Rólunk mondták

"A mai napig kedves emlékként gondolok vissza az ott eltöltött időszakra, a családias hangulatú képzésre, s remélhetőleg hamarosan újra a tanulók között tudhatom magamat." - Csilla

Svédmasszázs képzés

Svédmasszázs tanfolyam

2020. június 8.

AAM Ayurvéda képzés

Alternatív Ayurvéda Mentor képzés

2020. május 7.

Vizsgaidőszak - 2019

Legközelebbi vizsgák:

április 8.

(jelentkezési határidő: március 18.)

június 19.

(jelentkezési határidő: május 29.)

augusztus 7.

(jelentkezési határidő: július 17.)

szeptember 28.

(jelentkezési határidő: szeptember 7.)

október 16.

(jelentkezési határidő: szeptember 25.)

 

Tanfolyami naptár

március 2020
H K SZ CS P SZ V
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
április 2020
H K SZ CS P SZ V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Szavazás

Kérem. segítsen! Melyik oktatásokat tartaná vonzónak?
 

Ayurvédia a Facebook-on




Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa2279
mod_vvisit_counterTegnap3512
mod_vvisit_counterE héten26160
mod_vvisit_counterE hónapban100400
mod_vvisit_counterMúlt hónapban110820
mod_vvisit_counterÖsszesen5064084

Induló tanfolyamok

Babamasszázs oktatói képzés

Kezdő dátum:  

2020. április 17.

 

 Ayurvédikus masszázsképzés

Kezdő dátum:  

2020. április 24.

 

 Ayurvédikus Kismama masszázsképzés

Kezdő dátum:  

2020. április 24.

 

 Alakformáló masszázstanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. április 27.

 

Alt. Ayurvéda mentor képzés

Kezdő dátum:  

2020. május 7.

 

Ayurvédikus talpmasszázs minitanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. május 29.

 

Svédmasszázs tanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. június 8.


Ayurvéda oktatás

Ayurvédikus masszázs - megtanulásával új életfilozófiát, és sok elégedett ügyfelet szerezhetsz! Korszerű elméleti és gyakorlati oktatásra alkalmas infrastruktúrával és eszközökkel rendelkezünk az oktatások magas színvonala érdekében. Egyes képzéseink pontszerző képzésként is elérhetők.

 

Babamasszázs

Új képzés Mo-on! Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra! Nem csak a babamasszázst, hanem az oktatói gyakorlat megszerzésésében is segít képzési programunk. Modern tanbabákon tanulhatod meg az ayurvédikus babamasszázs oktatás fortélyait. Szükség esetén leendő munkádhoz a saját tanbabád beszerzésében is segítünk.

 

Wellness

Ayurvédikus alap- és továbbképzések a Wellness szektor számára! Minden igényt kielégítő hordozható ayurvédikus segédeszközökkel (mobil ágyak, mobil állványok, stb.) rendelkezünk, hogy ügyfeleink igényeit akár saját telephelyén is kielégíthessük az ország bármely régiójában.

Életmód

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés! Magyarország legújabb, átfogó holisztikus tanfolyam! Egy képzés, amely egyedülálló a természetgyógyászat területén! Magyarországon elsőként olyan tanfolyamra hívunk, amelynek célja olyan embereket segítő szakma megvalósítása, melynek elvégzésével az ember testi-lelki adottságait figyelembe véve segíthetsz mások életének megreformálásában.

Bővebben...
Mitől ayurvédikus egy olaj?

Első ayurvédikus masszázsélmény: merőben más élmény, mint amit korábban valaha kipróbáltál. Sok mindentől egyedi a tapasztalás, de a legmeghatározóbb az az igen bőséges finom, meleg olajhasználat, amellyel a masszőr elárasztja és átáztatja szöveteidet. 

Indiában az ayurvédikus tanulmányaim megkezdésének 1. napján kipróbáltam a csodát. Nagyon jó felvezetése volt ez tanulmányaimnak. Sok ember óckodik attól, hogy olajos lesz a haja, hogy meg kell mosnia és ez időigényes procedúra… én sem tudtam elképzelni hogyan fogom eltávolítani magamról azt a rengeteg olajat. Majd az ember megadja magát, az idegrendszere teljesen kikapcsol, megpihen, a teste lebeg a valóság és az álomvilág között. Aznap emlékszem egész nap az Abhyanga masszázs bűvöletébe kerültem.

Visszatérve a földre.

Milyen olajakat használunk az ayurvédikus masszázsok során?

Alapvetően két irányzat létezik és ebben szeretnénk az olvasóknak igaz utat mutatni. Az egyik irányzat szerint csak az Indiából hozott készítmények ayurvédikusak és csak ezek megfelelőek az ayurvédikus gyógyítás, így a masszázs során is. A másik irányzat szerint bármilyen növény, olaj lehet ayurvédikus, függve attól, hogy milyen személyiségnek vagy probléma kezelése során alkalmazzuk azt. Az egyik irányzat szabaddá tesz, a másik béklyókat helyez az Ayurvéda művelőire. Mi az igazság?

