Rólunk mondták

"Amióta az életmód tanfolyamra járok, másképpen viszonyulok a problémákhoz. Rengeteget fejlődtem az önismeretben, folyton elemzem, értelmezem a bennem zajló „eseményeket”, érzéseket, és ami ennél is fontosabb, az okokat, amelyek kiváltják ezeket." - Detti

Svédmasszázs képzés

Svédmasszázs tanfolyam

2020. június 8.

AAM Ayurvéda képzés

Alternatív Ayurvéda Mentor képzés

2020. május 7.

Vizsgaidőszak - 2019

Legközelebbi vizsgák:

április 8.

(jelentkezési határidő: március 18.)

június 19.

(jelentkezési határidő: május 29.)

augusztus 7.

(jelentkezési határidő: július 17.)

szeptember 28.

(jelentkezési határidő: szeptember 7.)

október 16.

(jelentkezési határidő: szeptember 25.)

 

Tanfolyami naptár

április 2020
H K SZ CS P SZ V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
május 2020
H K SZ CS P SZ V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Szavazás

Kérem. segítsen! Melyik oktatásokat tartaná vonzónak?
 

Ayurvédia a Facebook-on
Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1999
mod_vvisit_counterTegnap3989
mod_vvisit_counterE héten27842
mod_vvisit_counterE hónapban17117
mod_vvisit_counterMúlt hónapban108846
mod_vvisit_counterÖsszesen5089647

Induló tanfolyamok

Babamasszázs oktatói képzés

Kezdő dátum:  

2020. április 17.

 

 Ayurvédikus masszázsképzés

Kezdő dátum:  

2020. április 24.

 

 Ayurvédikus Kismama masszázsképzés

Kezdő dátum:  

2020. április 24.

 

 Alakformáló masszázstanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. április 27.

 

Alt. Ayurvéda mentor képzés

Kezdő dátum:  

2020. május 7.

 

Ayurvédikus talpmasszázs minitanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. május 29.

 

Svédmasszázs tanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. június 8.


Ayurvéda oktatás

Ayurvédikus masszázs - megtanulásával új életfilozófiát, és sok elégedett ügyfelet szerezhetsz! Korszerű elméleti és gyakorlati oktatásra alkalmas infrastruktúrával és eszközökkel rendelkezünk az oktatások magas színvonala érdekében. Egyes képzéseink pontszerző képzésként is elérhetők.

 

Babamasszázs

Új képzés Mo-on! Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra! Nem csak a babamasszázst, hanem az oktatói gyakorlat megszerzésésében is segít képzési programunk. Modern tanbabákon tanulhatod meg az ayurvédikus babamasszázs oktatás fortélyait. Szükség esetén leendő munkádhoz a saját tanbabád beszerzésében is segítünk.

 

Wellness

Ayurvédikus alap- és továbbképzések a Wellness szektor számára! Minden igényt kielégítő hordozható ayurvédikus segédeszközökkel (mobil ágyak, mobil állványok, stb.) rendelkezünk, hogy ügyfeleink igényeit akár saját telephelyén is kielégíthessük az ország bármely régiójában.

Életmód

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés! Magyarország legújabb, átfogó holisztikus tanfolyam! Egy képzés, amely egyedülálló a természetgyógyászat területén! Magyarországon elsőként olyan tanfolyamra hívunk, amelynek célja olyan embereket segítő szakma megvalósítása, melynek elvégzésével az ember testi-lelki adottságait figyelembe véve segíthetsz mások életének megreformálásában.

Bővebben...
A holisztikus gondolkodás

Nézem a tv-t és benne egy összefoglalót egy egészségtudatosságot hirdető rendezvényről. Egy szakember a holisztikus szerekről mesél és megemlíti a holisztikus készítmények áldásos hatásait testre és lélekre egyaránt. Azon gondolkodom, vajon egy szer mitől lehet holisztikus? Vagy, hogy említsek még egy példát, holisztikus állateledel forgalmazása. Nagyon divatos lett a holisztikus fogalma, de biztos, hogy mindig helyes a megközelítés a holisztikus jelző értelmezése során? 

A Wikipédia szerint a holisztikus fogalma: 

„Az alternatív gyógyító irányzatok divatos kifejezése. A holisztikus gyógyítás során az orvos arra törekszik, hogy a beteget ne csak a tünetei vagy a szervei állapota alapján gyógyítsa, hanem a páciens általános fizikai és pszichés állapotát, környezetét, az orvossal való együttműködésének problémáit is fel kívánja tárni.”

A holisztikus szó a holo görög szóból származik és jelentése: Egész. A holisz fogalom jelentése pedig: Egységes egész, Teljességre törekvő.

Többről van szó tehát, mint gyógynövényes gyógyítás. Többet jelent a holisztikus megjelölés, mint természetes anyagokkal történő gyógyítás.

A holisztikus gyógyítás során nem csak, főleg nem a testi tünetek feltérképezésére törekszünk, hanem a testi okokat kiváltó tudati tényezők meghatározása válik elsődleges céllá. Az ember tudatát ugyanis olyan képzetek, igazságok, vezérelvek, tapasztalatok töltik meg, melyek építhetik egészségét, de okozhatják betegségét is. Egész kisgyerek kortól, de igazából már magzati kortól indulva tanuljuk szüleink életről alkotott hitrendszerét, hiedelmeit, majd a későbbiekben a társas érintkezés során megismerünk újabb és újabb igazságokat, melyek aztán vagy kedvezően vagy kedvezőtlenül befolyásolják életünk alakulását. A legtöbb ember szerencsétlenségeiért másokat okol, s nem veszi észre, hogy ő maga volt az, aki elfogadta, hogy pl:

a megélhetésért keményen meg kell dolgoznom

nem lehet senkiben sem megbízni

nekem semmi sem sikerül

már anyám is megmondta, hogy haszontalan vagyok

stb.

