<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: slice_title in <b>/var/userdata/web/ayurvedaoktatas.hu/website/www/templates/rt_enigma/overrides/mod_rokgallery/templates/showcase/default.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: slice_title in <b>/var/userdata/web/ayurvedaoktatas.hu/website/www/templates/rt_enigma/overrides/mod_rokgallery/templates/showcase/default.php</b> on line <b>35</b><br />

Ayurvédikus babamasszázs oktatói tanfolyam

Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra!

Ayurvédikus masszázstanfolyamok

A masszázsok királynőjét neked is ismerned kell!

képzések

Tanfolyamok

Ahol nem csak technikát tanulsz, hanem az életet is!


rólunk

Az Ayurvédia

Ismerj meg minket, céljainkat, hitvallásunkat és munkáinkat!

eoktatas

Online lehetőségek

Közelebb hozzád, híd közted és a céljaid közt!


kelet

Nepál - India

Ahol megtaláltam a szépséget.. és ahol megtaláltam a tudást...

Érdekességek

Oldalunkon számos érdekes írást találsz az Ayurvédával kapcsolatban. Talán neked is segítenek megérteni, hogy napjainkban miért növekszik annyira az Ayurvéda rajongók népes támora!

Bővebben

60 órás ayurvédikus masszázstanfolyam

Milyen tudással gazdagodhat az, aki 60 órás masszázsképzésünket választja? 

 A 60 órás masszázstanfolyam során a résztvevők, nemcsak az ayurvédikus masszázsok alapjául szolgáló Abhyanga masszázs, és az ahhoz kapcsolódó kétféle részmasszázs (Shiro-Abhyanga, Padabhyanga) gyakorlatát sajátítják el, hanem az Ayurvédáról, annak gyógyító, egészségmegőrző filozófiájáról és gyakorlati tanácsairól szóló gazdag elméletét is.  

Végzett masszőreink tehát a tradicionális mozdulatokkal kivitelezett, nyugtató, lazító és testi-lelki-szellemi harmóniát megteremtő ayurvédikus masszázs mellett olyan életmódbeli tanácsokkal is tudják támogatni jövendőbeli vendégeiket, melyek az ősi filozófia elemeiből táplálkoznak, és olyan egyetemes értékekkel foglalkoznak, melyek a mai világban is hasznos eszközei az egészségmegőrzésnek és egyes betegségek kezelésének.  

Mivel ezek az elvek az önismeretet és mások megismerését, elfogadását segítik elő, az ayurvédikus masszőrjelölteknek is hasznára válnak, segítségükre lehet munkájuk, de akár teljes életük során. Ilyen ismeretek például az ayurvédikus személyiségtípusok megismerése, meghatározása, a betegségek lelki és tudati okaira való rávilágítás, valamint az elméleti és gyakorlati tanácsokat nyújtó betegségmegelőző napi és szezonális rítusok, valamint az embertársakkal folytatott kiegyensúlyozott kapcsolatot támogató alapelvek. 

Az ayurvédikus masszázs során egy alapvető élettani hatás indul meg a szervezetben. A masszőröknek fontos tisztában lenni az általuk a testben generált folyamatokkal ezért ezek, valamint az indikációk (javallt állapotok) és kontraindikációk (ellenjavallt egészségügyi állapotok) megismerésére a masszázselmélet során nagy hangsúlyt fektetünk. Akárcsak a kezelések során használandó olajok megismertetésére.

Az ayurvédikus masszázs kivitelezéséhez, mint a többi egészségügyi terápia, vagy úgynevezett segítő szakmák esetében, nem elhanyagolandó a szolgáltatást nyújtó ember személyisége. Hogy végzett masszőreink sikeresen megállják helyüket és szakmailag, emberileg is felkészültek legyenek a masszőri hivatásra, a fentiekben a teljesség igénye nélkül (a tanfolyam teljes tematikája a letöltések menüpontban megtalálható) ismertetett elméleti tudás mellett a személyi, jogi és tárgyi feltételek kialakításában is segítséget kapnak a tanfolyam során. 

A gyakorlat során megismert ayurvédikus masszázsok fogásai gazdag tradícióra épülnek. A bölcs masszőr figyel saját egészségére is. Teszi ezt természetesen fizikai, lelki és mentális szinten is. Ez utóbbi két szinten hasznosított filozófiai tudáson kívül a fogások során alkalmazott testtartások segítik megóvni a masszőr egészségét és fokozni teljesítőképességét.  

 És hogy mit ad vendégeinek? A teljes test olajos masszázsa (Abhyanga) során nyugtatja az idegeket, feszesíti a bőrt és az izmokat, fiatalítja ezzel a testet, a hatóerők harmonizálásával hat a lelki egyensúly kialakulására, segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. A két speciális területre irányuló fej-nyak-vállöv (Shiro-Abhyanga) és a talp (Padabhyanga) ayurvédikus masszázsa pedig e két terület problémáit orvosolja, mint a szem- és hajproblémák, fejfájás, álmatlanság, illetve a láb fáradtsága és az idegrendszer zavarai.  

