Rólunk mondták

Szuper oktatók, szuper csoport ! Jó volt együtt...nagyon! (Ildi)

AAT Ayurvéda képzés

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés

2020. január 27.

Vizsgaidőszak - 2019

Legközelebbi vizsgák:

2020. január 24.

(jelentkezési határidő: január 7.)

február 7.

(jelentkezési határidő: január 17.)

 

Tanfolyami naptár

január 2020
H K SZ CS P SZ V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
február 2020
H K SZ CS P SZ V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Szavazás

Kérem. segítsen! Melyik oktatásokat tartaná vonzónak?
 

Ayurvédia a Facebook-on
Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa3891
mod_vvisit_counterTegnap4270
mod_vvisit_counterE héten20461
mod_vvisit_counterE hónapban67731
mod_vvisit_counterMúlt hónapban116818
mod_vvisit_counterÖsszesen4799090

Induló tanfolyamok

Ayurvédikus Fejmasszázs tanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. január 20.

 

Alt. Ayurvéda mentor képzés

Kezdő dátum:  

2020. január 27.

 

 Ayurvédikus talpmasszázs minitanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. február 14.

 

 Marma csikitsza tanfolyam

Kezdő dátum:  

2020. február 17.


Ayurvéda oktatás

Ayurvédikus masszázs - megtanulásával új életfilozófiát, és sok elégedett ügyfelet szerezhetsz! Korszerű elméleti és gyakorlati oktatásra alkalmas infrastruktúrával és eszközökkel rendelkezünk az oktatások magas színvonala érdekében. Egyes képzéseink pontszerző képzésként is elérhetők.

 

Babamasszázs

Új képzés Mo-on! Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra! Nem csak a babamasszázst, hanem az oktatói gyakorlat megszerzésésében is segít képzési programunk. Modern tanbabákon tanulhatod meg az ayurvédikus babamasszázs oktatás fortélyait. Szükség esetén leendő munkádhoz a saját tanbabád beszerzésében is segítünk.

 

Wellness

Ayurvédikus alap- és továbbképzések a Wellness szektor számára! Minden igényt kielégítő hordozható ayurvédikus segédeszközökkel (mobil ágyak, mobil állványok, stb.) rendelkezünk, hogy ügyfeleink igényeit akár saját telephelyén is kielégíthessük az ország bármely régiójában.

Életmód

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés! Magyarország legújabb, átfogó holisztikus tanfolyam! Egy képzés, amely egyedülálló a természetgyógyászat területén! Magyarországon elsőként olyan tanfolyamra hívunk, amelynek célja olyan embereket segítő szakma megvalósítása, melynek elvégzésével az ember testi-lelki adottságait figyelembe véve segíthetsz mások életének megreformálásában.

Bővebben...
Ayurvédát csak autentikus forrásból!

 

Ha Ayurvédát szeretnél tanulni, kérlek, gondolkodj el azon, hogy mi a célod vele. Magadévá szeretnéd-e tenni hitelesen az Ayurvéda komplex tudományát, hogy legjobb tudásod szerint segíts más embereken, vagy csak betanított munkásként pénzt szeretnél „gyártani”.  Ha az első célt választottad, akkor érdemes autentikus forrástól tanulnod.

 

 

Ayurvéda tekintetében autentikusnak tekintjük azt az oktatót, aki kellő mértékben megismerte és megértette az Ayurvéda elméletét, ismeri a lélek és a test között fennálló minden lényeges összefüggést, és a gyakorlati tapasztalatát több hónapos időtartamban, valódi gyógyító környezetben szerezte, a megszerzett tudását önmagán is rendszeresen alkalmazza. A fentiek alapján nem tekinthető autentikusnak, aki
 
-   az emberi szellemre csak szenvedélyek tükrén (félelmek és vágyak) keresztül képes tekinteni
-   az Ayurvéda elméletét csak felületesen ismeri, nem képes az emberi szellemet mélyen analitikus és gyakorlati módon átlátni.
-   az Ayurvéda gyakorlatát csak felületesen ismeri, nem képes az emberi testet analitikus és gyakorlati módon átláni.
-   aki nem ismeri az ember lelki objektumainak és testi tüneteinek ok-okozati összefüggéseit.
-   akinek nincs elegendő tapasztalata abban, hogy az Ayurvédát, hogyan kell a gyakorlatban használni a lelki gyógyításban.
-   akinek nincs elegendő klinikai tapasztalata, hogy az Ayurvédát hogyan kell a gyakorlatban gyógyításra használni a testi gyógyításban.
 
