Rólunk mondták

"Az Ayurvéda tudása az Ayurvédia szellemiségében fontos kísérőmmé vált, rátaláltam arra, ami segített újjászületni egy teljesebb minőségben. Nagy utazás végén és egy még nagyobb kezdetén állok. Része vagytok annak, ami az átlépés kapuját jelenti a számomra. Köszönet a tudásotoknak és az odaadásotoknak, köszönet a láng tiszta őrzőinek." - Sára

Svédmasszázs képzés

Svédmasszázs tanfolyam

2020. június 8.

AAM Ayurvéda képzés

Alternatív Ayurvéda Mentor képzés

2020. május 7.

Vizsgaidőszak - 2019

Legközelebbi vizsgák:

április 8.

(jelentkezési határidő: március 18.)

június 19.

(jelentkezési határidő: május 29.)

augusztus 7.

(jelentkezési határidő: július 17.)

szeptember 28.

(jelentkezési határidő: szeptember 7.)

október 16.

(jelentkezési határidő: szeptember 25.)

 

Tanfolyami naptár

március 2020
H K SZ CS P SZ V
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
április 2020
H K SZ CS P SZ V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Szavazás

Kérem. segítsen! Melyik oktatásokat tartaná vonzónak?
 

Ayurvédia a Facebook-on
Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1965
mod_vvisit_counterTegnap3579
mod_vvisit_counterE héten5544
mod_vvisit_counterE hónapban107115
mod_vvisit_counterMúlt hónapban110820
mod_vvisit_counterÖsszesen5070799

Induló tanfolyamok

Babamasszázs oktatói képzés

Kezdő dátum:  

2020. április 17.

 

 Ayurvédikus masszázsképzés

Kezdő dátum:  

2020. április 24.

 

 Ayurvédikus Kismama masszázsképzés

Kezdő dátum:  

2020. április 24.

 

 Alakformáló masszázstanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. április 27.

 

Alt. Ayurvéda mentor képzés

Kezdő dátum:  

2020. május 7.

 

Ayurvédikus talpmasszázs minitanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. május 29.

 

Svédmasszázs tanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. június 8.


Ayurvéda oktatás

Ayurvédikus masszázs - megtanulásával új életfilozófiát, és sok elégedett ügyfelet szerezhetsz! Korszerű elméleti és gyakorlati oktatásra alkalmas infrastruktúrával és eszközökkel rendelkezünk az oktatások magas színvonala érdekében. Egyes képzéseink pontszerző képzésként is elérhetők.

 

Babamasszázs

Új képzés Mo-on! Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra! Nem csak a babamasszázst, hanem az oktatói gyakorlat megszerzésésében is segít képzési programunk. Modern tanbabákon tanulhatod meg az ayurvédikus babamasszázs oktatás fortélyait. Szükség esetén leendő munkádhoz a saját tanbabád beszerzésében is segítünk.

 

Wellness

Ayurvédikus alap- és továbbképzések a Wellness szektor számára! Minden igényt kielégítő hordozható ayurvédikus segédeszközökkel (mobil ágyak, mobil állványok, stb.) rendelkezünk, hogy ügyfeleink igényeit akár saját telephelyén is kielégíthessük az ország bármely régiójában.

Életmód

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés! Magyarország legújabb, átfogó holisztikus tanfolyam! Egy képzés, amely egyedülálló a természetgyógyászat területén! Magyarországon elsőként olyan tanfolyamra hívunk, amelynek célja olyan embereket segítő szakma megvalósítása, melynek elvégzésével az ember testi-lelki adottságait figyelembe véve segíthetsz mások életének megreformálásában.

Bővebben...
Svédmasszázs tanfolyam (60 órás)

Legközelebbi Svédmasszázs tanfolyamunk 2020. június 8-án indul!

Legújabb masszázstanfolyamunkkal, a 60 órás svédmasszázs tanfolyammal egy régi álmunk válik valóra. Gyógymasszőzként közel áll a szívünkhöz a svédmasszázs gyakorlata és szeretnénk a nálunk tanult ayurvédikus masszőröknek, valamint a hozzánk elsőként a svédmasszázs tanfolyamra érkező leendő tanfolyami résztvevőinknek új alternatívát adni a masszázsok piacán.

Miért van szükség a svédmasszázsra?