Az ayurvédikus egészségmegőrző filozófiát átható holisztikus szemléletmód kialakítása minden az emberi egészséggel és lényeggel foglalkozó terapeuta számára hatékonyságot, sikerélményt és örömet tartogat.   

 Kinek ajánljuk 60 órás ayurvédikus masszázstanfolyamunkat?

Azoknak:   

        akik új szakmában, vagyis a masszázs világában szeretnének kiteljesedni;   

         akik keresik hivatásukat, szeretnének emberközeli szakmát tanulni és érdeklődnek az egészségmegőrzés, a masszázsok iránt;   

         akik a megerőltetőbb masszázsformákat (gyógymasszázs, gyúró jellegű svédmasszázs) az erős fizikai igénybevétel miatt kizárják lehetséges tanulási céljaik közül;  

         akik előnyben részesítik a holisztikus szemléletet az egészségmegőrzés és a kialakult problémák kezelése kapcsán és ezzel a szemléletmóddal másoknak is szeretnének segíteni ayurvédikus masszőri tevékenységük által;  

         akik nem későbbi szolgáltatás céljából, hanem hobbiként szeretnének elsajátítani egy különleges masszázst, mellyel önmaguk, barátaik és családjuk egészségét, jó közérzetét is támogatják;    

        már végzett masszőrök és szeretnék masszázstudásukat az ayurvédikus masszázs gyakorlatával és mélyebb elméletével kiegészíteni.  

 

Tanfolyamunkon a leendő masszőrök nemcsak gyakorló masszőrként, hanem masszázsalanyként is részt vesznek, így lehetőségük nyílik megismerni a masszázs által nyújtott érzeteket, jótékony hatásokat. Ezáltal hitelesebb masszőrökké válnak, hiszen tudják, hogy mi az, amit vendégeiknek nyújtanak. 

Az alábbiakban a tanfolyamon elsajátítható modulokat és azok rövid időtartamát ismertetjük.

Modulok  

         I.            Az Ayurvéda bemutatása és anatómiája – Bevezetésként a tanfolyamon először az Ayurvéda eredetétvel, céljaival, alapfilozófiájával ismerkedhetsz meg, majd bővebben tárgyaljuk az őselemek és doshák tanát, melyek alapul szolgálnak az ayurvédikus személyiségtípus megértéséhez.  

      II.            Ayurvédikus masszázselmélet – A résztvevők elsajátítják azokat a javallatokat és ellenjavallatokat, melyek ismerete elkerülhetetlen az ayurvédikus masszázs végzése során, megismerkednek továbbá a használt készítményekkel és azok előnyeivel. 

    III.            Ayurvédikus személyiséganalízis – Az ayurvédikus filozófia legfontosabb alapköve a személyreszabottság. Éppen ezért nagy hangsúlyt fektetünk az ayurvédikus személyiségtípusok bemutatására, azok felismerésére a gyakorlatban. A testtípusok jellemzőinek megismerése nagyfokú önismeretet biztosít a leendő masszőrök számára is!  

    IV.         Ayurvédikus egészségmegőrzés – Elsősorban a lelki egészségmegőrzésre koncentrálva olyan hasznos ismereteket dolgozunk fel, melyekkel a masszőrök leendő vendégeik számára tudnak ayurvédikus tanáccsal szolgálni egészségük megőrzése érdekében. Ezenkívül az ayurvédikus tisztító terápiák (Panchakarma kezelések) elmélete és szerepe is bemutatásra kerül.

      V.            Az ayurvédikus masszázs gyakorlata – A tanfolyam teljes időtartama alatt (vagyis minden hallgatói napon) hangsúlyt kap a masszázs gyakorlata, mely során a masszázsok királynőjeként ismert ayurvédikus Abhyanga masszázst, valamint a fej és a talp régióit érintő részmasszázsokat (Shiro-Abhyanga, Padabhyanga) sajátítják el a résztvevők.
 

A tanfolyam utolsó előadásán hasznos tanácsokkal igyekszünk ellátni a leendő masszőröket, melyek az ayurvédikus masszőri élet jogi-, személyi- és tárgyi ismereteire vonatkoznak.  

 

A következő tanfolyam kezdő dátuma:

2024. április 25.

A képzés elméleti részét jelenleg online oktatási felületünkön keresztül tudja a résztvevő meghallgatni.

Az előadások power point alapúak, az oktató tanításaival hozzáillesztve. A tananyag elsajátítását ezenkívül érdekes videókkal (pl. az ayurvédikus masszázshagyományokról, méregtelenítő eljárásokról), valamint jegyzetekkel is segítjük.

Valamennyi elméleti modult követően egy modulzáró tesztet írnak a résztvevők online, melynek teljesítésével látjuk az elméleti tananyag elsajátítását biztosítottnak.

