Rólunk mondták

"A mai napig kedves emlékként gondolok vissza az ott eltöltött időszakra, a családias hangulatú képzésre, s remélhetőleg hamarosan újra a tanulók között tudhatom magamat." - Csilla

Vizsgaidőszak - 2019

Legközelebbi vizsgák:

2019. november 22.

(jelentkezési határidő: november 13.)

 

Tanfolyami naptár

október 2019
H K SZ CS P SZ V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
november 2019
H K SZ CS P SZ V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Szavazás

Kérem. segítsen! Melyik oktatásokat tartaná vonzónak?
 

Ayurvédia a Facebook-on
Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa214
mod_vvisit_counterTegnap4173
mod_vvisit_counterE héten12564
mod_vvisit_counterE hónapban65008
mod_vvisit_counterMúlt hónapban118316
mod_vvisit_counterÖsszesen4441847

Induló tanfolyamok

Ayurvédikus Babamasszázs oktatói képzés

Kezdő dátum:  

2019. november 11.

 

Ayurvédikus masszázsképzés

Kezdő dátum:  

2019. november 18.

 

Ayurvédikus Kismama masszázsképzés

Kezdő dátum:  

2019. november 18.

 

Ayurvédikus Szépségápolás képzés

Kezdő dátum:  

2019. november 18.

 

Svédmasszázs tanfolyam

Kezdő dátum:  

2019. november 25.

 

Alt. Ayurvéda Tanácsadó képzés

Kezdő dátum:  

2020. január 27.


Ayurvéda oktatás

Ayurvédikus masszázs - megtanulásával új életfilozófiát, és sok elégedett ügyfelet szerezhetsz! Korszerű elméleti és gyakorlati oktatásra alkalmas infrastruktúrával és eszközökkel rendelkezünk az oktatások magas színvonala érdekében. Egyes képzéseink pontszerző képzésként is elérhetők.

 

Babamasszázs

Új képzés Mo-on! Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra! Nem csak a babamasszázst, hanem az oktatói gyakorlat megszerzésésében is segít képzési programunk. Modern tanbabákon tanulhatod meg az ayurvédikus babamasszázs oktatás fortélyait. Szükség esetén leendő munkádhoz a saját tanbabád beszerzésében is segítünk.

 

Wellness

Ayurvédikus alap- és továbbképzések a Wellness szektor számára! Minden igényt kielégítő hordozható ayurvédikus segédeszközökkel (mobil ágyak, mobil állványok, stb.) rendelkezünk, hogy ügyfeleink igényeit akár saját telephelyén is kielégíthessük az ország bármely régiójában.

Életmód

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés! Magyarország legújabb, átfogó holisztikus tanfolyam! Egy képzés, amely egyedülálló a természetgyógyászat területén! Magyarországon elsőként olyan tanfolyamra hívunk, amelynek célja olyan embereket segítő szakma megvalósítása, melynek elvégzésével az ember testi-lelki adottságait figyelembe véve segíthetsz mások életének megreformálásában.

Bővebben...
Ayurvédikus Babamasszázs Oktatói képzés

Legközelebb 2019. november 11-től!

Az Ayurvédia, Ayurvédikus Masszázs-és Oktatóközpont egy olyan szakmai képzést ajánl figyelmedbe, mellyel egyedülállóan nyerhetsz versenyképességet a babaápolás és babamasszázs területén.   

Hazánkban számos babaápolási irányzat kap helyet, azonban az ayurvédikus babaápolás több szempontból is egyedi irányzatnak számít. Miben rejlik egyéni arculata? 

 

1. Jelenleg Magyarországon csak Oktató Központunk képez Ayurvédikus babamasszázs oktatókat. A tanfolyamon való részvétellel és a tanúsítvány megszerzésével gyarapíthatod azoknak a körét, akik elsőként terjesztik el és adják tovább a környezetükben élő babás családoknak az Ayurvéda egyedülálló gyógyító szemléletét. 

2. Az ayurvédikus szemléletű babaápolás holisztikus szemléletének köszönhetően kiemelkedő jelentőségű a baba-mama foglalkozások terén, hiszen célja nem a babák sablonszerű ápolása, nevelése, hanem az ayurvédikus testalkathoz igazított kezelésmenetek kialakítása és megismertetése az anyukákkal. Az édesanyákkal megértetheted, hogy a cél nem lehet a baba séma szerinti kezelése, hanem a baba testi-lelki alkatához célszerű igazítani a babamasszázs során alkalmazott készítményeket. Ugyanis amíg egy olaj jótékony hatással van az egyik babára, lehet a másik baba számára ellenkező hatást váltunk ki. Ezt az ellenhatást, vagy ellenreakciót az Ayurvéda képes teljesen kiküszöbölni. 

