Rólunk mondták

"Nagyon fantasztikus csoportot építettél fel, ami több volt, mint egy tanfolyam! Ez a te őszinte személyiségednek köszönhető" - Viki

Svédmasszázs képzés

Svédmasszázs tanfolyam

2020. június 8.

AAM Ayurvéda képzés

Alternatív Ayurvéda Mentor képzés

2020. május 7.

Vizsgaidőszak - 2019

Legközelebbi vizsgák:

április 8.

(jelentkezési határidő: március 18.)

június 19.

(jelentkezési határidő: május 29.)

augusztus 7.

(jelentkezési határidő: július 17.)

szeptember 28.

(jelentkezési határidő: szeptember 7.)

október 16.

(jelentkezési határidő: szeptember 25.)

 

Tanfolyami naptár

március 2020
H K SZ CS P SZ V
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
április 2020
H K SZ CS P SZ V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Szavazás

Kérem. segítsen! Melyik oktatásokat tartaná vonzónak?
 

Ayurvédia a Facebook-on
Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1947
mod_vvisit_counterTegnap3579
mod_vvisit_counterE héten5526
mod_vvisit_counterE hónapban107097
mod_vvisit_counterMúlt hónapban110820
mod_vvisit_counterÖsszesen5070781

Induló tanfolyamok

Babamasszázs oktatói képzés

Kezdő dátum:  

2020. április 17.

 

 Ayurvédikus masszázsképzés

Kezdő dátum:  

2020. április 24.

 

 Ayurvédikus Kismama masszázsképzés

Kezdő dátum:  

2020. április 24.

 

 Alakformáló masszázstanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. április 27.

 

Alt. Ayurvéda mentor képzés

Kezdő dátum:  

2020. május 7.

 

Ayurvédikus talpmasszázs minitanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. május 29.

 

Svédmasszázs tanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. június 8.


Ayurvéda oktatás

Ayurvédikus masszázs - megtanulásával új életfilozófiát, és sok elégedett ügyfelet szerezhetsz! Korszerű elméleti és gyakorlati oktatásra alkalmas infrastruktúrával és eszközökkel rendelkezünk az oktatások magas színvonala érdekében. Egyes képzéseink pontszerző képzésként is elérhetők.

 

Babamasszázs

Új képzés Mo-on! Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra! Nem csak a babamasszázst, hanem az oktatói gyakorlat megszerzésésében is segít képzési programunk. Modern tanbabákon tanulhatod meg az ayurvédikus babamasszázs oktatás fortélyait. Szükség esetén leendő munkádhoz a saját tanbabád beszerzésében is segítünk.

 

Wellness

Ayurvédikus alap- és továbbképzések a Wellness szektor számára! Minden igényt kielégítő hordozható ayurvédikus segédeszközökkel (mobil ágyak, mobil állványok, stb.) rendelkezünk, hogy ügyfeleink igényeit akár saját telephelyén is kielégíthessük az ország bármely régiójában.

Életmód

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés! Magyarország legújabb, átfogó holisztikus tanfolyam! Egy képzés, amely egyedülálló a természetgyógyászat területén! Magyarországon elsőként olyan tanfolyamra hívunk, amelynek célja olyan embereket segítő szakma megvalósítása, melynek elvégzésével az ember testi-lelki adottságait figyelembe véve segíthetsz mások életének megreformálásában.

Bővebben...
Részletek az ayurvédikus kismama masszázstanfolyamról

Legközelebb 2020. április 24-től!

Egy képzéssel 2 képesítést szerezhetsz!

Az ayurvédikus szemléletű terhesgondozás, kismama ápolás nem újkeletű dolog. Az Ayurvéda őshazájában, Indiában nem csak a babák masszírozására, ápolására helyeződik a fókusz, hanem ugyanúgy az édesanyák szervezetének a változásra, szülésre való  felkészítésében és a szülés utáni regenerációban kiemelkedő szerepet kap a meleg olajokkal, gyógynövényekkel történő kismama masszázs. 

Az új világ a várandósságot is egyre ingoványosabb területként kezeli, és hasonlóan történik ez az áldott állapotban lévő kismamával szemben is. Sok a ha, a kérdőjel, azonban egy olyan ősi, évezredes tradícióról van szó az ayurvédikus kismama masszázs esetében, mely áthatol mindenfajta hiedelemrendszeren. Az áldott állapot, ahogy a nevében is szerepel, ajándék, egy védett korszak, mely védettséget az ayurvédikus szemlélet csak erősít. 

Ayurvédikus kismama masszázstanfolyamunk hiánypótló képzés a kismama masszázsok piacán. Hiánypótló, hiszen a többi masszázsfajtához viszonyítva sokkal intenzívebb pihenést, bőrregenerálódást, szülés előtti ellazulást, s a mama szervezetének teljesebb felkészítését eredményezi a babájával való találkozás útján. 

