Rólunk mondták

" Nyitottság, kedvesség, személyes példák, nagyon figyeltál ránk! " - Kriszta

Svédmasszázs képzés

Svédmasszázs tanfolyam

2020. június 8.

AAM Ayurvéda képzés

Alternatív Ayurvéda Mentor képzés

2020. május 7.

Vizsgaidőszak - 2019

Legközelebbi vizsgák:

április 8.

(jelentkezési határidő: március 18.)

június 19.

(jelentkezési határidő: május 29.)

augusztus 7.

(jelentkezési határidő: július 17.)

szeptember 28.

(jelentkezési határidő: szeptember 7.)

október 16.

(jelentkezési határidő: szeptember 25.)

 

Tanfolyami naptár

március 2020
H K SZ CS P SZ V
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
április 2020
H K SZ CS P SZ V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Szavazás

Kérem. segítsen! Melyik oktatásokat tartaná vonzónak?
 

Ayurvédia a Facebook-on
Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa2191
mod_vvisit_counterTegnap3512
mod_vvisit_counterE héten26072
mod_vvisit_counterE hónapban100312
mod_vvisit_counterMúlt hónapban110820
mod_vvisit_counterÖsszesen5063996

Induló tanfolyamok

Babamasszázs oktatói képzés

Kezdő dátum:  

2020. április 17.

 

 Ayurvédikus masszázsképzés

Kezdő dátum:  

2020. április 24.

 

 Ayurvédikus Kismama masszázsképzés

Kezdő dátum:  

2020. április 24.

 

 Alakformáló masszázstanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. április 27.

 

Alt. Ayurvéda mentor képzés

Kezdő dátum:  

2020. május 7.

 

Ayurvédikus talpmasszázs minitanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. május 29.

 

Svédmasszázs tanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. június 8.


Ayurvéda oktatás

Ayurvédikus masszázs - megtanulásával új életfilozófiát, és sok elégedett ügyfelet szerezhetsz! Korszerű elméleti és gyakorlati oktatásra alkalmas infrastruktúrával és eszközökkel rendelkezünk az oktatások magas színvonala érdekében. Egyes képzéseink pontszerző képzésként is elérhetők.

 

Babamasszázs

Új képzés Mo-on! Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra! Nem csak a babamasszázst, hanem az oktatói gyakorlat megszerzésésében is segít képzési programunk. Modern tanbabákon tanulhatod meg az ayurvédikus babamasszázs oktatás fortélyait. Szükség esetén leendő munkádhoz a saját tanbabád beszerzésében is segítünk.

 

Wellness

Ayurvédikus alap- és továbbképzések a Wellness szektor számára! Minden igényt kielégítő hordozható ayurvédikus segédeszközökkel (mobil ágyak, mobil állványok, stb.) rendelkezünk, hogy ügyfeleink igényeit akár saját telephelyén is kielégíthessük az ország bármely régiójában.

Életmód

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés! Magyarország legújabb, átfogó holisztikus tanfolyam! Egy képzés, amely egyedülálló a természetgyógyászat területén! Magyarországon elsőként olyan tanfolyamra hívunk, amelynek célja olyan embereket segítő szakma megvalósítása, melynek elvégzésével az ember testi-lelki adottságait figyelembe véve segíthetsz mások életének megreformálásában.

Bővebben...
Ayurvédát tanulni – itthon vagy Indiában?

Mivel köztudottan ayurvédikus ismereteimet Indiában szereztem meg, mindig sokan kérdeznek, hogy érdemes e szedni a sátorfáját az embernek és elmenni egészen Indiáig az Ayurvédáról való tudásért. A döntés természetesen mindig az egyénen múlik, és a bátorságon. 

   

Mi szól India mellett? 

  1. India egy kulturálisan és hagyományait tekintve színes ország. Aki szereti ezt a színkavalkádot, az bizonyára jól fogja érezni magát az Ayurvéda hazájában. Nagyon fontos, hogy az emberben legyen kellő elhivatottság és bátorság, mert ezek nélkül egy ennyire, a miénktől más kultúrában nehezen fogja megtalálni a helyét. Indiában, az Ayurvéda saját hazájában tanulmányozni az Élet tudományát, kétségkívül a legnagyobb kaland.