3. Az ayurvédikus babaápolás és babamasszázs során az anyuka megismerheti saját gyermekének testi és mentális jellegzetességeit, ezért a gyermek nevelésében a baba ayurvédikus testalkatának legmegfelelőbb nevelési stratégiákat alkalmazhatja. Te, mint leendő ayurvédikus babamasszázs oktató, olyan értéket adhatsz a családoknak, mellyel a mindennapi életben a szülők nem a problémáik elodázását választják, hanem megértve az őket vezérlő tudati képzeteket képesek tenni azoknak az átformálásáért, s ezáltal idilli családi légkört megteremteni. 

4. Az ayurvédikus szemléletű babamasszázs során nem csupán egy kellemes érzetet nyer a baba és a mama, hanem lehetőséged nyílik a babakorban fellépő tipikus egészségügyi kihívások enyhítésére. Számos alkalommal megfigyeltük ugyanis, hogy a kismamáknak tartott képzéseink elvégzésével a babák izomzata fejlettebbé vált, s a korábbi tartáshibákat, a gyenge izomzat miatt késlekedő mozdulatokat a baba a tanfolyam alatt, vagy közvetlenül utána képes volt önállóan is megtenni. A krónikus székrekedéssel, s hasi görcsökkel küzdő babák kisimultak a babamasszázs tanfolyam után, s anyukájuk szorgos gyakorlásával a fájdalmas babaarcot felváltotta a békés mosoly. Nincs annál jobb érzés, amikor egy családnak te magad adhatod meg a változáshoz, az egészség visszanyeréséhez, megtartásához szükséges támogatást és kezdő lendületet. 

5. Emberileg is sokat fejlődhetsz, hiszen a tanfolyam során hallott és elsajátított ayurvédikus személyiségformáló tényezők megértésével nem csak a szülők gondolkodását formálhatod át, de a saját életedben is megvalósíthatod az Ayurvéda működő törvényszerűségeit. 

Tegyél te is azért, hogy a kisgyermekes családok már a gyermek megszületésétől kezdve egészségesen szabad elvek mellett nevelve gyermekeiket képesek legyenek őket elvezetni a testi-lelki felszabadultság állapotába!

 

Babamasszázs oktatói képzés - a tanfolyam menete

A tanfolyam 6 napot vesz igénybe, naponta 5 órát, mely kiegészül a köztes szünetek időtartamával (összesen 45 perc). Így a képzés minden nap 09:00-14:45 óráig tart. A napok 3x2 napos bontásban kerülnek megrendezésre, havonta 2 nap időtartamban, 3 hónapon keresztül.

A vidékről érkező résztvevők számára a két tanfolyami nap közötti estén, igény esetén szállást biztosítunk. (Kérjük, ilyen irányú igényét ne felejtse el a jelentkezési lapon megjelölni!)

A tanfolyam ütemezése során figyelembe vettük, hogy az elméleti anyag elsajátítása és a masszázsfogások begyakorlása időigényes feladat. A két tanfolyami időszak között 4 hét áll rendelkezésre az önálló felkészülésre és gyakorlásra. Erre mindenkit bíztatunk már a tanfolyam megkezdésekor, hogy a tanfolyam során esedékes köztesvizsgára, illetve a tanfolyamot követő záróvizsgára megfelelő felkészültséggel jöhessen.

A tanfolyam során a hangsúlyt nem csupán a babamasszázs megtanulására fordítjuk, hanem arra is, hogy a babamasszázst végző személy hatékony tanácsokkal tudjon szolgálni a mama összes, a babaneveléssel kapcsolatos kérdésére, kételyére, hogy babájával bizalmas és szeretettel teli kapcsolatot tudjon kialakítani és elmélyíteni. 


Az első nap tartalmaz bizonyos adminisztratív folyamatokat, mint a házirend és a tematika ismertetése, a felnőttképzési szerződések aláírása, jegyzetek kiosztása (a jegyzetet a képzés ára tartalmazza). Itt remek lehetőség nyílik a résztvevőtársak megismerésére is, mely ismeretség az oktatás folyamán általában elmélyül. 

Az elméleti tananyag Power Point prezentáció formájában kerül bemutatásra az első 4 tanfolyami napon, minden esetben reggeli kezdéssel, egy blokkban. Ezután kezdődnek a gyakorlati órák.

 

A babamasszázs gyakorlatát szakszerű, az egészségügyben is használt csecsemőápolási modelleken oktatjuk. A gyakorlat során a leendő babamasszőr oktatókat aktív kommunikációra bíztatjuk, hogy mielőbb megtanulják a masszázs folyamatának oktatói szintű átadását.  

A képzésre részletfizetési lehetőséget biztosítunk. A fizetések esedékessége minden hónapban a pénteki hallgató nap. Az anyagiak rendezésére a szünetekben van lehetőség. 