Az utóbbi időben Magyarországon sok helyen tűntek fel az Ayurvéda szolgáltatásait nyújtó stúdiók, oktatási intézmények, akik nagyon kevés óraszámban rendkívül olcsón árulják tanfolyamaikat. Különlegesen meglepő, hogy nem ritkán olyan embereket látok komplex szolgáltatásokat nyújtani, akikről tudom, hogy az Ayurvéda alapjait is nagyon nehézkesen végezték el, de a kevés tudás, amivel felvértezték magukat felbátorította őket, hogy Internetről, könyvekből szedett információk alapján kitágítsák szolgáltatási palettájukat. Ha ezt tagadják is, őket elsősorban nem az ember gyógyítása, hanem a pénz motiválja.
 
Például egy Abhyanga tanfolyam nem alkalmas arra, hogy Shirodara szolgáltatást nyújtson valaki. A felületes ember azt gondolja, hogy ez technika csupán. Az olajat a homlokra kell csorgatni, a fejet meg kell masszírozni és kész. Aki így gondolkodik, soha nem lesz autentikus ayurvédikus szakértő, ugyanis épp a lényeg veszik el. A technika megfigyelhető, akár egy jó videóról is elleshető. Azonban, ha valaki konkrét tünetekkel jelentkezik a szolgáltatást igénybe venni, akkor a kezelést végző személynek nem árt ismerni a tünet lelki és testi okait, az okok megszüntetését célzó kezelés tartalmát, az olajkeverék összetételét és még sok minden mást. Az ember nem kísérleti alany, ha valaki egyszer hibázik, és a kezeléssel elmélyíti a páciens problémáját, annak jogi következményei is lehetnek. Erre az amatőr, önjelölt oktató, vagy terapeuta nem készít fel, mert ha ismerné az utat, nem jelölné önmagát erre a célra, hanem ő is megdolgozna azért, hogy autentikus oktató és terapeuta legyen.
 
Épp ezért óvakodjatok az olyan oktatóktól, akik:
 
-   a képzettségüket legfeljebb 10-20 napos tanfolyamon szerezték. Biztos lehetsz benne, hogy nem ismerik az Ayurvéda mélységeit. Az ilyen tanfolyamok arra jók, hogy ayurvédikus masszázst végezzenek, arra nem, hogy oktassanak is. Ez olyan, mint a mérnök és a kőműves kapcsolata. A kőműves fel tud építeni egy házat a tervek alapján, de a tervet, a ház statikai méretezését csak a mérnök tudja elkészíteni.
-   az Ayurvédát nem elegendő óraszámban oktatják. Vagy nem lesz elég az elméleti ismereted, vagy nem lesz elég a gyakorlatod. Mindkettő kizár abból, hogy autentikus szakértő légy.
-   az Ayurvédát ezoterikus tanokkal keverik, a horoszkóp, a reiki és más csoda trükkök a nem tudást kompenzálják.
 
Az Ayurvédia autentikus forrásnak tekintethető. A vezető oktató Indiában klinikai körülmények között, az élő Ayurvédát gyakorló orvosoktól tanult hat hónapig, ismereteit ma is folyamatosan bővíti. Ayurvédikus tanfolyamainkat úgy dolgoztuk ki, hogy azok a hallgatóink, akiket komolyan vonz az Ayurvéda megbízható elméleti és gyakorlati tudással kerüljenek ki a piacra.