Azért, hogy a kismama masszázsanfolyamon résztvevők ne csak az ayurvédikus kismama masszázs gyakorlati ismereteit sajátíthassák el, gondot fordítunk az ayurvédikus szemléletű várandós gondozás megismertetésére tanfolyami résztvevőinkkel. 

Miért van szüksége egy anyukának arra, hogy a várandósság ideje alatt is masszázzsal kényeztessék? 

 

1.       Az ayurvédikus masszázsok kíméletesek a kismamához. Kíméletesek és odafigyelőek, hiszen a masszázs során felvett testhelyzetek tekintetében is alkalmazkodóak.

2.       Miközben a bőséges meleg olajok segítik a bőr tágulását, úgy a kismama szervezet is felkészül a megnyílásra, az elernyedésre, melyet nem csak a különböző légzőgyakorlatok segítenek, de a meleg olajos masszázsterápia is lazítja a szöveteket, izmokat, hogy azok, amikor eljön az ideje, megfelelően tágulni tudjanak.

3.       Az anyuka teste a baba fejlődése és növekedése folytán terhelődik, felléphetnek egészségügyi panaszok, pl. a lábak vizesedése, levertség érzése, idegek elnyomása, ízületek és a derék fájdalma, melyet a kismama masszázs hatékonyan kezel és megszüntet.

4.       A szülést követően regenerálja és tonizálja a fellazult kötőszövetet, ösztönzi a szervezet kiürülését, erősíti az anyuka immunrendszerét és ellenállóképességét a különböző fertőzésekkel szemben. 

Várunk ayurvédikus kismama masszázstanfolyamunkra, amennyiben:

 1. Masszőrként meglévő szolgáltatásaidat szeretnéd a babájukat váró kismamákra is kiterjeszteni
 2. Dúlaként, nővérként, szülésznőként dolgozol és híve vagy a természetes gyógymódoknak, az alternatív kismamavárás gondolatával barátságban állsz, hiszen a babavárás és a szülés is több mint pusztán fizikai esemény
 3. Védőnőként, jóga oktatóként dolgozol, mert munkádnak tökéletes kiegészítését nyújtja az ayurvédikus kismama masszázs
 4. Közel áll hozzád mások segítése, egészségének támogatása, szívesen dolgoznál masszőrként a masszázs világ eme különleges irányzatának képviselőjeként

 

Mit tanulhatsz meg, ha úgy döntesz, megismerkedsz India bölcseletével a várandós anyukák testi-lelki egészségének megőrzésével?

Kismama masszázstanfolyamunkat hasonlóan további masszázstanfolyamunkhoz, modulok szintén oktatjuk. 1-1 modul során az elméleti tananyag 1-1 jelentős fejezetével ismerkedhetsz meg.

 

Figyelem! Egy képzéssel most 2 képesítést is szerezhetsz! Hogyan?

A kismamák masszázsa ugyanis más a várandósság ideje alatt a 9 hónapban és más a szülést követően. Más, hiszen más a célja a két kezelésnek. A várandósság idején cél a test krémezése a Navarakizi rizses batyus átdörzsöléssel, szülést követően pedig a méh minél fájdalommentesebb tisztulása a cél, ennek pedig legjobb masszázstechnikája az Abhyanga masszázs.

Képzénük elvégzésével tehát 2, de valójában 4 masszázstechnikát sajátíthatsz el és szolgáltathatod őket önálló kezelésként. Melyek ezek?

 • Shiroabhyanga: ayurvédikus fej-, homlok-, nyak-vállöv és arc masszázs
 • Padabhyanga: ayurvédikus talpmasszázs
 • Abhyanga: ayurvédikus masszázs meleg gőzöléssel (szülést követően)
 • Navarakizi: ayurvédikus kismama masszázs (a várandósság 9 hónapja alatt)

 

Modulok 

             I.      Az Ayurvéda bemutatása és anatómiája – ez az első modul különös jelentőségű valamennyi elméleti modul közül. A modul során elhangzó információkkal megismerheted az Ayurvéda eredetét, céljait, alapfilozófiai elemeit, majd elmélyülhetsz az őselemek, doshák tanában, melyeknek jelentősége az ayurvédikus személyiség- és testalkatok során bontakozik ki. 

          II.      Ayurvédikus személyiséganalízis – ez az elméleti modul az 1. modulra szervesen épül. Eddigi tanfolyami résztvevőink mindig nagy izgalommal várták ezt a fejezetet, hiszen az ember igen sok mindent megtudhat fizikai és lelki sajátosságairól. Az Ayurvéda fontos tanításokat közöl az ayurvédikus mama testalkatokról is, mely nem különbözik az édesanyák várandósság előtti személyiségétől, mégis a várandósság különös megnyilvánulásait adja az ayurvédikus testalkatoknak. 

