Rólunk mondták

"Jól éreztem magam a Dia nagyon kedves, fiatalos, lendületes, alapos oktatásán."

AAT Ayurvéda képzés

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés

2020. január 27.

Vizsgaidőszak - 2019

Legközelebbi vizsgák:

2020. január 24.

(jelentkezési határidő: január 7.)

február 7.

(jelentkezési határidő: január 17.)

 

Tanfolyami naptár

január 2020
H K SZ CS P SZ V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
február 2020
H K SZ CS P SZ V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Szavazás

Kérem. segítsen! Melyik oktatásokat tartaná vonzónak?
 

Ayurvédia a Facebook-on
Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa526
mod_vvisit_counterTegnap4087
mod_vvisit_counterE héten29420
mod_vvisit_counterE hónapban72540
mod_vvisit_counterMúlt hónapban116818
mod_vvisit_counterÖsszesen4803899

Induló tanfolyamok

Ayurvédikus Fejmasszázs tanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. január 20.

 

Alt. Ayurvéda mentor képzés

Kezdő dátum:  

2020. január 27.

 

 Ayurvédikus talpmasszázs minitanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. február 14.

 

 Marma csikitsza tanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. február 17.


Ayurvéda oktatás

Ayurvédikus masszázs - megtanulásával új életfilozófiát, és sok elégedett ügyfelet szerezhetsz! Korszerű elméleti és gyakorlati oktatásra alkalmas infrastruktúrával és eszközökkel rendelkezünk az oktatások magas színvonala érdekében. Egyes képzéseink pontszerző képzésként is elérhetők.

 

Babamasszázs

Új képzés Mo-on! Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra! Nem csak a babamasszázst, hanem az oktatói gyakorlat megszerzésésében is segít képzési programunk. Modern tanbabákon tanulhatod meg az ayurvédikus babamasszázs oktatás fortélyait. Szükség esetén leendő munkádhoz a saját tanbabád beszerzésében is segítünk.

 

Wellness

Ayurvédikus alap- és továbbképzések a Wellness szektor számára! Minden igényt kielégítő hordozható ayurvédikus segédeszközökkel (mobil ágyak, mobil állványok, stb.) rendelkezünk, hogy ügyfeleink igényeit akár saját telephelyén is kielégíthessük az ország bármely régiójában.

Életmód

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés! Magyarország legújabb, átfogó holisztikus tanfolyam! Egy képzés, amely egyedülálló a természetgyógyászat területén! Magyarországon elsőként olyan tanfolyamra hívunk, amelynek célja olyan embereket segítő szakma megvalósítása, melynek elvégzésével az ember testi-lelki adottságait figyelembe véve segíthetsz mások életének megreformálásában.

Bővebben...
Ayurvédát tanulni – itthon vagy Indiában?

Mivel köztudottan ayurvédikus ismereteimet Indiában szereztem meg, mindig sokan kérdeznek, hogy érdemes e szedni a sátorfáját az embernek és elmenni egészen Indiáig az Ayurvédáról való tudásért. A döntés természetesen mindig az egyénen múlik, és a bátorságon. 

   

Mi szól India mellett? 

  1. India egy kulturálisan és hagyományait tekintve színes ország. Aki szereti ezt a színkavalkádot, az bizonyára jól fogja érezni magát az Ayurvéda hazájában. Nagyon fontos, hogy az emberben legyen kellő elhivatottság és bátorság, mert ezek nélkül egy ennyire, a miénktől más kultúrában nehezen fogja megtalálni a helyét. Indiában, az Ayurvéda saját hazájában tanulmányozni az Élet tudományát, kétségkívül a legnagyobb kaland.

  2. Az eredeti indiai környezetben sokkal természetközelibben ismerhetjük meg az Ayurvédát. Olyan praktikus és emberközeli gyógymódot ismerhetünk meg, melyet nem öveznek óvatos hiedelmek és megtapasztaljuk az emberekkel való sokkal személyesebb gyógyító kapcsolatot.

  3. Itthon kevesen értenek igazán az ayurvédikus diagnosztikai módszerekhez (ayurvédikus nyelv-, pulzusdiagnózis), míg Indiában még ezt is tanulmányozhatja a tanuló.

