<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: slice_title in <b>/var/userdata/web/ayurvedaoktatas.hu/website/www/templates/rt_enigma/overrides/mod_rokgallery/templates/showcase/default.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: slice_title in <b>/var/userdata/web/ayurvedaoktatas.hu/website/www/templates/rt_enigma/overrides/mod_rokgallery/templates/showcase/default.php</b> on line <b>35</b><br />

Ayurvédikus babamasszázs oktatói tanfolyam

Tanítsd meg Te a mamákat az ayurvédikus babamasszázsra!

Ayurvédikus masszázstanfolyamok

A masszázsok királynőjét neked is ismerned kell!

képzések

Tanfolyamok

Ahol nem csak technikát tanulsz, hanem az életet is!


rólunk

Az Ayurvédia

Ismerj meg minket, céljainkat, hitvallásunkat és munkáinkat!

eoktatas

Online lehetőségek

Közelebb hozzád, híd közted és a céljaid közt!


kelet

Nepál - India

Ahol megtaláltam a szépséget.. és ahol megtaláltam a tudást...

Érdekességek

Oldalunkon számos érdekes írást találsz az Ayurvédával kapcsolatban. Talán neked is segítenek megérteni, hogy napjainkban miért növekszik annyira az Ayurvéda rajongók népes támora!

Bővebben

Rólam

Horváth-Kovács Diána vagyok, köszöntelek az Ayurvédával foglalkozó oktatási oldalamon!

Ebben a bemutatkozóban elmesélem neked, hogyan kerültem kapcsolatba az Ayurvédával.

Alapvetően azt gondolom, hogy a találkozás az Élet bölcseletével elrendelt volt az életemben. Ahogy te is, úgy én is hosszasan végigtekintettem a múltamon, és láttam, ahogy például a gyógynövények szeretete és Isten keresése átszőtte a gyermeki éveimet. Ezek mind a húszas éveim elején kezdtek bennem kiteljesedni. Eljuthattam először Indiába, ráadásul hónapokra hátizsákosan, és ekkor pecsételődött meg a sorsom: találkoztam az indiai masszázs gondolatával.

Hazaérkezve tudatosult bennem, hogy létezik egy nagyon régi gyógyító hagyomány, melynek otthona India, az az India, akit én annyira a szívembe zártam a hátizsákos kalandozás során. Mindenképpen meg akartam ismerni ezt a tudást, s úgy gondoltam a legjobb, amit tehetek, ha őshazájában ismerkedem vele. Így két évre rá ismét ott voltam, ráadásul egy olyan klinikán, ahol 3 Ayurvédikus orvos tanárom is volt. Szeretném kiemelni közülük is Dr. Prashant Sawant-ot, akinek az első kérdése az volt felém a legelső oktatási napon: mit szeretnél tanulni?

És én egyszerűen csak azt feleltem: mindent, amit lehet. Szerencsére Dr. Sawant ebben partner volt, így az Ayurvéda számos területét ismerhettem meg. A klinikán minden nap Dr. Sawant mellett ültem, aki fogadta a klienseket, feltárta a kórelőzményeiket, diagnosztizálta őket és én ezt a folyamatot nap, mint nap testközelből szemlélhettem. Óriási áldásként éltem meg ezeket a hónapokat.

Összesen fél évet tölthettem el az Ayurvéda és a Jóga gyakorlásával Indiában.

Hazaérkezve elkezdtem átadni a megszerzett tudást az érdeklődőknek. Eleinte emlékszem, alig tudta valaki megmondani, mi is az, hogy Ayurvéda. Szép kihívás volt innen elindulni 2006-ban, de egy folyamatos és tudatos ismeretterjesztő munka segítségével elkezdett ismertté válni az Ayurvéda. 2008-tól egy ismeretterjesztő portál egyik vezető szerkesztője lettem, majd rá két évre elvégeztem a Természetgyógyász modult és Fitoterapeuta szakvizsgát tettem.

2019-ben egy hosszabb szünetet tartottam, 3 hónapra elutaztam Indiába-Nepálba. Indiában egy Ayurvéda klinkán résztvettem egy 3 hetes Pancsakarma megtisztuláson. Szerettem volna egy saját, személyes élményt a sejtszintű tisztulásról. Élményeimről bővebben olvashatsz itt az oldalon.

A mindennapokban is élem az Ayurvédát. Nem csak azért, mert számos egészségmegőrző rítusát beépítettem az életemben, hanem mert törekszem az Élet minél szélesebbkörű megismerésére. Tanítványaimmal szeretetteljes, bizalmi kapcsolatokat ápolok, melyekért hálás vagyok a Teremtőnek!

Hivatásom végzése során a legfontosabb törekvésem:

terjeszteni az Ayurvéda szeretetét, az Élet megismerését az eredeti tradíciók szerint. Az Ayurvéda bölcseletét  autentikusan átadni azoknak, akik hozzám fordulnak tanításért.

Szabadidőmben járom a világot, keresem a természet csendjét, szépségeit, szívesen önkénteskedem és állok ki nemes ügyek mellett.

 

Végzettségeim:

2005 – ELTE-TÓFK művelődésszervező szak

2006 – Gyógymasszőri képesítés

2006 - Ayurvédikus kezelő (Ayusanjivani Chikitsa, Mumbai)

2010 – Természetgyógyász végzettség Fitoterápia szakiránnyal

 

Szeretettel várlak egy közös utazásra az Ayurvéda világába!

 

 

 

  

Ayurvédát csak autentikus forrásból!

Ha Ayurvédát szeretnél tanulni, kérlek, gondolkodj el azon, hogy mi a célod vele. Magadévá szeretnéd-e tenni hitelesen az Ayurvéda komplex tudományát, hogy legjobb tudásod szerint segíts más embereken, vagy csak betanított munkásként pénzt szeretnél „gyártani”.  Ha az első célt választottad, akkor érdemes autentikus forrástól tanulnod.

Bővebben ...

Rólunk mondták

Az Ayurvédáról - másként

Mesélek arról, amiért itt vagy :)

Sokan próbálták már megfogalmazni előttem az Ayurvéda lényegét, természetét.

Hogyan is lehetne szavakba önteni valamit, ami ennyire komplex, holisztikus és egyedülálló?

Bővebben ...

Közösségi oldalaink

Megtalálsz minket a Facebbok és Instagram felületein is:

@ayurvedia néven

Gyere és csatlakozz hozzánk ott is :)

Alt. Ayurvéda Mentor képzés

Március 18.

Kismama masszázsképzés

Április 25.

Babamasszázs oktató képzés

Április 29.

Ayurvédikus masszázstanfolyam

Április 25.

Marma tanfolyam

Március 25.

Ayurvédikus Fejmasszázs tanfolyam

Január 29.

Záróvizsga dátumok 2024

Február 15  (jelentkezési határidő: január 24)

 

Valamennyi Online vizsgaalkalom!