Az Ayurvédikus babamasszázs során elsajátítható elméleti ismeretek

I.                    modul: az Ayurvéda anatómiája. Ebben a fejezetben megismerkedünk az Ayurvéda szerinti egészség és betegség fogalmával, a minket felépítő elemek testi-lelki hatásaival.

II.                  modul: Az ayurvédikus személyiség elmélete: izgalmas fejezet a tanfolyam során. Az Ayurvéda nem sablonokban, hanem személyiségekben gondolkodik, mely szerint mindenki egyedi és egyedi elbánást is igényel. A 2. modul során a baba és a mama személyiségekkel ismerkedünk meg, külön kitérve azok erős pontjaira és érzékenységeire is.

III.                modul:  baba-mama kapcsolatok. A modul során vizsgáljuk a baba-mama kapcsolatot erősítő lét- és érzelmi biztonság kérdéseit (táplálkozás, alvás, napi rutinok), valamint az egyes baba és mama testalkatok kapcsolati jellegzetességeit.

IV.                modul: masszázselmélet modul. Ebben a 4. modulban taglaljuk a babamasszázs végzésének nagyszerű hatásait, az ayurvédikus babaápolás egyediségét, azokat az állapotokat, amikor nem végezhető babamasszázs. Beszélünk az oktatás módszertanáról, melynek során hasznos praktikákkal gazdagodhatnak a leendő babamasszázs oktatók az általuk szervezett babamasszázs tanfolyam szervezése során. A babamasszázs során alkalmazott készítmények jótékony hatásait is elemezzük.

V.                  modul: a babamasszázs gyakorlata. A modul során megtanítjuk a babamasszázs menetét, különböző praktikus helyzetváltoztatási fogásokat, a jóga segítő hatásait.

 

 

Jelenlét

Mind az elméleti, mind a gyakorlati órákon aktív jelenlétet várunk a résztvevőktől. Az előadáson elhangzottak a tananyag megértését és összefüggéseinek elsajátítását nagyban segítik. A gyakorlati foglalkozás során a résztvevők az oktató által bemutatott masszázsfogások kivitelezésén túl azt is gyakorolják, hogy az egyes lépéseket milyen magyarázattal kiegészítve tudják majd átadni leendő ügyfeleik, a kismamák számára. 

A tanfolyamon való részvételt jelenléti íven vezetjük, melyet a résztvevők aláírásukkal hitelesítenek.

A tanfolyamon megengedett hiányzás maximum 6 óra.  


Vizsgák

A tanfolyam során a résztvevők két számonkéréssel találkozhatnak: egy írásbeli köztes vizsgával és egy szóbeli-gyakorlati oktatói gyakorlattal.

A tanfolyam során az 5. tanfolyami napon köztesvizsgát írnak a résztvevők az elméleti modulok tananyagából. Ezzel mindenki lehetőséget kap, hogy tudásszintjét felmérje. Ugyanakkor a köztesvizsga megfelelt szintű teljesítése feltétele a záróvizsgára bocsátásnak.

Az oktatási gyakorlat az oktatási tapasztalat megszerzését szolgálja. A résztvevők az 5-6. tanfolyami napon egymás előtt prezentálják az előző alkalommal kihúzott tétel alapján összeállított előadásukat. Ugyanakkor oktatási formában bemutatják a babamasszázs fogásait a gyakorlatban. A két nap alatt mindenkire sor kerül és a cél, hogy a résztvevők egymást segítve építő jellegű tanácsokat adjanak. Az oktatási gyakorlat megfelelő felkészülés esetén egy jó hangulatú, tapasztalatokkal teli élmény szokott lenni a résztvevők számára.  

A záróvizsga nem kötelező, de a tanúsítvány kiadásának feltétele. Amennyiben valaki a tanfolyam végén nem szeretne vizsgát tenni, mert nincs szüksége a végzettséget igazoló tanúsítványra, igény esetén számára tanfolyamlátogatási igazolást állítunk ki. 

 

Képzési napok

2019. november 11-12 (hétfő-kedd)

december 2-3 (hétfő-kedd)

2020. január 6-7 (hétfő-kedd)

 

Árak

A tanfolyam díja: 84.000 Ft. A képzés során van lehetőség 3 részletben kiegyenlíteni a tandíjat, így a havi tandíj összege: 28.000 Ft.

A díj tartalmazza az oktatási jegyzetet, valamint a babamasszázs oktatói tanfolyam során felhasznált olajokat is.

A tanfolyami díj kiegészül egy egyszeri vizsgadíjjal, amelynek összege: 12 000 Ft. A sikeres elméleti és gyakorlati vizsga feltétele a Tanúsítvány kiállításának.

Sikertelen vizsga esetén a pótvizsga díja 12 000 Ft.