Ami engem leginkább lenyűgözött, az az volt, hogy a tanáraim, egyedüli diák lévén, minden figyelmüket a tanításomnak szentelték. Ez a kivételes figyelem még inkább lehetővé tette, hogy az Ayurvédát igazán a belső lényegébe megismerjem. Minden egyes terápia előtt lehetőséget kaptam a saját bőrömön való kipróbálásra, ami még inkább motivált a tanulásra.

Az, hogy tanulmányaimat Bombay-ben és nem Keralában végeztem, semmiben sem akadályozott és nem csorbítja tudásomat. Sokan gondolják, hogy Ayurvédát Keralában kell csakis tanulni, véleményem szerint ez nem feltétlenül fedi a valóságot. Én sokkal szerencsésebbnek érzem magamat, hogy nem egy külföldi diákoknak fenntartott, túlzsúfolt helyen, felszínes tudást szerezve tanulhattam, hanem egy kis bombay-i klinikán, ahol védve voltam a tömegoktatástól és az Indiában is megmutatkozó kapzsiságtól (már ami a képző helyeket illeti).

 

Mi szól az „itthoni” tanulás mellett?

 

Nos, India valóban elbűvölő, de ha az ember nem talál magának egy igazán Ayurvédában elmélyült tanítót, akkor sajnos az Ayurvéda holisztikus szellemisége sem tárul fel előtte. Az Ayurvéda ugyanis nem a test kezeléséről és méregtelenítéséről szól csupán. Sokkal fontosabb a tudatnak a testre való hatása és ennek felismerése egy ayurvédikus terápia megkezdése előtt. Egy Ayurvédával foglalkozó szakembernek ez kulcsfontosságú ismeret a munkavégzés során. Nos, ilyen tudást még Indiában sem lehet teljes biztonsággal megszerezni. Ez a tudás évek folyamatos önvizsgálása, megbocsájtása, a hitrendszer felülbírálásával és megszerzésével lehetséges.

Ha valaki amellett dönt, hogy hazánkban tanul, annak nagy előnye az, hogy a magyar ember a magyar jogi szabályozásnak megfelelően tud csak praktizálni hazánkban. Indiában esetlegesen megszerzett tudását érdemes kiegészítenie itthon végezhető szaktanfolyamokkal (pl. természetgyógyász képzés, itthoni szakmát adó ayurvédikus képzések elvégzésével, pl. nálunk az Ayurvédiában is szerezhető hivatalos ayurvédikus szakmai képesítés).

Akinek nem megfelelő szintű az angol tudása, az szintén nehézségekkel kell szembenézzen egy külföldi tanulás során. Magyarországon nincsenek nyelvi nehézségek. A feladat mindössze annyi, hogy olyan képző helyet válasszunk, ahol nem egy hétvégi tanfolyamot kínálnak és ahol segítenek megérteni az Ayurvéda szellemi oldalát is. Ahol nem csak szárazon bemutatják az Ayurvédikus filozófia alapelemeit (őselemek, doshák), hanem részletesen elmagyarázzák ennek jelentőségét az emberi egészségre és lelki folyamatainkra.

Nyilván nem árulok el titkot, ha azt írom, itthon tanulni mindig anyagilag kedvezőbb is. Indiában nem csak a tanfolyam ára húzós (sajnos a külföldi diákok körül mindig ott lebeg a „gazdag külföldi” sztereotípia), hanem számolnunk kell útiköltséggel és szállásdíjjal is. Természetesen, ha ez valakinek adott, akkor eggyel kevesebb a kihívás.

Ennek az összefoglaló írásnak nem célja a befolyásolás, sokkal inkább az, hogy a döntés előtt álló és Ayurvédával ismerkedni kívánó ember előtt feltárja a realitásokat. Bármi is legyen a döntés, az Ayurvéda tudománya mindenki számára felüdülés és egy önismereti út kezdete is egyben.

 


Írta: 

Horváth-Kovács Diána

ayurvédikus felnőttképző, terapeuta