 

Amikor hazaindultam Indiából fél év tanulás után, első legnagyobb kérdésem az volt: hogyan fogok a masszázshoz olajokhoz jutni, s hogyan fogok ennyi olajat beszerezni Indiából? Majd kételyeimet a tanítóm, aki indiai ayurvédikus orvos, egy mondattal eloszlatta: „Használd a hazádban termő gyógynövényeket és olajokat”. Később megértettem a mondatában rejlő bölcsességet. Mi volt az?

Két legkedvesebb íróm Ayurvéda témában a világszerte megbecsülésnek és hírnévnek örvendő Dr. Vasant Lad és David Frawley. Dr. Vasant Lad az új mexikói Ayurvédikus Intézet vezetője, számos ayurvédikus kötet írója. David Frawley egy hindu amerikai, aki számos könyvében értekezett Ayurvédáról, a Védák bölcsességeiről, a Jóga kultúrájáról. Az ő megközelítésük szerint az ember, így az ayurvédikus gyógyítók, terapeuták bátran merjék használni a közvetlen közelükben termő növényeket és a belőlük sajtolt olajokat. Könyveikben analizálják az Európában és Amerikában is termő növényeket, gyümölcsöket, fűszereket, s valamennyi táplálékunkat, s kategorizálják azokat ayurvédikus testalkatnak megfelelően. Segítségükkel megismerheti a világ, hogy a Vata, Pitta, Kapha testalkattal rendelkező egyének milyen táplálkozásnak hódoljanak, s masszázskezeléseik során a masszőr mely növényből sajtolt 100% növényi tartalmú olajat alkalmazza harmonizálásra.

Gondolj csak bele. Az indiai emberek más éghajlaton élnek, mint mi itt Európában. Természetes, hogy az ottani légköri, talaj, hőmérsékleti és csapadékviszonyok más növények termesztésére alkalmasak. Ha megnézzük akár csak Magyarországot, nálunk számos olyan növény, gyümölcs stb. terem, amelyről Indiában még soha nem hallottak. Ayurvédikus orvos tanítóm helyesen tanácsolta azt nekem, hogy használjam a saját hazánkban és annak közelében termő növényeket, olajokat, hiszen a magyar embernek az itteni éghajlaton honos növények a leginkább gyógyítóak. Ez a gondolat megegyezik egyébként a kínai gyógyítás gondolatával is. Tudvalevő, hogy a Távol-Keletet átható filozófia az Ayurvéda, s belőle alakult ki a Kínai, a Tibeti és a Thai gyógyászat is.

Egy növény nem attól lesz ayurvédikus, hogy Indiában terem, egy olaj nem attól lesz ayurvédikus, hogy Indiában termő növényekből sajtolták. Egy készítmény attól lesz ayurvédikus, hogy tudom kinek, mikor, milyen túl-vagy alulműködés kezelésére alkalmazhatom. Hány ayurvédikusnak titulált készítmény áll a boltok polcain, melyeken nincs feltüntetve, hogy az Ayurvéda alapelveinek számító 3 hatóerő, ún. dosha közül melyikre milyen hatással van (Vatát, Pittát, Kaphát csökken vagy növel vajon?). „20 fajta gyógynövény felhasználásával készült ayurvédikus gyógyhatású készítmény” – olvasható sok készítményen. A hangzatos, de semmitmondó mondat csak a tudatunkat akarja elkápráztatni, valós információs tartalma azonban nincsen. Nem a sok gyógynövény a lényeg ugyanis, hanem az, hogy milyen hatással vannak a minket testileg és tudatilag is befolyásoló doshákra. Ha jól belegondolsz: mi különböztetné meg máskülönben a népi gyógyászatot az ayurvédikustól? Ha az illúziót keltő mondatokban lenne igazság, akkor a válasz erre a kérdésre az lenne: semmi. Márpedig az Ayurvéda mindenki egyedileg kezel, nincsenek sablonos receptjei, s a gyógyítást még véletlenül sem robotszerűen végzi.

Milyen olajokat használhatunk tehát Ayurvédikus masszázshoz?

Indiában a leggyakoribb olaj a szezám, mustármag és a kókusz olaj. Hát persze, hiszen azon a vidéken ezekből a növényekből rengeteg van. Viszont nem sok olíva fájuk van és még kevesebb kukoricájuk. Nálunk honos növények, melyekből olajokat nyernek: olívabogyó, kukoricacsíra, napraforgó, mandula, mogyoró, szőlőmag. Bármelyik jó masszázshoz, csupán ismerned kell az adott növényből készült olaj karakterisztikáját, milyen testalkatnak jók, mely problémákat kezelik, mely doshákat hogyan billentik vissza egyensúlyukba.

Az Ayurvédia hiszi, hogy az Ayurvéda alapelvei a világ bármely pontját megállják a helyüket. S bár a tudást az indiai ember hagyományozta a világra, de ezen elvek megállják a helyüket bármely országban, bármely növény és olaj ayurvédikus személyiséghez és testalkathoz igazított felhasználásával.

Olajok

Kókusz olaj

 

Mustármag olaj

 

Olíva olaj

 

Szőlőmag olaj