  2. Az eredeti indiai környezetben sokkal természetközelibben ismerhetjük meg az Ayurvédát. Olyan praktikus és emberközeli gyógymódot ismerhetünk meg, melyet nem öveznek óvatos hiedelmek és megtapasztaljuk az emberekkel való sokkal személyesebb gyógyító kapcsolatot.

  3. Itthon kevesen értenek igazán az ayurvédikus diagnosztikai módszerekhez (ayurvédikus nyelv-, pulzusdiagnózis), míg Indiában még ezt is tanulmányozhatja a tanuló.

Ami engem leginkább lenyűgözött, az az volt, hogy a tanáraim, egyedüli diák lévén, minden figyelmüket a tanításomnak szentelték. Ez a kivételes figyelem még inkább lehetővé tette, hogy az Ayurvédát igazán a belső lényegébe megismerjem. Minden egyes terápia előtt lehetőséget kaptam a saját bőrömön való kipróbálásra, ami még inkább motivált a tanulásra.

Az, hogy tanulmányaimat Bombay-ben és nem Keralában végeztem, semmiben sem akadályozott és nem csorbítja tudásomat. Sokan gondolják, hogy Ayurvédát Keralában kell csakis tanulni, véleményem szerint ez nem feltétlenül fedi a valóságot. Én sokkal szerencsésebbnek érzem magamat, hogy nem egy külföldi diákoknak fenntartott, túlzsúfolt helyen, felszínes tudást szerezve tanulhattam, hanem egy kis bombay-i klinikán, ahol védve voltam a tömegoktatástól és az Indiában is megmutatkozó kapzsiságtól (már ami a képző helyeket illeti).

 

Mi szól az „itthoni” tanulás mellett?

 

Nos, India valóban elbűvölő, de ha az ember nem talál magának egy igazán Ayurvédában elmélyült tanítót, akkor sajnos az Ayurvéda holisztikus szellemisége sem tárul fel előtte. Az Ayurvéda ugyanis nem a test kezeléséről és méregtelenítéséről szól csupán. Sokkal fontosabb a tudatnak a testre való hatása és ennek felismerése egy ayurvédikus terápia megkezdése előtt. Egy Ayurvédával foglalkozó szakembernek ez kulcsfontosságú ismeret a munkavégzés során. Nos, ilyen tudást még Indiában sem lehet teljes biztonsággal megszerezni. Ez a tudás évek folyamatos önvizsgálása, megbocsájtása, a hitrendszer felülbírálásával és megszerzésével lehetséges.

Ha valaki amellett dönt, hogy hazánkban tanul, annak nagy előnye az, hogy a magyar ember a magyar jogi szabályozásnak megfelelően tud csak praktizálni hazánkban. Indiában esetlegesen megszerzett tudását érdemes kiegészítenie itthon végezhető szaktanfolyamokkal (pl. természetgyógyász képzés, itthoni szakmát adó ayurvédikus képzések elvégzésével, pl. nálunk az Ayurvédiában is szerezhető hivatalos ayurvédikus szakmai képesítés).

Akinek nem megfelelő szintű az angol tudása, az szintén nehézségekkel kell szembenézzen egy külföldi tanulás során. Magyarországon nincsenek nyelvi nehézségek. A feladat mindössze annyi, hogy olyan képző helyet válasszunk, ahol nem egy hétvégi tanfolyamot kínálnak és ahol segítenek megérteni az Ayurvéda szellemi oldalát is. Ahol nem csak szárazon bemutatják az Ayurvédikus filozófia alapelemeit (őselemek, doshák), hanem részletesen elmagyarázzák ennek jelentőségét az emberi egészségre és lelki folyamatainkra.

Nyilván nem árulok el titkot, ha azt írom, itthon tanulni mindig anyagilag kedvezőbb is. Indiában nem csak a tanfolyam ára húzós (sajnos a külföldi diákok körül mindig ott lebeg a „gazdag külföldi” sztereotípia), hanem számolnunk kell útiköltséggel és szállásdíjjal is. Természetesen, ha ez valakinek adott, akkor eggyel kevesebb a kihívás.

Ennek az összefoglaló írásnak nem célja a befolyásolás, sokkal inkább az, hogy a döntés előtt álló és Ayurvédával ismerkedni kívánó ember előtt feltárja a realitásokat. Bármi is legyen a döntés, az Ayurvéda tudománya mindenki számára felüdülés és egy önismereti út kezdete is egyben.

 


Írta: 

Horváth-Kovács Diána

ayurvédikus felnőttképző, terapeuta