       III.      Ayurvédikus masszázselmélet – ebben a modulban a résztvevők megismerkednek az ayurvédikus kismama masszázsok során használható olajokkal, a kismama masszázs jelentőségével, hatásaival, ajánlott és ellenjavallt állapotairól. 

       IV.      A várandósság – ebben a fejezetben hasznos életmódbeli praktikákkal gazdagodhatnak résztvevőink, melyek ismeretében a várandós kismamáknak számos könnyítő és egészségmegőrző tanáccsal szolgálhatnak a várandósság ideje alatt. 

V.        Ayurvédikus egészségmegőrzés – Elsősorban a lelki egészségmegőrzésre koncentrálva olyan hasznos ismereteket dolgozunk fel, melyekkel a masszőrök leendő vendégeik számára tudnak ayurvédikus tanáccsal szolgálni egészségük megőrzése érdekében. Ezenkívül az ayurvédikus tisztító terápiák (Panchakarma kezelések) elmélete és szerepe is bemutatásra kerül.

          VI.      A felnőtt/kismama masszázs gyakorlata – az ayurvédikus felnőtt/kismama masszázs gyakorlata, melyet a résztvevők a képzés egésze alatt folyamatos gyakorlás során elsajátítanak. 

Az egyes modulok tananyagának számonkérése 

A kismama masszázstanfolyam alatt kettő köztes vizsgát írnak a hallgatók. Fontosnak tartjuk, hogy mielőtt a záróvizsgára kerülne a sor, a résztvevők az elméleti számonkérés segítségével bizonyítsák rátermettségüket, felkészültségüket.

A köztes vizsgák  során a gyakorlati modul kivételével valamennyi modul számonkérése megtörténik. 

‒        A 12  napos kismama masszázsanfolyam ideje alatt az első köztes vizsga az 5. hallgatói napon történik, témája: I. modul anyaga.

‒        A második köztes vizsga a 9. hallgatói napon történik, témája: II-IV. modul anyaga. 

A köztes vizsga sikeres, ha a résztvevő az összpontszám 60%-át elérte helyes válaszaival. Sikertelen köztesvizsga esetén az adott vizsga maximum 3 alkalommal pótolható. Eddigi oktatásaink során még nem volt alkalom arra, hogy valakinek annyira ne sikerült volna a köztes vizsgája, hogy mind a 3 pótvizsgázási lehetőséget felhasználta volna.  

A záróvizsga a kismama masszázstanfolyam befejezését követő vizsgaidőszakok valamelyikén lehetséges, a képzés utolsó napjától számított 1 éven belül. A záróvizsgán való részvétel nem kötelező, de a Tanúsítvány kiadásának feltétele. Amennyiben a résztvevő nem szeretne záróvizsgát tenni, abban az esetben kérésére Tanfolyamlátogatási igazolást állítunk ki.

 

A kismama masszázstanfolyam időtartama 

Az Ayurvédikus kismama masszázstanfolyam időtartama: 72 óra. A masszázstanfolyami napok száma: 12 nap. A képzést 6*2 nap alatt bonyolítjuk le, így van ideje a hallgatóknak készülniük az egyes tanfolyami napokon esedékes köztes vizsgákra. 

 

A tanfolyam napjai (12):

2020. április 24-25 (péntek-szombat)

május 11-12 (hétfő-kedd)

június 5-6 (péntek-szombat)

június 29-30 (hétfő-kedd)

július 17-18 (péntek-szombat)

július 27-28 (hétfő-kedd)

 

A kismama masszázstanfolyamra való jelentkezés menete 

A tanfolyamon való részvétel feltételei a következők:

 1. A Letöltés menüpontban letölthető jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése e-mailen (info Kukac ayurvedia.hu)
 2. A tanfolyami előleg (20 ezer Ft) befizetése postai csekken, személyesen (előzetes időpontegyeztetést követően Oktatási központunkban), vagy bankszámlára befizetve (a jelentkezési lapon feltüntetett számlaszámra)
 3. Középfokú iskolai végzettség megléte (mely lehet szakmunkásképző bizonyítvány, érettségi vagy szakközépiskolai érettségi) 

Részletfizetés 

A kismama masszázstanfolyam ára: 150.000 Ft. Azért, hogy tanfolyami résztvevőknek megkönnyítsük a tanfolyami díj kiegyenlítését, maximum 4 részletben engedélyezzük a részletfizetést. Valamennyi részlet kiegyenlítése a soron következő tanfolyami alkalom 1. napján esedékes. A részletek összege egyenként 37.500 Ft.

A részletfizetés feltétele: az 1. tanfolyami alkalommal a részletfizetést igénylő másolatot hoz személyi igazolványáról és lakcímkártyájáról, valamint a képzési szerződés részeként kölcsönszerződést kötünk.

 

Várjuk szeretettel tanfolyamunkra!