A svédmasszázsnak számos előnye van a ma emberére nézve:

        rengeteg tartáshibával és gerincproblémával rendelkező ember keresi az izmainak helyreállítását a svédmasszázs segítségével

       sok testi fájdalmat a testszerte előforduló helyi kisebb érszűkületek (oxigénhiányos állapot) és izomgörcsök, izommerevségek okoznak, melyet igen hatékonyan old és lazít a svédmasszázs

    sok masszőrhöz forduló ember egyáltalán nem végez testedzést, az ő izmaik karbantartásában, mint egy passzív sport gyanánt, szolgál a svédmasszázs

        a dörzsölő jellegű fogások serkentik a bőr megújulását, egyaránt hagyva feszesebb és élettel telibb bőrt birtokosának 

Megszűnnek a régi testi fájdalmak, a mozgásra beszűkült izmok és ízületekből származó kényszertesttartások, a fájdalmak csökkenésével a kliens is felszabadultabbá válik, éppígy a svédmasszőr is, hiszen a kliens elégedettsége magával hozza a masszőr önbecsülésének és önbizalmának növekedését is.

 

 Miért válassz minket képző helyként?

Az Ayurvédia Oktatóközpontban dolgozó oktatók mindegyike gyógymasszőri képesítéssel rendelkezik. Tudásunkat hosszú évek alatt tökéletesítettük, fejlesztettük és próbáltuk ki a hozzánk forduló embereken életmódjuk reformálása során. Tehát amiben hiszünk, azt a mindennapokban is gyakoroljuk.

Erősségünknek tekintjük azokat az erkölcsi elveket, melyre az Ayurvédia alapjait fektettük. Vezérfonalunkként hirdetjük az alábbi, számunkra fontos alapelveket, mint:

        hűség a masszázshagyományokhoz (eredetiségében megőrizzük őket és változatlanul adjuk tovább azokat),

   ragaszkodás a minőséghez (betartjuk a felnőttképzési folyamat elemeit, számonkérési rendszerünkkel biztosítjuk tanulóink szakmai felkészültségét),

        tartjuk a szavunkat és nem árulunk zsákbamacskát (amit ígérünk, azt meg is tartjuk),

        az emberi kapcsolatok ápolása (bár a tananyag elsajátításában szigorúak vagyunk, de a hallgatóinkkal pozitív emberi kapcsolatokat ápolunk)

        odafigyelés a részletekre (precíz tájékoztatás a képzés előtt és közben, a résztvevők személyes problémáira való megfelelés, amennyiben erre van mód)

Gyógymasszőri tanulmányaink során nekünk is voltak olyan oktatóink, akikre felnéztünk, akiket elismertünk, akinek szava számított és formálta véleményünket. Mi ehhez hasonló érzéseket és bizalmat szeretnénk tanulóinkban megalapozni a szakma és személyünk iránt is.

 

Kinek javasoljuk svédmasszázs tanfolyamunkat?

Frissítő svédmasszázs tanfolyamunkat javasoljuk azoknak, akik:

        elvégezték nálunk már az ayurvédikus masszázstanfolyamot, hiszen elsajátított holisztikus ismereteiket jól ötvözhetik a nyugati világ által áhított svédmasszázs elméleti és gyakorlati praktikáival

        akik már tanultak svédmasszázst, de a röpke 2-4 napos tanfolyam, melyen résztvettek, nem minősült kielégítően hasznosnak és maradandónak

        mindazoknak, akik nem akarnak gyógymasszőrök lenni (kórházban vagy egészségügyi intézményekben praktizálni), s 2 éves gyógymasszőri képzésbe hirtelen belefogni (megjegyzés: a gyógymasszőrök is svédmasszázst tanulnak képzésük során)

        érdeklődnek az emberi test működése iránt, szeretnék világosan ismerni, hogy a svédmasszázzsal milyen jótékony hatások válthatók ki, melyeket akár maguk vagy a hozzájuk forduló kliensek a javukra fordíthatnak

        erősen szociális vénával megáldottak, akik szeretnének testközelből foglalkozni emberekkel, s kellő emberismeretre szeretnének szert tenni.

 

Modulok

Frissítő svédmasszázs ktanfolyamunkon fontosnak tartjuk a test élettanának ismeretét is a gyakorlati svédmasszázsfogások mellett. A piacon körülnézve úgy láttuk, az elméleti képzés színvonala messze elmarad a kívánttól, így szeretnénk felhívni a figyelmet az elméleti tananyag fontosságára. Sokszor a svédmasszázsra érkező páciensek nagyon érdeklődnek, milyen élettani folyamatokat indít el testükben a masszázs, éppen milyen izmokon dolgozunk és az érzett testi feszültségek, fájdalmak miért keletkeztek és hogyan lehet őket onnan távozásra bírni. Masszőrként magabiztosan meg kell válaszolnunk ezeket a kérdéseket, hiszen ez a jó ügyfélkapcsolat alapját képezi.