A holisztikus gyógyítás törekvése, hogy feltárja azokat az igazságokat, melyek egy ember helytelen életmódját, majd pedig betegségeit okozzák. A tudati kettősségek nagy mértékben csökkentik az ember életerejét. Ezért van az, hogy amikor kedvetlenek vagyunk, vagy elveszítünk valamit/valakit, azt érezzük az életerőnk is hirtelen megcsappant. Maguk a félelmeink, kettősségeink, be nem teljesült vágyaink azok, melyek labilissá teszik idegrendszerünket. Az Ayurvéda is ezen 3 okot nevezi meg minden betegség legnagyobb tudati kiváltó okaként. Ha labilissá válik az idegrendszerünk, sokszor vagyunk tehetetlenek, szomorúak, vagy félünk és idegeskedünk. Előbb-utóbb ezen lelkiállapotok tartós jelenléte változásokat fog okozni szervezetünk ideghálózatának működésében. S mivel az emberi testben minden az idegrendszer irányítása alatt történik, pl. a szívünk dobogása, a mozgásunk, a légzésünk stb., ezért az idegrendszer egyensúlyvesztése előbb kisebb, majd fokozottabb testi panaszokat okoz. Így van kapcsolata a szellemnek és a testnek.

Valójában az ember tudatának, szellemének van a legnagyobb hatása a testre, de fordítva is igaz. Amikor elkezdünk gyógyulni és új reménnyel töltődik meg az ember elméje, testi fájdalmai fokozatosan elhagyják testét, akkor lelke is szárnyalni kezd. A test felől is érzékelhetünk tehát visszahatást a tudatra. Azt azonban bátorság lenne állítani, hogy a test felül kiindulva holmi piros kapszulával el lehet érni, hogy az ember megbocsássa legnagyobb lelki kettősségeit. Ugyanis amikor nem tudunk megbocsájtani valamit (legyen az egy múltbéli esemény, ami nem úgy alakult, ahogy szerettük volna vagy egy személy, aki valamikor mélyen megbántott minket viselkedésével, mulasztásával stb.), akkor lelki méreg gyűlik bennünk (harag, indulatok, féltékenység, irigység, gyűlölet). A lelki mérgek felhalmozódása a test méregtelenítési folyamatainak a sérülését okozzák. Az Ayurvédában ezen testi mérgeket ama-nak nevezzük. Az ama jelenség a mély tisztító terápiákkal, az ún. Pancsakarma eljárásokkal űzhető ki a testből (pl. hashajtás, beöntés, hánytatás során)

Ahhoz, hogy egy lelki blokk feloldódjon bennünk, az embernek végig kell mennie a megbocsájtás lelki folyamatán. Csak a megbocsájtással érhető el a lelki gyógyulás. Biztosan sokan éreztük már, milyen erővel hat egy teljes szívből történő megbocsájtás, amikor visszanyeri az ember a feltétel nélküli szeretetét a konfliktusban szereplő másik egyénnel szemben. A visszanyert béke hegyeket képes megmozdítani. Ezért van szükség a megbocsájtásra, hogy ne csak lelkileg legyünk boldogabbak, de testünk fizikai méregtelenítési folyamatai is újból felszabaduljanak és a máj hatékony átalakító és méregközömbösítő munkát tudjon végezni.

Bár lehet sokaknak fájni fognak az alábbi mondatok, mégis nagy igazságot tartalmaznak. Kövekkel, rituálékkal, drágakövekkel, amulettekkel nem váltható ki a megbocsájtási folyamat. Ezt egy embernek akarnia kell, vágynia kell a lelki megtisztulásra és segíteni kell a testét megszabadulni a felgyűlt amáktól. Nincs csodaszer, amely mindenkire ugyanazt a hatást fejtené ki.

De van egy gondolkodási mód, az Ayurvédikus felfogás, mely mély bölcseleti rendszerében tanítja az emberi kettősségek leggyakrabb lelki okait, mint ahogy tanít a különböző személyi alkatokról éppúgy, s azoknak legnagyobb testi-lelki kihívásairól. Az Ayurvéda vizsgálja az egyén életkörülményeit, élethelyzetét, folytatott életmódját, az embert ért mentális és környezeti változásokat, amikor feltárja a betegségek vagy kisebb panaszok okait. Olyan teljeskörű szemlélet, melynek célja az egyén elvezetése a lelki konfliktusok feloldása felé, hogy az ember képessé váljon megbocsájtani és újból felépíteni önmagát.

Tanfolyamainkon mi is tanítjuk ezt a szemléletet. S bár sokan hirdetnek 2 napos ayurvédikus kurzusokat, azok maximum figyelemfelhívásra jók, valós tudást azonban nem adnak. Egy holisztikus szemléletet elsajátítani időigényes, ezért sincsenek egy hétvégés kurzusaink. Az ember pszichéjének rá kell állnia arra, hogy mindennek az oka benne van és minden lehetőségnek a kulcsát is ő maga hordozza. Gondold végig mit szeretnél: felszínes ismeretet, vagy megértésen alapuló igazi Ayurvédikus tudást. Mi ez utóbbit kínáljuk mindenkinek, aki hozzánk jön tanulni.