Úgy látjuk, hogy az online oktatás számos esetben a tanulók számára jelentős előnyöket tartalmaz, ezek például:

  •  a tanuló kevesebb napra kell elszakadjon otthonról, a családjától, a munkahelyétől (a korábbi 10 nap helyett 6 nap jelenlét szükséges)
  • kevesebb a kiadása is, hiszen útiköltséget és/vagy szállásdíjat is megspórol magának
  • kényelmesen, a saját otthonában hallgathatja meg a tananyagot
  • a tananyag a képzés időtartama alatt bármikor elérhető, újrahallgatható
  • előre egyeztetett konzultációkkal az oktató segíti a tanulási folyamat sikerességét
  • a korábbi személyes oktatási forma két írásbeli köztes vizsgáját felváltják a modulzáró vizsgák, melyet az adott vizsganapon 05-22 óráig a tanuló elvégezhet (flexibilis időkeret)

A tanfolyam gyakorlati része személyesen történik 6 oktatási nap keretén belül, napi szinten 9.00-16.00-ig tartó elfoglaltsággal.

 

A képzés gyakorlati napjai:

2024. május 6-7 (H-K)

május 21-22 (K-Sz)

június 3-4 (H-K)

 

Vizsgák és megszerezhető képesítés 

A sikeres záróvizsga után hivatalos Tanúsítványt állítunk ki, mely frissítő masszőri munkavégzésre jogosítja fel birtokosát.


A tanúsítvány kiadásának feltétele:

        a résztvevő jelenléte a gyakorlati óraszám legalább 80%-án (1 nap hiányzás megengedett), 

        a modulzáró vizsgák megfelelt szintű teljesítése (minimum 60% elérése szükséges), 

        a vizsgadíj befizetése, 

        a záróvizsga (szóbeli, gyakorlati) megfelelt szintű teljesítése legkésőbb a tanfolyam befejezése utáni 1 éven belül, szabadon választott vizsgaidőszakban. 

 

A tanfolyam időtartama: 60 óra. A tanfolyami napok száma: 6 gyakorlati képzési nap, valamint az elmélet elsajátítása online. A képzést 3*2 nap alatt bonyolítjuk le. 

 

A tanfolyamra való jelentkezés menete   

A tanfolyamon való részvétel feltételei a következők: 

A jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése e-mailen (info Kukac ayurvedia.hu)  

  1.  A tanfolyami 1. részlet (50.000 Ft) befizetése postai csekken, személyesen (előzetes időpontegyeztetést követően Oktatási központunkban), vagy bankszámlára befizetve (a jelentkezési lapon feltüntetett számlaszámra)

  2. Középfokú iskolai végzettség megléte (mely lehet szakmunkásképző bizonyítvány, érettségi vagy szakközépiskolai érettségi)   

 

Részletfizetés   

A képzés ára: 150.000 Ft + 10.000 Ft vizsgadíj. Azért, hogy tanfolyami résztvevőinknek megkönnyítsük a tanfolyami díj kiegyenlítését, maximum 3 részletben engedélyezzük a részletfizetést. Valamennyi részlet kiegyenlítése a soron következő tanfolyami alkalom 1. napján esedékes. A részletek alakulása: 50.000 Ft (április); 50.000 Ft (május); 50.000 Ft (június).

A részletfizetés feltétele: az 1. tanfolyami alkalommal a részletfizetést igénylő másolatot hoz személyi igazolványáról és lakcímkártyájáról.   

 

Kérj tőlünk friss információkat legközelebb induló képzésünkről! Szeretettel várunk tanfolyamunkon! 

Ayurvédát csak autentikus forrásból!

Ha Ayurvédát szeretnél tanulni, kérlek, gondolkodj el azon, hogy mi a célod vele. Magadévá szeretnéd-e tenni hitelesen az Ayurvéda komplex tudományát, hogy legjobb tudásod szerint segíts más embereken, vagy csak betanított munkásként pénzt szeretnél „gyártani”.  Ha az első célt választottad, akkor érdemes autentikus forrástól tanulnod.

Bővebben ...

Rólunk mondták

Az Ayurvédáról - másként

Mesélek arról, amiért itt vagy :)

Sokan próbálták már megfogalmazni előttem az Ayurvéda lényegét, természetét.

Hogyan is lehetne szavakba önteni valamit, ami ennyire komplex, holisztikus és egyedülálló?

Bővebben ...

Közösségi oldalaink

Megtalálsz minket a Facebbok és Instagram felületein is:

@ayurvedia néven

Gyere és csatlakozz hozzánk ott is :)

Ayurvédikus talpmasszázs

Május 27.

Alt. Ayurvéda Mentor képzés

Március 18.

Kismama masszázsképzés

Április 25.

Babamasszázs oktató képzés

Április 29.

Ayurvédikus masszázstanfolyam

Április 25.

Ayurvédikus Fejmasszázs tanfolyam

Május 6.

Záróvizsga dátumok 2024

Február 15  (jelentkezési határidő: január 24)

 

Valamennyi Online vizsgaalkalom!