A következő elméleti modulokkal tesszük a nálunk tanuló masszőrök tudását felkészültté:

1.      A test élettana – az 1. modul során megismerkedünk azokkal a csontokkal, izomcsoportokkal, ízületekkel, melyeket a masszázstevékenység során mozdulatainkkal érintünk 

2.  Masszázselmélet – a 2. elméleti modul teszi biztonságossá az általunk tanított svédmasszázs végzését. Tanfolyami résztvevőink megismerkednek a masszázs általános élettani hatásaival, a masszázs végzésének javallt és ellenjavallt állapotaival, a masszázshoz használt anyagok természetével és tulajdonságaival. 

3.     Masszázshagyomány és etika – a 3. modul során bemutatjuk résztvevőinknek a világ egyéb, tradícionális masszázsait. Egy masszőrnek fontos ismernie az általa végzett masszázson kívüli masszázskultúrákat, hogy jól meg tudja fogalmazni az általa végzett svédmasszázs előnyeit. A 3. modulon belül tanulunk még etikai elveket is, melyeket a masszőrnek a munkavégzés során érdemes beépítenie személyiségébe. 

4.     A svédmasszázs gyakorlata – a 4. modul, mely átível az egész tanfolyamon, a frissítő jellegű svédmasszázs lépéseivel ismerteti meg a résztvevőt. Tipikusan kezelt testrészek, melyeknek masszázsát megtanuljuk: lábak (elől-hátul, beleértve a talpat és a lábfejet is), farpofák, hát-nyak-vállöv, karok, arc.

 

Számonkérés

Az akksvédmasszázs tanfolyam során 2 alkalommal győződünk meg résztvevőink elméleti tudásáról írásbeli köztes vizsga formájában. A két köztes vizsga témája és alkalma:

        I.            köztes vizsga: az 5. tanfolyami napon, témája: I. modul tananyaga (A test élettana)

      II.            köztes vizsga: a 9. tanfolyami napon, témája: II. és III. modul tananyaga (Masszázselmélet, Masszázshagyomány és etika)

Mindkét köztes vizsga 60%-os teljesítése feltétele a záróvizsgára való bocsájtásnak. A köztes vizsgán elérhető osztályzás: megfelelt/nem felelt meg.

A  svédtanfolyam záró dátumától számított 1 éven belül tehet a résztvevő záróvizsgát. A záróvizsga egy írásbeli és egy gyakorlati vizsgából áll. Az írásbeli vizsga 60%-os és a gyakorlat sikeres teljesítése szükséges a Tanúsítvány kiadásához. A záróvizsga sikeres teljesítése feltétele a Tanúsítvány kiadásának, mely a munkavégzés feltétele. Abban az esetben, ha a résztvevő nem szeretne záróvizsgát tenni, akkor résztvételéről Látogatási bizonyítványt állítunk ki.

Részletek a Svédmasszázs tanfolyamról

Az általunk kínált svédmasszázs tanfolyam időtartama 60 óra. A 60 órát 10 nap keretén belül tartjuk meg. 1-1 tanfolyami turnus 2 napot vesz igénybe, így összesen 5-ször 2 napon találkozunk a résztvevőkkel. Az egyes tanfolyami turnusok között eltelik kb. 2-3 hét. A 3 hét szünetet azért iktatjuk be, mert szánni kell időt az elméleti tananyag megtanulására és a gyakorlat elmélyítésére is. Nem vagyunk hívei a gyorstalpaló tanfolyamok szervezésének, mert annak eredménye a felszínes tudás, s minőségpolitikánknak megfelelően a felszínessel szemben a minőséget és az elmélyült tudást részesítjük mindenekfelett előnyben.

A svédmasszázs tanfolyam ára: 90.000 Ft, mely összeget van lehetőség 3 egyenlő részletben kiegyenlíteni. A részletek esedékessége: 1. , 3. és 5. tanfolyami nap.

A tanfolyam díja a záróvizsga díját nem tartalmazza. A záróvizsga díja (amely csak vizsgaidőszakban fizetendő): 12.000 Ft. Pótvizsga esetén a pótvizsga díja megegyezik a záróvizsga díjával.

 

A tanfolyami dátumok (2020)

—    június 8-9 (hétfő-kedd)

—    június 25-26 (csütörtök-péntek)

—   július 13-14 (hétfő-kedd)

—    augusztus 3-4 (hétfő-kedd)

—    szeptember 7-8 (hétfő-kedd)

 

Mit tartalmaz az ár?

     a jegyzeteket (elméleti és gyakorlati jegyzet)

    a svédmasszázs tanulása során alkalmazott anyagokat (olajok, krémek)

A jelentkezés feltétele:

        a jelentkezési lap visszaküldése e-mailben

        a tanfolyami előleg befizetése (összege: 20.000 Ft, mely az 1. részlet összegéből levonásra kerül)

Egészségügyi előképzettség nem szükséges!