 17.)

szeptember 28.

(jelentkezési határidő: szeptember 7.)

október 16.

(jelentkezési határidő: szeptember 25.)

 

Tanfolyami naptár

január 2020
H K SZ CS P SZ V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
február 2020
H K SZ CS P SZ V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Szavazás

Kérem. segítsen! Melyik oktatásokat tartaná vonzónak?
 

Ayurvédia a Facebook-on
Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa2018
mod_vvisit_counterTegnap3600
mod_vvisit_counterE héten5618
mod_vvisit_counterE hónapban108298
mod_vvisit_counterMúlt hónapban116818
mod_vvisit_counterÖsszesen4839657

Induló tanfolyamok

Ayurvédikus Fejmasszázs tanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. január 20.

 

Alt. Ayurvéda mentor képzés

Kezdő dátum:  

2020. január 27.

 

 Ayurvédikus talpmasszázs minitanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. február 14.

 

 Marma csikitsza tanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. február 17.

 

 Babamasszázs oktatói képzés

Kezdő dátum:  

2020. április 17.

 

 Ayurvédikus masszázsképzés

Kezdő dátum:  

2020. április 24.

 

 Ayurvédikus Kismama masszázsképzés

Kezdő dátum:  

2020. április 24.

 

 Alakformáló masszázstanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. április 27.

 

Svédmasszázs tanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. június 8.


Ayurvéda oktatás

Ayurvédikus masszázs - megtanulásával új életfilozófiát, és sok elégedett ügyfelet szerezhetsz! Korszerű elméleti és gyakorlati oktatásra alkalmas infrastruktúrával és eszközökkel rendelkezünk az oktatások magas színvonala érdekében. Egyes képzéseink pontszerző képzésként is elérhetők.

 

Babamasszázs

Új képzés Mo-on! Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra! Nem csak a babamasszázst, hanem az oktatói gyakorlat megszerzésésében is segít képzési programunk. Modern tanbabákon tanulhatod meg az ayurvédikus babamasszázs oktatás fortélyait. Szükség esetén leendő munkádhoz a saját tanbabád beszerzésében is segítünk.

 

Wellness

Ayurvédikus alap- és továbbképzések a Wellness szektor számára! Minden igényt kielégítő hordozható ayurvédikus segédeszközökkel (mobil ágyak, mobil állványok, stb.) rendelkezünk, hogy ügyfeleink igényeit akár saját telephelyén is kielégíthessük az ország bármely régiójában.

Életmód

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés! Magyarország legújabb, átfogó holisztikus tanfolyam! Egy képzés, amely egyedülálló a természetgyógyászat területén! Magyarországon elsőként olyan tanfolyamra hívunk, amelynek célja olyan embereket segítő szakma megvalósítása, melynek elvégzésével az ember testi-lelki adottságait figyelembe véve segíthetsz mások életének megreformálásában.

Bővebben...
Az Ayurvédáról

A legtöbb ember számára ismerősen cseng a szó, bár lehet, hogy nem tudja mit is takar az valójában. Ez az írás arra hivatott, hogy bemutassa az Ayurvéda igazi lényegét.

Az Ayurvéda India több ezer éves múltra visszatekintő gyógyító filozófiája, amely holisztikus szemléletű. Az Ayurvéda holisztikusságából eredően nem csak a testben lezajló változásokat kíséri figyelemmel, de a lélek folyamatait is vizsgálja.   
Az Ayurvéda alapfilozófiája az 5 őselem tana, mely szerint a világegyetemet éppúgy, mint a fizikai testünket, 5 őselem építi fel, ezek: éter, levegő, tűz, víz és föld. Ha megfigyeljük a természetet, ezeket az elemeket könnyen felfedezhetjük, pl .a tűz elemet, mint a Nap melegét, égető érzését, a vizet, mint a folyók, tavak és csapadék nedvességét, a földet, mint a föld keménységét, szilárdságát stb. Az 5 őselemet a fizikat testben tulajdonságaik szerint képzelhetjük el, tehát az éter üressége, a  levegő szárazsága, mozgékonysága, a tűz temperamentuma, melegsége, a víz nedvessége, táplálása, a föld nehézkessége, stabilitása van jelen bennünk. Az elemek nem csak fizikai testünket építik fel, de lelki, mentális működésünket is meghatározza.
 
Egészség állapotáról akkor beszél az Ayurvéda, amikor a test 5 őseleme, és az őket keringető 3 hatóerő, ún. doshák, a test szövetei és a test végtermékei (széklet, vizelet, verejték) harmonikus egyensúlyban vannak és segítik, kiegyensúlyozzák egymás működését. Abban az esetben, ha egyik vagy másik őselem, de akár több is, felborul a szervezetben (azaz túlműködik, vagy alulműködik), máris felborul az egységes rendszer működése, és ez különböző testi-lelki tünetekhez vezet. Az Ayurvéda elsőként az egészség megőrzésére hivatott, másodrészt a gyógyítást tűzte ki céljául. Az egészség megőrzésére a napi és szezonális rítusokat, a vegyes táplálkozást, a tudat nyugtatására a meditációt, relaxációt, a jógát, a test méregtelenítésére és karbantartására az ayurvédikus, meleg gyógyolajos masszázsokat, valamint a méregtelenítő, ún. Pancsakarma eljárásokat alkalmazzák hatékonyan.
 
Az Ayurvédikus kezelések fontos támpontja az Ayurvédikus testtípus meghatározása. Az Ayurvédikus testtípus nem más, mint az emberben dominánsan meglévő őselemek kombinációja. Természetesen minden embert áthat az 5 őselem lénye, de kiben másban egyik vagy másik elem, elemek dominánsan vannak jelen. Ezeknek a meghatározásával a terápiákhoz szükséges olajokat, gyógynövényeket, és gyógyító anyagokat tudja az ayurvédikus orvos, vagy terapeuta pontosan kiválasztani és a kezelést ezáltal személyreszabottá tenni.
 
Minden keleti tudomány, a thai, a tibeti és a kínai gyógyítás rendszerei mind az Ayurvédát vették alapul tanaik kidolgozásakor. Az Ayurvéda, bár az évezredek alatt folyamatosan változott, mégis mindmáig megőrizte eredeti törekvéseit és alapelveit. A ma emberének, aki különösen sok környezeti hatásnak van kitéve, egészségmegőrző és gyógyító elveivel jelentős támogatást nyújt a testi-lelki egészség állapotának megőrzéséhez.